Written by 13:07 Kozmetik & Kişisel Bakım

Yüz Bakımında Hangi Kozmetik Ürünleri Kullanılmalıdır?

Yüzümüzü kaplayan deri ince ve hassas olduğu için dış etkenlerden kolayca etkilenir. Güneşli ve soğuk havalarda cildimiz kuruyarak dökülmeye başlar. Olumsuz hava koşullarına hava kirliliği ve makyaj malzemeleri de eklenince derinin hava almasını sağlayan gözenekler kolayca kapanır ve siyah noktalar oluşmaya başlar. 

Sağlıklı bir yüz cildine sahip olabilmek için cildimizi temiz tutarak besleyici ürünler kullanmamız gerekir. Ancak kullanacağımız yüz bakım ürünleri sağlıklı ve cildimize zarar vermeyen içeriklere sahip olmalıdır. Peki, yüz bakımında hangi kozmetik ürünleri kullanılmalıdır?

Yüz bakım ürünleri doğal ve kimyasal içeriklere sahip olabilir. Doğru kozmetik ürünleri tercih edebilmemiz için öncelikle kendi cildimizin özelliklerini bilmemiz gerekir.

  • Kuru ciltler
  • Yağlı ciltler
  • Esmer ten
  • Beyaz ten

farklı özelliklere sahiptir. Mesela beyaz tenler soğuk ve güneş ışığına karşı fazla hassastır ve daha ince yapıdadır. Dış etkenlerden kolayca etkilendiği için esmer tenlilere göre farklı ürünler tercih edilmelidir.

Kuru ve yağlı ciltler için de ayrı kozmetik ürünleri bulunur. Yüz bakım ürünlerini kullanmaya başlamadan önce ürünlerin hangi cilt ve ten renklerine uygun olduğuna bakılmalıdır. Gerekirse bir cildiye uzmanına danışarak cildimize uygun öneriler alınabilir.

Yüz Bakımında Kullanılan Kozmetik Ürünleri

Yüz bakımı için çok çeşitli kozmetik ürünleri bulunur. Bu ürünler içerisinden ihtiyacımıza uygun olanları seçerek kullanabiliriz. Dikkat edilmesi gereken nokta kullanılan ürünlerin cildimize uygun olmasıdır.

Yüz bakım ürünlerini şu şekilde sıralayabiliriz,

  1. Yüz Maskeleri
  2. Yüz Güneş Kremi
  3. Yüz Kremi
  4. Yüz Temizleyicileri
  5. Yüz Peelingi
  6. Sabunlar

Yüz Maskeleri

Yüz maskeleri çoğunlukla yüzümüzü temizlemek, tıkalı gözenekleri açmak, cildimizi beslemek ve deriyi nemlendirmek amacıyla yapılırlar. Ayrıca bunlara ek olarak,

  • Yüzde bulunan lekelerin giderilmesi
  • Sivilce ve aknelerin temizlenmesi

İçinde kullanılırlar.

Cilt maskesi olarak kil ve organik doğal gıdalar kullanılır.

Yüz Güneş Kremi

Yüzümüz güneşle doğrudan temas eder, bu nedenle özellikle hassas cilde sahip olanlar için yüz güneş kremleri önemli kozmatik ürünleri arasındadır. Güneş kremlerinin içerikleri zararlı güneş ışınlarının filtrelenerek cildimize zarar vermesini önler.

Yüz Kremi

Yüz kremleri özellikle soğuk havalarda cildimizin çatlamasını önlemek için kullanılır. Yüz kremleri kuru ve yağlı ciltler için ayrı içeriklere sahiptir. Yağlı ciltler için yağ oranları azaltılırken kuru ciltler için besleyici yağlar ilave edilir. Böylece cildimizin soğuktan etkilenmeden nemli kalması sağlanır.

Yüz Temizleyicileri

Yüz temizleyici kozmetik ürünleri makyaj temizliği ve dışarıdan geldiğimizde yüzümüzdeki gözeneklerin temizlenmesi amacıyla kullanılır. Sağlıklı bir yüz cildine sahip olmak için gerekli kozmetik ürünleri arasında yer alır.

Yüz Peelingi

Peeling, cildimizin tazeliğini koruması ve daha pürüzsüz bir cilde sahip olmak için yapılan deri soyma işlemidir.

Yüzümüz ellerimizle birlikte dış etkenlere en fazla maruz kalan bölüm olduğu sık sık bakım yapılması gerekir.

  • Yüzde oluşan lekelerin giderilmesi
  • Tıkalı deri gözeneklerinin açılması
  •  Derinin pürüzsüz hale getirilmesi

için peeling işlemi yapılır. Peeling işlemi üç farklı yöntemle uygulanır.

  1. Doğal ürünlerle uygulanan peeling
  2. Lazer peeling
  3. Kimyasal peeling

Doğal peeling için evde bulunan yumurta, elma, portakal gibi ürünler kullanılırken kimyasal peeling işleminde cilde kimyasal çözelti ile işlem yapılır. Doğru ürün seçildiğinde veya doktor önerisi ile ürün kullanıldığında kimyasal peeling en pratik olan işlemdir. 

Kimyasal peeling, uygulamada kullanılan içeriğe göre,

  • Yüzeysel peeling
  • Orta dereceli peeling
  • Derin peeling

Olarak üç bölüme ayrılır.

Yüz Temizleme SabunlarıYüz temizleme sabunları cilt özelliklerine göre tercih edilmelidir. Yüz temizliğinde kullanılan sabunlar doğal bitki özleri ve bitkisel yağlardan üretilirler. Cildin kuru ve yağlı olmasına göre sabun tercihi yapılır.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Last modified: 9 Mayıs 2022
Close