Written by 12:34 Elektronik

Patlamış Mısır Makinesi Nedir, Avantajları Nelerdir?

Patlamış mısır yemeyi sevmeyen var mı? Patlamış mısır, yediden yetmişe herkesin sevdiği çerezler arasında yer alır. Patlamış mısırı film izlerken, maç izlerken, ailece sohbet ederken ve sinemada hepimiz severek tüketiriz.

Ancak patlamış mısır hazırlamak biraz zahmetli bir iştir. Metal kap içerisinde kızgın yağ ve tuzla karıştırılan mısırın patlamasını dört gözle bekleriz. Yanan yağın ve mısır kabuklarının kokusu ise aspiratörünüz arızalı ise ayrı bir sorundur.

Peki, daha pratik bir şekilde mısır patlatmak istemez misiniz? 

Patlamış Mısır Makinelerinin Ortaya Çıkışı

Mısır patlatmanın pratik yolları her dönem aranmış. İlk mısır patlatma makinesi 1885 yılında Charles Cretors tarafından icat edilmiştir. Bu tarihten sonra sürekli geliştirilen mısır patlatma makineleri, 1912 yılından itibaren sinema salonları gibi insanların toplu halde bulundukları ortamlarda hızla yaygınlaşmaya başlamıştır.

Mısır Patlatma Makinesi Nedir?

Mısır patlatma makinesi nedir? Mısır patlatma makinesi, mısırları pratik bir şekilde yağ ve tuzla karıştırıp patlatarak yemeye hazır hale getiren makinedir.

Mısır patlatma makinelerinin tabanında ısıtıcı rezistans bulunur. Mısırların konulduğu metal kap bir rezistans aracılığı ile belli bir dereceye kadar ısıtılır. Mısırlar, yanmaması için sürekli karıştırılır, karıştırma olmayan modellerde mısırların yanmasını önlemek amacıyla termostat devreye girerek ısıtıcıyı kapatır. Patlatma odası belli ısıya geldiğinde mısırlar patlayarak dışarı aktarılır veya iç bölmede birikir.

Patlamış Mısır Makinesinin Avantajları Nelerdir?

Patlamış mısır makinesi, patlamış mısır keyfimizi pratik bir hale dönüştürür. Patlamış mısır makineleri, mısır patlatma işlemini mutfağı kirletmeden hızlı ve keyifli bir uğraş haline getirirler.

Avantajları nelerdir?

  • Zamandan tasarruf sağlarlar
  • Etrafa fazla koku yayılmasını önlerler
  • Mısırlar zahmetsizce patlatılır
  • İdeal ısıda yanmadan mısır patlatılması sağlanır
  • Her defasında patlatmak için tencere aramak zorunda kalmazsınız
  • Kullanımı pratik ve kolaydır

Patlamış Mısır Makinesinde Mısır Patlatırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Patlamış mısır makinelerinde mısır patlatırken nelere dikkat etmemiz gerekir? Her ne kadar patlamış mısır makineleri, mısır patlatma işlemini kolaylaştırmış olsa da, damak tadımıza uygun mısırlar patlatmak için dikkat etmemiz gereken bazı önemli noktalar var.

  • Mısır miktarına göre yağ konulmalıdır.
  • Eğer makinenin özel bir programı yoksa, mısır patlatmak için katı yağ değil sıvı bitkisel yağ kullanılmalıdır aksi taktirde yağ yanabilir.
  • Patlamış mısır makinesi, yağsız mısır patlatma özelliğine sahip değilse, yağsız çalıştırılmamalıdır.
  • Patlamış mısır makineleri tüm mısır çeşitlerini patlatmaz, sadece bu işlem için uygun mısır alınmalıdır.
  • Eğer baharatlı patlaşmış mısır yapmak istiyorsanız baharatları yağa karıştırmamalısınız, aksi taktirde baharatlar yanarak hoş olmayan koku ve tatlara neden olacaktır. Baharatlar patlatma işleminden sonra mısırlara eklenmelidir.
  • Şekerli, karamelli, ballı, tahinli ve çikolatalı patlamış mısırlarda da karıştırma işlemi mısırlar patladıktan sonra yapılmalıdır.
  • Patlamış mısır makinesinde patlatma işlemi otomatik gerçeklemiyorsa, mısırların yanmaması için patlatma işlemi bitinceye kadar başında bekleyip mısırları alın, aksi taktirde altta kalan mısırlar yanacaktır.
  • Yağlı ve tuzlu mısır yemesi sakıncalı olanlar için yağsız ve tuzsuz mısır patlatmak istiyorsanız, mısırların yanmaması için sürekli karıştırıldığından emin olun. Makinenin bu özelliği yoksa elle karıştırma işlemi uygulamanız gerekebilir.

Patlamış Mısır Makinesi Önerileri

Eğer patlamış mısır makinesi almak istiyorsanız sizin için önereceğimiz modelleri inceleyebilirsiniz.

Ariete Party Time Patlamış Mısır Makinesi Rosso XL

Ariete Party Time Patlamış Mısır Makinesi ile 2 dakikadan daha kısa sürede dilerseniz yağsız patlamış mısır elde edebilirsiniz.

Ürün Özellikleri

1100 W motor gücü

Sıcak hava ile mısır patlatma

1.22 kg ağırlık

2 dakika mısır patlatma 

Ariete Party Time Patlamış Mısır Makinesi XXL

Nostaljik bir tasarıma sahip bu patlamış mısır makinesi modeli ile hem sıvı yağda hem de tereyağında mısır patlatabilirsiniz.

Ürün Özellikleri

310 W gücünde

2.4 litre kapasite

(Visited 1 times, 1 visits today)
Last modified: 10 Mayıs 2022
Close