Written by 12:57 Outdoor & Kamp

Kamp İçin Gerekli Mobilyalar Nelerdir?

Kamp, sadece bir çadır ve uyku tulumundan ibaret olabilir mi? Bir çoğu yeterli görebilir ancak kamp yerinde rahat edebilmemiz için tasarlanmış özel mobilyalar da bulunuyor. Kamp mobilyaları, hafif ve kolay taşınabilir malzemelerden yapıldıkları için istenilen yere kolayca taşınabilirler.

Hiç düşündünüz mü? Bir kampta hangi mobilyalara ihtiyacımız olabilir? Mobilya denildiğinde aklımıza ilk olarak ağır ve hantal eşyalar gelebilir. Ancak kamp için tasarlanan mobilyalar tümüyle hafif malzemelerden yapılmış, portatif ürünlerdir.

Kamp için Gerekli Mobilyalar

Kamp için ytanımıza alabileceğimiz çok fazla mobilya var ancak biz bu yazımızda iki ürün üzerinde durmak istiyoruz,

  1. Kamp sandalyesi
  2. Kamp masası

Kampta İhtiyaç Duyabileceğimiz Mobilyalar

Kamp için çok fazla mobilyaya ihtiyacımız yok. Kampta olmamızın nedeni zaten mümkün olduğunca doğal bir ortamda, modern dünyadan uzaklaşarak zihnimizi ve bedenimizi dinlendirmektir.

Ancak bazen kamp yaptığımız yerde oturmak mümkün olmayabilir,

  • Karınca yuvası
  • Islak zemin
  • Soğuk ve buzlu bir ortam

rahat etmemize engel olabilir. İşte bu gibi durumlarda portatif kamp mobilyaları işimizi büyük oranda kolaylaştıracaktır.

Katlanır Kamp Sandalyesi

Sabah olup ta güneşin doğuşunu izlemek için çadırımızdan çıktığımızda sandalyeye oturmak daha keyifli olmaz mı? O zaman kamp için yanınıza katlanabilir sandalye almayı da ihmal etmeyin.

Kamp sandalyeleri hafif malzemelerden yapıldıkları için taşınmaları kolaydır. Kolayca katlanarak açılıp kapanabilirler. Kamp sırasında sizi oturacak yer arama derdinden de kurtarırlar.

Sandalyeler metal ayakların üzerine, kumaş oturma ve yaslanma bölümleri ile imal edilirler. Eğer sandalye keyfinizi abartmak isterseniz yatabilen kamp sandalyeleri ile kendinizi şımartabilirsiniz. Bu ürün yatma özelliğine de sahip olduğu için kampta yıldız izleme veya balık tutarken yatma keyfi de sürebilirsiniz.

Kamp Sandalyelerinde Dikkat Etmeniz Gereken Önemli Noktalar

  • Sandalyelerin maksimum taşıma kapasitelerine dikkat edin.
  • Hafif malzemelerden imal edilen ürünleri tercih edin.
  • Kolay katlanıp açılabilen ürünleri tercih edin.
  • İhtiyacınıza uygun ürünleri almaya özen gösterin.

Kamp sandalyelerinde dikkat etmeniz gereken en önemli nokta beklide ağırlığınıza uygun sandalye seçimidir. Çünkü kamp için üretilen sandalyeler hafif ve taşınabilir olmaları için yüksek ağırlık taşımaya uygun değillerdir. 

Katlanır Kamp Masaları

Kamp ve pikniklerin olmazsa olmazlarından biri de katlanabilir masalardır. Kamp sırasında doğallığı bozmamak adına yerde de yemek yiyebilirsiniz ancak her hava koşulunda ve zeminde bu maalesef mümkün olmamaktadır. İşte bu gibi durumlarda kamp masaları imdadımıza yetişecektir.

Katlanabilir kamp masaları tıpkı sandalyeler gibi hafif malzemelerden üretilirler. Kolay taşınıp kolay kurulum ve katlanma özelliklerine sahiptirler.

Kamp yaptığınız alanda güzel bir kahvaltı veya akşam yemeğinde kurduğunuz kamp masası ile masada yemek sefası yaşayabilirsiniz.

Kamp Masası Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

  • Uygun dayanıklılıkta masa alın
  • Kullanacak kişi sayına uygun masa almayı unutmayın
  • Ne kadar portatif olursa o kadar taşınabilir olur

Kamp masaları, hafif alaşımlı metallerden ve dayanıklı kumaşlardan imal edilirler. Kolay katlanıp açılabilmeleri için birden fazla katlanıp açılabilen montaj noktasına sahiptirler. Bu durum kamp masalarını portatif ve kullanışlı yapar ancak mutfaktaki yemek masası kadar dayanıklı yapmaz.

Kamp masası alırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri kamp masasını kaç kişinin kullanacağının bilinmesi ve ona göre masa alınmasıdır. Çünkü bu tür masalar üzerlerinde fazla ağırlık taşımak için imal edilmezler. Asıl amaç pratikliktir. 4 kişi çıkacağınız bir kampa 2 kişilik kamp masası aldığınızda üzerine 4 kişinin ihtiyacı olan yeme içme malzemesi konulması gerekecek.

Kamp mobilyaları için öncelik yüksek taşınabilirliktir. Yemek masasını alırken mümkün olduğunca,

  • Hızlı açılıp katlanabilir
  • Hafif ve
  • Taşınabilir

olmasına özen gösterin.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Last modified: 7 Mayıs 2022
Close