Written by 13:23 Anne & Bebek

Mama Sandalyesi Tercih Ederken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Mama sandalyeleri, mama saatlerinde bebeğinizin rahat bir şekilde mamasını yemesini sağlayacak şekilde dizayn edilen sandalyelerdir. Pratik kullanımlarından dolayı mama sandalyeleri, masalara göre rahattır. 

Bebeğin ayına ve yaşına göre ilgisini çekecek renk ve eklentilere sahip bu sandalyeler anneler için büyük kolaylıktır. Mama sandalyeleri, bebeklerin mamalarını kendilerinin yemeye başlaması ile birlikte bireysel hareket etme becerisi kazanmalarında da etkili olurlar. 

Ancak bu sandalyeler hafif ve sabit olmadıkları için mama sandalyesi alırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır.

Mama Sandalyesi Tercih Ederken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Bebeğinizin rahat etmesi ve mamasını güvenle yiyebilmesi için mama sandalyesi almak istiyorsunuz peki, mama sandalyesi alırken nelere dikkat etmek gerekiyor biliyor musunuz? 

  1. Bebeğin otururken rahat etmesi önemlidir.
  2. Bebeğin konforu için sırt desteği olmalı.
  3. Gerektiğinde bebeğin yaslanabilmesi için sırtlığın yatırılabilir olması gerekir.
  4. Mama sandalyesinin yüksekliğinin ayarlanabilir olması önemlidir.
  5. Sandalyenin dengeli ve kolay yıkılmayan özelliğe sahip olması gerekir.
  6. Kirlendiğinde hemen değiştirebilmek için yedek tepsisi olmalı.
  7. Yemek tepsisinin bebeğin rahat edebilmesi için ayarlanabilir olması gerekir.
  8. Mama sandalyesi istenildiğinde kolayca açılıp katlanabilir olmalı.
  9. Malzemeleri kanserojen madde barındırmamalıdır.
  10. Mama sandalyeleri bebeğinizin ağırlığı dikkate alınarak alınmalıdır.

Mama sandalyeleri, bebeklerin mamalarını yerken rahat etmeleri düşünülerek üretilirler. Haliyle mama sandalyesi tercih ederken ön planda tutulması gereken temel nokta, bebeğin mama sandalyesinde rahat mama yiyebilmesi olmalıdır. Çünkü bebek sandalyede rahat ettiği sürece orada kalmak isteyecektir. Bebekler rahat olmadıkları ortamlarda mamalarını yemek istemeyecek veya huysuzluk yapacaklardır.

Mama sandalyelerinin bebekler için konforlu olması önemlidir. Bu konforu sağlamak için de sandalyede sırt desteği bulunmalı ve bu sırtlığın ihtiyaç halinde arkaya yatırılabilir olması gerekir.

Mama Sandalyesinin Yükseklik Ayarı Neden Olmalı?

Bebeğin mama saati, ailenin yemek saatine denk geldiğinde bebeğin yemek masasında aile bireyleri ile birlikte mamasını yemesi, bebekte aile kavramının ve bir aileye ait olma bilincinin yerleşmesinde önemlidir. Mama sandalyesinin yüksekliğinin artırılarak masayla aynı konuma getirilmesi gerekir.

Mama sandalyeleri, bebeğin sofra adabını ve kültürünü öğrendikleri ilk basamaktır. Yemek sırasında aile bireyleri ile göz temasını kurabilmesi için sandalyenin uygun yüksekliğe getirilmesi gerekir.

Bebeğiniz Mama Sandalyesinde Güvende mi?

Mama sandalyeleri, kullanımları kolay ürünlerdir ancak dikkat edilmeden alınan mama sandalyeleri bebeği riske atabilir.

  • Mama sandalyeleri alınırken bebeğin ağırlığı dikkate alınmalı.
  • Bebeğiniz çok hareketli ise sandalyenin devrilmeyecek güvenlikte olmasına dikkat edilmeli.

Mama sandalyesi tercih edilirken, mutlaka bebeğinizin durumunu göz önünde bulundurun. Her ürün, tüm bebeklere uygun değildir. Komşunuzun sakin bebeğinin rahat ettiği bir mama sandalyesi, sizin hareketli çocuğunuz için uygun olmayabilir.

Eyvah! Mama Tepsiye Döküldü, Yedek Tepsi Var mı?

Bebekler, mama saatlerinde biberonları ile oynamayı ve onu devirmeyi çok severler. Doğal olarak mama sandalyesinin tepsisi de sık sık kirlenir. Bu durumda tabii ki tepsiyi silmek bir çözümdür ancak buna vaktiniz yok ve bebeğiniz henüz doymamışsa yedek tepsiyi kullanmak daha pratik bir çözümdür.

Bebeğiniz ile ilgili tüm ürünlerin pratik ve kolay katlanıp açılabilir olması önemlidir. Bu özellik eşyaların evde yer kaplamaması açısından da önemlidir.

Tercih Edebileceğiniz Mama Sandalyesi Modelleri

Mama sandalyeleri bebeğinizin güvenliği ve konforu dikkate alınarak üretilirler. Bebeğinize mama sandalyesi almak isterseniz sizin için araştırdığımız ürünleri aşağıdaki linklerden kontrol edebilirsiniz.

ComfyMax Eco Mama Sandalyesi

Chicco Polly 2 Start Mama Sandalyesi – Süslü Tavuk

Comfymax Luna Mama Sandalyesi

Comfymax Mama Sandalyesi

(Visited 1 times, 1 visits today)
Last modified: 7 Mayıs 2022
Close