Written by 09:53 Elektronik

Apple iPhone 13 Modelleri ve Özellikleri

Türkiye’de çok sayıda kullanıcısı bulunan Apple iPhone modelinin yeni versiyonları satışa çıktı. Akıllı telefon dünyasında her zaman ilgi çekici bulunan yeni Apple iPhone modelleri sonbahar lansman etkinliği ile kullanıcılara tanıtıldı. Apple iPhone 13 özellikleri ile dikkat çekmeye devam ediyor. Her iPhone modelinde olduğu gibi 13 ailesi de uzun zamandır konuşuluyor ve merak ediliyordu. Uzun soluklu bir bekleyişin ardından nihayet yeni Apple iPhone 13 ailesi tanıtıldı. Etkinlik sonrasında kullanıcılar Apple iPhone 13 ailesinde yer alan modelleri ve bu modellerin teknik özelliklerini incelemeye başladı. Bu yazımızda Türkiye’de geniş bir hayran kitlesi bulunan Apple iPhone 13 modelleri ve özellikleri hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Yeni Apple iPhone 13 Modelleri

Akıllı telefon kullanıcıları tarafından merakla beklenen iPhone 13 modellerinde öne çıkan özellikler dikkat çekiyor. Artan pil ömrü ve kameralardaki muhteşem gelişmeler ile birlikte Apple iPhone 13 modelleri büyük ilgi görüyor. Daha önceden pek çok spekülasyon yapılan ve çarpıcı iddialar ile gündeme gelen iPhone 13 modellerinin gerçekte hangi özelliklere sahip oldukları da belli oldu. Tasarım özellikleri bakımından farklı renk seçenekleri ile karşımıza çıkan yeni Apple iPhone 13 modellerinde boyutlar büyütüldü. Bir önceki nesle göre daha büyük olan iPhone 13 modelleri ilgi çekici tasarımlarıyla beğeni topluyor. 

Apple iPhone 13 Ailesinin Tüm Özellikleri

Kullanıcılar için tanıtımı yapılan Apple iPhone 13 ailesinin donanım ve tasarım özellikleri dikkat çekiyor. Tasarımdaki değişimlere bakıldığında boyutların büyümesi ve çentik kamerasının yüzde 20 oranında küçültülmesi dikkatlerden kaçmıyor. iPhone modellerinin 13 serisinde profili yandan bakıldığında daha kalın ve ağır oldu. Kamera çıkıntıları da kalınlaşan yeni nesil iPhone modellerinde 4 farklı renk sunuldu. Bu renklerle Apple iPhone 13 ailesinin öne çıkan özellikleri hayranlarından tam not almayı başardı. İşte iPhone 13 teknik özellikleri ve tüm detaylar…

Apple iPhone 13 Tasarım Özellikleri

Yeni Apple iPhone 13 tasarımı, bir önceki nesle göre ciddi farklılıklar taşıyor. Telefonların boyutları büyüdü ve profili daha kalın oldu. Bu değişik tasarım iPhone 13 modellerinde ağırlık artmasına da yol açtı. Cihazların şarj girişi ve lightinn portu kullanıldı. Daha küçük çentikli olacağı iddia edilen ve yıl boyunca adından söz ettiren iPhone 13 modellerinde bu şekilde bir değişim gerçekleşti. Lansmanda tanıtılan iPhone 13 modellerinde çentik alanında yüzde 20 oranında bir küçültme yapıldı. 

Apple uzun zamandır temiz ve modern bir cihaz görünümü için çalışıyor. Bu kapsamda Apple iPhone 13 modellerinin tasarımında şarj girişiyle ilgili değişimler dikkat çekti. iPhone 13 ekran boyutu büyüse bile şarj takılan kısım Lightning bağlantısıyla birlikte geldi. Bu yüzden lightning portu olmayan iPhone tanıtılmasını bekleyenler hayal kırıklığına uğradı. Apple iPhone 13 ailesi portlu bir şekilde piyasaya sürüldü. Lightnin port zorluk çıkardığı iddiaları ile gündeme gelse de Type-C yönündeki beklentiler de boşa çıktı. Apple şarj konusunda iPhone modellerinde kullandığı teknolojiden 13 modellerinde de vazgeçmedi.

Apple iPhone 13 Ekran Özellikleri

Heyecanla beklenen iPhone 13 ekran özellikleriyle beğeni topladı. 120 Hz Promotion ekran söylentileri ile gündeme gelen yeni nesil iPhone modellerinde ekran teknolojisi merak ediliyordu. Lansman sonrası iPhone 13 Pro ve Pro Max modelleri düşük güç tüketimiyle çalışan ve 120 hz yenileme hızı bulunan ekranlarla geldi. iPhone 13 ekran özellikleri Samsung’un teknolojisini kullanmaya devam ederken LTPO arka panel teknolojisine sahip OLED ekranlar beğeni topladı. Pro ve Pro Max modellerde 120 Hz olarak belirlenen ekran yenileme hızı farklı durumlara göre değişiklik gösterebiliyor. Ekran yenileme hızının kullanım koşullarına göre değişmesi pil tasarrufu sağlama konusunda büyük avantajlar sağlıyor.

iPhone 13 Pro ve Pro Max modellerine sahip kullanıcılar, internet üzerinden bir yazı okuduklarında 10 Hz yenileme oranı kullanılacak. Oyun sırasında ise ekranın yenilenme hızı artarak 120 Hz oranına çıkacak. Bu şekilde ciddi oranda bir enerji tasarrufu sağlanıyor. iPhone 13 Pro Max ekran özellikleri bakıldığında öncekilere göre yüzde 28 daha parlak olduğu için gün ışığında yansıma yapmadan rahatlıkla görülebilecek. Ekranlarda IP68 sertifikası bulunduğu için su ve toz gibi çevresel faktörlere karşı dayanıklı ve korumalı olacak.

Apple iPhone 13 Kamera Özellikleri

İşlemci performansı ile merak edilen iPhone 13 ailesinde A15 Bionic yonga seti kullanılıyor. Ayrıca mmWave ve 6 GHZ altı 5 G ağlarını destekleyen 5 nm Sanpdaragon X60 modem de cihazlarda yerini alacak. Kablosuz bağlantıları daha da hızlandıran Wifi 6E bağlantı teknolojisine sahip iPhone 13 ailesi bu sayede kullanıcıların beklentilerine en iyi şekilde yanıt verecek. iPhone 13 teknik özellikleri denince pek çok kullanıcı kamera performansını ve donanım özelliklerini merak ediyor. Apple markası daha önceki iPhone modellerinde olduğu gibi 13 ailesinde LiDAR tarayıcılı kameraları kullanmaya devam ediyor. iPhone 13 ve iPhone 13 Mini, arka kamera sisteminde 2 adet lens ile 12 + 12 MP görüntü kalitesi sunacak. Ön kamerada ışık konusuna aynı prensipler sunan Apple iPhone, “Cinematic Mode” özelliği sayesinde video çekim anında odaklanma kontrollerini tamamen kullanıcıya bırakıyor. Bu sayede iPhone kullanıcıları tıpkı filmlerden çıkmış gibi fotoğraf ve videolar çekerek muhteşem bir kamera deneyimi yaşayabiliyor.

Apple iPhone 13 Depolama ve Pil Ömrü

iPhone kullanıcıları 13 ailesinin tüm modellerinde batarya kapasitesinin artmasını sevinçle karşılıyor. Bununla birlikte lansmanda tanıtıldığı üzere tüm iPhone modellerinde 25W hızlı şarj özelliği bulunuyor. iPhone 13 önceki modele göre 2.5 saat daha uzun batarya ömrü sunacak. Pil koruma modu sayesinde ve ekran yenileme hızlarının değişmesi ile bu şekilde pil tasarrufu yapılabilecek. iPhone kullanıcılarının sık sık şikayetçi olduğu pil ömrüyle ilgili yapılan iyileştirmeler Apple hayranlarının beğenisini kazandı. iPhone 13 ve Mini versiyonlar için 128 GB, 256 GB ve 512 GB depolama özellikleri sunuluyor. Apple markası 13 ailesinin giriş seviyesindeki 13 ve Mini versiyonlarında temel donanım ve depolama standartları sağlıyor.

Apple iPhone 13 Pro ve Pro Max Özellikleri

Apple markasının hayranları yeni tanıtılan iPhone 13 Pro Max özellikleri konusunda heyecanlı bir bekleyiş içindeydi. Lansman sonrası dikkat çeken özelliklere bakıldığında iPhone 13 Pro Max ekran boyutu 6,7 inç ekran yenileme hızı ise 120 Hz oldu. Üçlü kamera sistemine sahip yeni modellerde 1 TB depolama alanı ve 4 farklı renk seçeneği bulunuyor. iPhone 13 Pro Max ön kamerası diğer tüm iPhone 13 ailesi ile aynı teknolojiyi taşıyor. Arka kamerada ise 12 + 12 + 12 MP şeklinde 3 kameralı sistem kullanan cihazda makro çekim özelliği geliştirildi. Önceki nesilde 512 GB olarak sınırlandırılan iPhone 13 Pro Max modelinde 1 TB depolama alanı sunuluyor. iPhone 13 fiyat seçenekleri konusunda lansman fiyatları açıklandı. Ancak daha sonra ülkemizdeki döviz kurlarında yaşanan değişimler ve Apple markasının cihazlarda fiyat artışına gitmesi ile birlikte güncel fiyatlar farklılık gösteriyor.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Last modified: 19 Ağustos 2022
Close