Written by 10:00 Ev & Yaşam

Antre İçin Aksesuar Modelleri Nelerdir?

Eve giriş yaparken karşılaştığımız manzara, ev sahibinin mobilya konusundaki dekorasyon tarzını yansıtan bir görünüm ortaya koyar. Bu nedenle pek çok kişi evinin giriş kısmında yeni ve modern tasarımlar tercih ederek dekorasyon yapmaya özen gösterir. Giriş hol antre dekorasyonları için fikirler arayanlar, farklı mobilyaları ve aksesuarları kullanabilirler. Antreyi dekore ederken ilk olarak evde genellikle kullanılan tarzın hakim olmasına dikkat edilmelidir. Modern, klasik veya nostaljik tarza uygun antre mobilyaları ve aksesuarları bu bölümde rahatlıkla tercih edilebilir.

Modern Antre Mobilyaları

Evinizin girişi metrekare bakımından genişse bu durumda küçük bir bekleme alanı gibi kullanacağınız dekorasyon fikirlerini tercih edebilirsiniz. Çünkü antre aksesuarları, bu tür yerlerde kullanılacak mobilyalara ve genişliğe göre değişiklik gösterebilir. Küçük bir koltuk, dresuar ya da büyük bir saksıda ev bitkisi gibi aksesuarlar tercih edilebilir. Alanı daha geniş gösteren aynalı dekorasyon üniteleri de isteğe bağlı olarak seçilebilir. Dresuar kullanımı durumunda üzerinde dekoratif objeler, çerçeveler ve mumlar ile süsleme yapılabilir. Genel anlamda evin diğer odalarında kullandığınıza yakın bir tasarım anlayışı benimseyerek evin girişini özenli biçimde dekore edebilirsiniz.

Aynalı Antre Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Küçük bir antreye sahip evlerde ise bu alanı efektif kullanarak daha geniş bir yaşam alanı elde etmek mümkündür. Dekoratif ve uyumlu ayna modelleri ile antrenin dekorasyonu sorunsuz biçimde yapılabilir. Aynalı antre dekorasyonu yaparken isterseniz doğrudan duvara asılan büyük aynaları isterseniz de aynalı dolapları tercih edilebilirsiniz. Bu tür dar yaşam alanlarında duvara monte edilen dar ayakkabılıklar ve askılıklar hayat kurtarıcı olabilir. Böylelikle hem iç mekanda ferah bir alan oluşturulur hem de aynalar sayesinde son derece dekoratif bir görünüm elde edilebilir. Mekanın boyutlarına göre kullanılacak antre aksesuarları da farklılık gösterebilir. Bu bakımdan aynalı antre dolap modelleri arasından seçim yaparken, evinizin girişinde ne kadar güneş ışığı alıp almadığı hususunu değerlendirebilirsiniz.

Antre Dekorasyonları İçin Fikirler 

Ferah bir antreye sahip evlerde elektrikli aydınlatmalar ya da çeşitli mobilyalar kullanılabilir. Birbirleri ile uyumlu mobilyaları tercih eden kişilerin evinde ilk bakışta son derece şık ve göz alıcı bir dekorasyon tarzı dikkat çeker. Evinizde böyle bir hava yaratmak istediğinizde antrenin yapısına göre aydınlatma üniteleri tercih edebilirsiniz. Dresuar antre üzerine LED lambalar veya tavan spotları sayesinde aydınlık ve ilgi çekici bir karşılama yaratabilirsiniz. Koridor şeklinde olan antrelerde tamamını aydınlatmak için en ideal aydınlatma ünitesi olarak LED şerit lambalar tercih edilir. Evin ilk dikkat çeken bölgesi olan antrede uyumlu ve ferah bir hava yaratarak dekorasyon konusunda avantaj yaratabilirsiniz.

En Şık Antre Sehpası Modelleri 

Antre dekorasyonunda kullanılan bazı özel mobilyalar vardır. Örneğin koltuklar evin çeşitli odalarında oturma grubu olarak tercih edilse de geniş antrelerde ayakkabı giymek için de konforlu bir alan yaratmada yardımcı olabilir. Bu bakımdan modern antre mobilyaları, evin giriş holünün ne kadar geniş olduğuna göre değişiklik gösterebilir. Antrede mobilya seçimi konusunda gün ışığına da dikkat edilmelidir. Eğer yeterince aydınlık olmayan bir antre söz konusuysa koyu renkli mobilyaları seçmekten kaçınılması gerekir. Günümüzde modern tasarımların hakim olduğu evlerde antrelerde parlak ve açık renkli mobilyalar tercih edilir. Bunların arasında şık tasarımlı antre sehpası da hem kullanışlı hem de son derece dekoratiftir. Kaliteli malzemeden üretilen mobilya ve sehpalar ile modern antre dekorasyonu yapmak çok daha kolay olur. Bu yüzden dizayn yaparken kaliteli malzemelerden üretilen mobilyalar seçilmelidir.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Last modified: 9 Ekim 2022
Close