Written by 10:00 Elektronik

Bilgisayar Güvenliği İçin Hangi Yazılımlar Kullanabilir?

Bilgisayar kullanıcıları, veri güvenliği konusunda dikkatli olmalı ve güvenlik programlarını kullanmaya özen göstermelidir. Özellikle bilgisayarda depolanan hassas verilerin kaybolmaması ve yabancı kişiler tarafından kötüye kullanılmaması için özel olarak güvenlik önlemi sunan programlar vardır. Bilgisayar güvenlik yazılımı denince kullanıcıların aklına ilk gelen program şüphesiz ki antivirüs programlarıdır. Bu yazılımlar bilgisayardaki özel verilere, yetkisiz kullanıcılar tarafından erişilmemesini sağlamak ve aynı zamanda bilgisayarın stabil çalışması için özel çözümler üretir. Bilgisayarın donanım özellikleri ne kadar önemliyse, yazılım konusunda da sorun yaşanmaması için bu tür güvenlik programlarının kullanılmasına özen gösterilmelidir.

Bilgisayar Güvenliği Nedir?

Evde veya işyerinde kullandığınız her bilgisayarda hem bilgisayarın stabil biçimde çalışması hem de veri güvenliğinin sağlanması için bazı çözümlere ihtiyaç vardır. Bilişim sektöründe güvenlik yazılımları örnekleri denince akla ilk gelen program antivirüs yazılımlarıdır. Antivirüs programı olarak bilinen bu yazılımlar sayesinde bilgisayarın standart çalışma sistemi korunur. Ayrıca bu tür yazılımların amacı bilgisayardan dışarıya veri sızmasını engellemektir. USB bellek kullanımını denetleyecek bir yazılım ile bilgisayardaki verilerin dışarıya sızması engellenebilir. Veri kaybını önleme konusunda yetkisiz kullanıcıları engelleyen bir dizi program kullanılabilir. Son kullanıcının kötü niyetli kişiler tarafından verilerinin ele geçirilmesini önleyen bu programlar aynı zamanda bilgisayarın sorunsuz biçimde kullanılmasını da sağlar.

Bilgisayar Güvenliği Neden Gereklidir?

Güvenlik yazılımları nedir diye merak eden bilgisayar kullanıcıları için en önemli yazılımlar antivirüs programlarıdır. İş yerlerinde veya ev ortamındaki veri akışını denetlemek için bu tür programlara ihtiyaç vardır. Bu tür yazılımlar bilgisayarda bulunan hassas verileri tanımlayıp, sınıflandırarak koruma altına alır. Aynı zamanda bu verileri çevreleyen etkinlikleri ve olayları izleyebilir. Böylelikle raporlama yetenekleri uyum denetimleri için gerekli ayrıntıları sunar. Verileri korumak ve karmaşık veri zincirlerini güvenli bir şekilde tutmak kişi ve kurumlar açısından son derece önemlidir. Veri ihlalleri yaşamamak için bu alanda tüm bilgisayar kullanıcılarına profesyonel çözümler sunan antivirüs gibi yazılımların kullanılması tavsiye edilir.

Norton Antivirüs Programları

Tüm zararlı yazılımlara ve siber saldırılara karşı güvenlik sunan antivirüs programları içinde Norton antivirüs programı bulunur. Bu programlar, VPN, ebeveyn denetimleri, güvenli depolama, parola yöneticisi ve daha fazlası ile birlikte çalıştığı için kapsamlı bir koruma avantajı sağlamaktadır. Bilgisayar kullanıcıları için en iyi internet güvenliği imkanı sunan Norton antivirüs programının en son çıkan yazılımlarını takip etmek yeterlidir. Kimlik avı korumasına sahip olan bu yazılımlar, tehlikeli sitelerin verilerinizi çalmasını engeller. Öte yandan Norton antivirüs programlarında öne çıkan özellikler arasında şunlar yer alır:

  • Kimlik avı koruması
  • Casus yazılım önleme 
  • Fidye yazılımı koruması
  • Güvenlik duvarı 
  • Parola yöneticisi 
  • VPN sanal özel ağ
  • Ebeveyn denetimleri 

Siber güvenlik paketleri ile birlikte gelen Norton antivirüs programı sayesinde bilgisayarınızın veri güvenliğini en üst seviyede tutabilirsiniz. Özellikle bilgisayarı doğru ve güvenli bir şekilde kullanmak için neler yapmalıyız diye merak edenler için bu tür antivirüs programları son derece etkilidir.

Eset Antivirüs Programı 

Dark web izleme özelliği ile birlikte gelen antivirüs programları sanal ortamlarda bilgisayar kullanıcısının verilerini daha fazla güven altına alır. Genel olarak birden fazla cihazı korumak isteyenler için antivirüs programı seçiminde Eset antivirüs yazılımları oldukça etkilidir. Bireysel ve aile koruması bulunan Eset antivirüs programını işlevine uygun olarak kullanabilmek için bilgisayar uzmanı olmanıza gerek yoktur. Tüm çevrimiçi tehditlere karşı koruma sağlayan antivirüs programı arayanlar için Eset markasının yeni sürümleri tercih edilebilir. Bu antivirüsler sadece bilgisayardaki verileri korumakla kalmaz aynı zamanda fidye yazılımlarına karşı çok katmanlı bir koruma avantajı sunar. 

Fidye yazılımlarını tanımlayıp engelleyen yazılımlar sayesinde kişisel dosyalara izinsiz erişim önlenmiş olur. Herhangi bir şüpheli durum yaşanması ve siber saldırı tehdidi algılanması halinde özel veriler güvenli bir şekilde yedeklenir. Eset antivirüs programı, bilgisayarınızda süresi geçmiş ve zayıf güvenlik sunan yazılımları tarayıp tespit eder. Parola yöneticisi, VPN ve aile denetimleri son derece başarılı olan Eset antivirüs programı, etkili bilgisayar güvenlik duvarı oluşturmayı kolaylaştırır.

Kaspersky Antivirüs Programı

Geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olan antivirüs programları arasında Kaspersky markası da yer alır. Çok uzun yıllar boyunca kötü amaçlı yazılımları tespit etme konusunda profesyonel çözümler sunan Kaspersky, yeni yazılım güncellemeleriyle dikkat çekicidir. En başarılı antivirüs programı testlerinde %100 zararlı yazılım yakalama oranıyla dikkat çeken Kaspersky antivirüslerin en güncel sürümleri, günümüzde kurumsal markalardan da büyük ilgi görmektedir. Ev ağı güvenliği sayesinde kablosuz ağları siber saldırılara karşı üst düzey koruma imkanına sahiptir. Safe Web adındaki özelliği ile tehlikeli olabilecek internet sitelerini engelleyen tarayıcı uzantısı vardır. Kaspersky antivirüs programı 23 ülkeye güvenli bağlantı ile VPN kullanımında sınırsız veri avantajı sunar. Dosya öğütücü özelliği tamamen yok edilmesi gereken dosyaları kalıcı olarak siler. Hassas dosyaları şifrelemek için 256 bit AES şifreleme tekniği uygular. Bu tür özellikleri sayesinde bilgisayar antivirüs yazılımı arayanlar Kaspersky yazılımlarını gönül rahatlığı ile tercih edebilir. Ev ağı güvenliği ile kablosuz ağa bağlanan cihazlar üzerinde tam kontrol imkanı sunmaktadır. Kimlik hırsızlığı koruması ile 11 ülkede en etkili veri kurtarma sigortasına sahiptir. Bu tür avantajlardan yararlanarak bilgisayarınızı her zaman koruma altında tutabilirsiniz.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Last modified: 6 Ekim 2022
Close