Written by 09:43 Elektronik

Yazıcı Seçiminde Hangi Özelliklere Dikkat Edilmelidir?

En popüler ofis malzemeleri arasında yer alan yazıcılar, gündelik yaşamda da zaman zaman ihtiyaç duyduğumuz ekipmanlar arasında yer alır. Eğer çok sık kullanılacaksa yazıcı satın almadan önce mutlaka bazı kriterler göz önünde bulundurularak seçim yapılmalıdır. Evinizde ya da ofisinizde yazıcı ile sık sık haşır neşir olacaksanız, sorun çıkarmayan ve beklentilerinizi karşılayan yazıcı modellerini satın almanız gerekir. Bu bakımdan yazıcı nasıl seçilir sorusunun yanıtını arayanlar için bu yazımızda çok faydalı bilgiler yer almaktadır.

Yazıcı Modelleri Nelerdir?

İnternet üzerinden yazıcı modellerini inceleyen ve hangi yazıcıyı seçeceği konusunda bir türlü karar veremeyen kişiler için bazı ipuçları vardır. Öncelikle iyi ve kaliteli bir yazıcı almak, bu cihazı maksimum verimde kullanmanızı sağlayacağı için önemlidir. Pek bilinmese de nokta vuruşlu yazıcı modeli dahil mürekkep püskürtmeli ve tonerli yazıcılar vardır. Genel olarak yazıcı modelleri arasında şunlar öne çıkmaktadır:

  • Tonerli yazıcı modelleri: Siyah ve renkli olacak şekilde farklı modellerle piyasaya sürülür. 
  • Mürekkep püskürtmeli yazıcı modelleri: Adından da anlaşılacağı üzere yazım yaparken mürekkeple çalışır. Bu modelde yazıcı kadar seçilen mürekkebin kalitesine de dikkat edilmesi gerekir. 
  • Nokta vuruşlu yazıcı modelleri: Çok bilinmese de şerit yazım tekniği ile çalışan modellerdir. Bu cihazlarda dolum yapılmadığı için şerit bitince yenisi ile değişim yapılması yeterlidir. 

Yazıcı Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

İyi bir yazıcı satın alarak tüm beklentilerinizi karşılayabilir ve işlemlerinizi sorun yaşamadan tamamlamanın keyfini çıkartabilirsiniz. Yazıcı kullanımına çok ihtiyacınız varsa seçim yaparken en kaliteli ve kullanım ömrü uzun yazıcı modellerini seçmekte fayda vardır. Genel anlamda yazıcı alırken nelere dikkat edilmeli sorusunun yanıtı olarak öncelikle kullanım amacının belirlenmesi gerekir. Yazıcı modelinin farklı özellikleri olacağı için her kullanım amacına uygun olmayabilir. Sadece yazdırma veya fotokopi ile tarayıcı özelliği olan cihazlar da kişinin kullanım amacına göre işlevsellik sunabilir. Bu noktada profesyonel bir baskı işlemi talep ediyorsanız bu koşullara uygun şekilde tasarlanmış yazıcıları satın almanız gerekir. Basit yazdırma işlemleri için ise giriş seviyesi yazıcı modellerinden bütçenize uygun olanı seçmeniz yeterli olacaktır.

Yazıcının Güç Tüketim Verileri 

Ev kullanımına özel olarak hazırlanmış yazıcı modellerinde güç tüketimi de ideal seviyede tutulur. Aynı zamanda ev ve ofis kullanımı için farklı yazıcı tasarımları olduğu için bunların boyutları ile kapladığı alanlar da farklılık gösterir. İş yerinde kullanılan yazıcılar genellikle daha kapsamlı kullanım alanı sunduğu için gelişmiş cihazlardır. Bunların kapladığı alan ve elektrik sarfiyatı çok daha fazladır. Fakat evinizde küçük ve kullanışlı bir yazıcı modeli satın alarak işlevsel sonuçlara imza atabilirsiniz. Örneğin lazer yazıcı modelleri ev için kullanıma uygun boyutlarda ve pratik cihazlar olduğu için sık sık tercih edilen yazıcılardır.

Yazıcıda Sarf Maliyeti ve Devamlılığı 

Yazıcının kullanım sıklığına ve baskı kalitesine göre seçim yapmak tamamen sizin beklentilerinize kalmıştır. Aylık baskı sayınız 500 ve üzeri oluyorsa uzmanların tavsiyesi genellikle tanklı yazıcı modellerinden yanadır. Kendine bağlı bir tank bulunduran bu yazıcılar kullanışlı olduğu kadar da sarf maliyeti bakımından avantaj sağlar. Piyasadaki yazıcılar genellikle dolum yapılabilen ve yapılamayan modeller olacak şekilde ikiye ayrılır. Dolum tonerli yazıcı kullanmak maliyet açısından çok daha faydalı olduğu için yazıcı satın alırken bu detaylar göz önünde bulundurulabilir. Aynı zamanda ürünlerin marka ve fiyat performansı da göz önünde bulundurulmalıdır. Bu bakımdan yazıcı fiyatları konusunda bütçenizi yormadan en ideal seçimi yapmaya dikkat etmeniz gerekir.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Last modified: 22 Ağustos 2022
Close