Written by 10:16 Kozmetik & Kişisel Bakım

Saç Boyası Tercihinde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Genellikle kadınlar zaman zaman saç renginde değişiklik yapmak isterler. Aynaya baktıkları zaman dikkat çekici bir görünüm elde etmek isteyen kadınlar için pek çok farklı renk seçeneğine sahip saç boyası vardır. Ancak saç boyasını seçerken ve boya uygulaması sırasında dikkat edilmesi gereken püf noktaları olduğu unutulmamalıdır. Saç boyarken sonucun hayal ettiğiniz gibi olması için bazı detaylara dikkat etmeniz gerekir. Bu yüzden evde saç boyama konusunda mutlaka uzmanların tavsiyelerine uymalısınız. 

Saç Boyası Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Farklı ve güzel görünmek isteyen kadınlar evde saç boyama renk tutturma konusunda yeterli deneyime sahip olmayabilir. Ancak uzmanların dikkat çektiği bazı noktalara özen göstererek tam da istediğiniz gibi sonuçlara ulaşabilirsiniz. Saç renginde değişiklik yaparken öncelikle kaliteli ve ideal bir saç boyası seçilmesi gerekir. Saç boyası alırken şu detaylara göz atmak önemlidir:

  • Saç boyasının içerik kısmını okuyun. Alerjik reaksiyona sebep olabilecek bir madde varsa boyayı satın almayın. 
  • Boya kutusunun içinden çıkan kullanma talimatını uygulayın. 
  • Eldiven giymeden boyaya temas etmeyin. 
  • Saç boyasını kaşlara ve kirpik diplerine sürmeyin. 
  • Saç boyası saça uygulandıktan sonra saçta belirli süre bekletilmelidir. 
  • Saç boyası satın alırken kimyasal maddeler içeren boyalar yerine bitkisel olanları tercih etmeye özen gösterin. 

Saç Boyası Seçiminde Püf Noktaları 

Evde saç boyama teknikleri konusunda deneyimli olan kadınlar, saç boyası seçiminde boya maddelerine de özen gösterir. Çünkü bitkisel içerikli saç boyaları saçın canlılığını korurken bir yandan da saç rengini değiştirmek için idealdir. Tüm saç teline nüfuz edebilen özelliklere sahip saç boyaların satın almak çok önemlidir. Bu yüzden pek çok kişi sektörde adını duyurmuş markaların saç boyası modellerini tercih etmektedir. Kendi isteğinize göre size en çok yakışacağını düşündüğünüz saç rengini belirlerken, bu alanda deneyimli kişilerin yorum ve önerilerine de kulak verebilirsiniz. Özellikle kuaför saç boyama teknikleri bakımından sizin saç yapınıza en uygun yöntem konusunda bilgilendirici açıklamalar yapabilir.

En Çok Satan Saç Boyası Çeşitleri

Evde ilk defa saçlarını boyamak isteyen hanımlar, saç boyasına saç kremi eklemek ne işe yarar sorusunun yanıtını da araştırmaktadır. Saç boyasının tutuculuğunu arttırmak ve rengin tek seferde istediğiniz gibi olmasını sağlamak için bu tür püf noktalarını uygulayabilirsiniz. Son yıllarda kişisel görünümüne özen gösteren kadınların en çok satın aldığı bazı saç boyası çeşitleri vardır. Saç modasında öne çıkan renkler küllü sarı ve koyu kahve tonlarıdır. Bitkisel boyalar, saç beyazlarını daha kaliteli ve pratik bir şekilde kapattığı için tercih edilebilir.

Gr Saç Beyazlarını Kapatan Stick Küllü Sarı 

Saçlarda tek tük oluşan beyazları kapatmak için Stick saç boyası modelleri seçilebilir. Gr markasının özel olarak ürettiği bu saç boyaları zararlı kimyasal madde içermediği için gönül rahatlığı ile tercih edilir. Saç beyazını kapatan stick boyalarda küllü sarı rengi son dönemde en çok satılan kozmetik ürünlerden biridir.

Gr Saç Beyazlarını Kapatan Stick Koyu Kahverengi

Saç boyasının iyi tutması için beyazları kapatan stick boyalar seçilebilir. Bu sektörde en çok satan boya markası Gr ile her renkteki saçların beyazları yıpranmadan kapatılabilir. Açık renkli saça sahip bayanlar beyazları kapatmak için Gr markasının kaliteli ve bitkisel özlü stick saç boyasını tercih edebilir. Aynı şekilde koyu kahverengi tonlarında saçlarda beyaz saçlar çok daha fazla göze batar. Bu sorunu kısa sürede ve saçı yıpratmadan çözmek için bu ürünler seçilebilir.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Last modified: 31 Ağustos 2022
Close