Written by 10:37 Outdoor & Kamp

Kamp İçin Olmazsa Olmaz Malzemeler Nelerdir?

İlk defa kampa çıkacak kişilerin dikkat ettiği konuların başında kamp için gerekli malzemeler yer alır. Eksiksiz ve keyifli bir kamp deneyimi yaşayabilmek için öncelikle kampa çıkmadan önce kapsamlı bir araştırma yapmak faydalıdır. Kamp yaparken kişi sayısına bağlı olarak en fazla ihtiyaç duyulacak malzemeler sayesinde muhteşem bir doğa keyfi sürebilirsiniz. Bunun için en çok talep gören malzemeleri mutlaka kamp çantanızda bulundurmalı ve listenize almalısınız. İşte kamp için olmazsa olmaz malzemeler listesi…

Çadır

Kampçılık deneyimine yeni başlayan kişiler için en önemli ekipman muhakkak kamp çadırıdır. Her zaman kamp yapmayı sevenler için dört mevsim özellikli kamp çadırları hayat kurtarıcı olabilir. Sadece yaz aylarında kamp yapmayı seviyorsanız da bunun için rüzgara belirli bir seviyede dayanabilen özelliklere sahip kamp çadırları satın almanız tavsiye edilir. İlk defa kamp yapacaklar için malzemeler listesinin başına bu yüzden kamp çadırı yer alır. Yatarken konforunuza düşkünseniz tek kişilik çadır yerine 2 kişilik çadır tercih ederek daha fazla iç mekan alanı elde edebilirsiniz.

Kamp Matı 

Birinci sınıf kalitedeki malzemeden üretilmiş bir kamp çadırı içinde konforlu bir şekilde yatabilmek için yine kaliteli bir kamp matına ihtiyacınız vardır. Kamp matı, her mevsim kullanılabilen ve hafif yapıdaki bir yer sergisidir. Yere kamp matını sererek üzerinde rahat biçimde uyuyabilirsiniz. Ancak pek çok kamp ürününde olduğu gibi bu ekipmanların da konforuna ve kullanılan malzeme kalitesine göre farklı modelleri vardır. Dayanıklı, her mevsim kullanılabilen ve hafif yapıda bir kamp matı çadır içindeki yatma ihtiyacınızı karşılayacaktır.

Uyku Tulumu

Yaz mevsiminde kamp yapanlar için pek gerekli olmasa da kış ve sonbahar aylarında en çok ihtiyaç duyulan kamp ekipmanları arasında uyku tulumu yer alır. Özellikle kış kamp için gerekli malzemeler arasında uyku tulumunun önemi büyüktür. Battaniye gibi kullanılan ve iki yana tam açılabilen çift kişilik uyku tulumları son derece faydalıdır. Böylelikle serin havalarda özellikle sabahın ilk saatlerinde sıcaklık dereceleri iyice düştüğü için kamp yaparken konforlu bir konaklama imkanı tanımaktadır.

Kamp Ocağı 

Kampta doğa içinde yemek pişirmek için kamp ocağı ekipmanına ihtiyacınız olabilir. Doğada aç kalmamak ve yiyeceklerinizi kısa sürede hazırlayabilmek için turbo ateş kutuları ve çakmaklı mikro ocaklar kullanmanız yeterli olacaktır. Çok az yer kaplayan bu ekipmanlar her kampçının listesinde mutlaka yer alması gereken ekipmanların arasında yer alır. Aynı zamanda kampta yiyecek hazırlarken ihtiyaç duyacağınız ateş başlatıcı ve yiyecek setleri de önemlidir. İlk defa kamp yapma deneyimi yaşayanlar için kampta olmazsa olmaz malzemeler arasında kamp ocağı ve yemek gereçleri mutlaka yer almalıdır.

Thermos JNL 500 Ultralight Mug

Kamp deneyimini en üst seviyede yaşamak isteyenler için Thermos JNL 500 modeli bir termos da faydalıdır. İçine konulan sıvıyı uzun süre aynı sıcaklık değerinde tutmayı başaran bu tür ekipmanlar hayat kurtarıcı olabilir. Örneğin sıcak yaz günlerinde kavurucu sıcaklar altında kamp yapmaya kalktığınızda soğuk su ihtiyacınızı bu termos ile giderebilirsiniz. Benzer şekilde termosun birinci sınıf kalitedeki tasarımı sayesinde sıcak sıvılar da uzun süre sıcaklığını korur. Kış kampı yapanlar sıcak bir kahve ihtiyacı duyduklarında bu termosa koyacakları kahvelerini çok uzun zaman boyunca sıcaklığını koruyarak muhafaza edebilirler.

Wildo Spork Çatal Kaşık 

Kampta yemek yerken pratik ekipmanlara ihtiyaç duyulur. Plastik ve tek kullanımlık çatal kaşık seti kamp için ihtiyaçlarınızı görmeye yeterli olmayabilir. Üstelik doğa içinde kamp yaparken doğa ile uyumlu malzemeler kullanarak kamp deneyimi yaşamak isteyebilirsiniz. Sağlıklı malzemeden üretilen Wildo Spork çatal kaşık ekipmanı sayesinde kampta yemek ihtiyaçlarınızı sorun yaşamadan karşılayabilirsiniz. Kaliteli malzemeden imal edildiği için uzun yıllar boyunca deforme olmadan kullanılabilir özelliklere sahiptir. 

Wildo Fire Flash Small Ateş Başlatıcı 

Doğada kamp deneyimi yaşarken pek çok kişi ateş yakma konusunda yeterli tecrübeye sahip olmayabilir. Bazı durumlarda da ateş yakacak materyal bulma açısından sıkıntı yaşanabilir. İşte bu tür problemlerin üstesinden gelmek ve kamp ortamında çaresiz kalmamak için Wildo Fire Flash Small ateş başlatıcı ekipman son derece önemlidir. Kampta yaz kış fark etmeksizin ateş yakarak yiyecek hazırlayacaksanız kısa sürede etkili çözümlere ulaşmanızı sağlar. Ateş başlatıcı ile çok zorlanmadan ateş yakarak yiyeceklerinizi hazırlayabilirsiniz. İşte bu yüzden kamp malzemeleri listesi içinde ateş başlatıcıya mutlaka yer verilmelidir.

Wildo Camp A Box Complete Yemek Seti 

Kamp yaparken karşılaşacağınız zorluklardan biri de yemek gereçlerinin uzun ömürlü olmamasıdır. Çünkü yemek seti olamadan kampta keyifli ve konforlu biçimde gıda tüketmeniz ciddi anlamda zorluk yaşatabilir. Bu nedenle yaz kış fark etmeksizin tüm kamplarda kullanacağınız Wildo Camp A Box Complete yemek setine ihtiyaç duyabilirsiniz. Birinci sınıf kalitedeki materyalden üretilen Wildo Camp A Box yemek seti, kamp ortamında yemek yapmak veya yemeği kolay biçimde tüketme için idealdir. Yemek konusunda ihtiyaç duyduğunuz tüm detaylara bu set sayesinde ulaşabilirsiniz.

Wildo Explorer Karabinalı Su Matarası 

Sadece kamp yaşamında değil aynı zamanda doğa yürüyüşlerinde ve gezilerinde de su matarasına ihtiyaç vardır. Wildo Explorer Karabinalı Su Matarası yaz kamp malzemeleri listesi içinde yer alan en önemli ekipmanlardan biridir. Bir sonraki kamp deneyimi için de mutlaka yanınıza alacağınız kamp malzemeleri arasında su matarası yer almalıdır.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Last modified: 1 Eylül 2022
Close