Written by 09:35 Kozmetik & Kişisel Bakım

Ruj Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Ruj tercihi birçok farklı değişken göz önünde bulundurularak yapılır. Kıyafetlerde tercih edilen renkler, ten ve saç rengi, aksesuarlar ve hatta gidilecek ortama göre bile ruj renginin belirlenmesi mümkündür. En çok tercih edilen ruj renkleri arasında genelde kırmızı, siyah ve pembe renkler öne çıksa da alternatif birçok renk son dönemde yaygın olarak öne çıkmaktadır. 

Ruj tercih ederken ten rengine göre ürünlerin seçilmesi de önemli bir unsurdur. Öte yandan dudakları nemlendiren etkilere sahip veya simli alternatiflerin de tercih edilirken hem ten rengine hem de kıyafet tercihlerine göre belirlenmesi önemli bir etken olacaktır. 

Ten Rengine Göre Ruj Numaraları Nelerdir?

Ten rengine göre kadınların tercih edebilecekleri rujlar farklı numaralara sahiptir. Bu numaralara göre en iyi ruj modelleri seçilebilir. Ten rengine göre ruj seçimlerinde ten rengine ek olarak ayrıca kıyafet tercihlerinin de belirlenmesi önemlidir. Sadelikte yana olanlar için ten rengi ruj seçeneklerinde renklerin numaraları bulunur. Tıpkı kapatıcılarda olduğu gibi ruj seçimlerinde de temel özelliklerin dikkate alınması gerekecektir. 

Başarılı bir ruj tercihi için şu tür alternatifler de kullanılabilir:

  • Gri Mat Kalem Ruj 
  • Pembe Dudak Likit Mat Ruj
  • Suya Dayanıklı Dudak Kalemi 
  • Yumuşak & Mat Ruj vb. 

Lipstick veya kalem ruj tercihlerine göre birçok avantaj elde edilebilir. Suya dayanıklılık, parlaklık, mat, yumuşak veya canlı renk seçenekleri gibi birçok farklı unsur bu kapsamda değerlendirilecektir. 

Buğday Tenli Kadınlara Hangi Ruj Yakışır?

Buğday tenli kadınlara yakışan ruj renkleri için farklı alternatifler sunulabilir. Bu tür ten rengine sahip kişilerin ayrıca tercih edecekleri renk kombinleri, ayakkabı, çanta ve aksesuar tercihlerine göre uygun renkleri tercih etmeleri mümkündür. Gününüzde birçok buğday ten rengin sahip kadının makyaj malzemeleri tercihlerinde dikkat ettikleri bu unsurlar başta daha iyi hissetmeleri açısından önemlidir. 

Buğday tenliler için en çok yakışan rujlar renklerinden bazıları kısaca şunlardır:

  • Turuncu ve pembe tonları.
  • Mat rujlarda şeftali rengi. 
  • Mor ve kiremit rengi vb. 

Buğday ten rengine sahip kişilerin kıyafet renk kombinleri ile gerçekleştirecekleri ruj tercihleri farklılık gösterebilir. Renk uyumu konusunda özgür seçimler yapabilecekleri gibi renklerin birbiri ile olan uyumuna göre gerçekleştirecekleri tercihler çok daha şık bir görünüm kazanılması açısından önemlidir. Buğday tene yakışan ruj renkleri bu yönüyle kişiden kişiye de farklılık gösterecektir. 

Kumral Ten Rengine Hangi Renk Ruj Gider?

Kumral ten rengine sahip kadınlarda ruj rengi tercihi birçok etkene göre değişebilir. Kumral tende de yine buğday tenlilerde olduğu gibi dudakların ön plana çıkarılması gerekebilir. Bu kapsamda pembe ya da kiremit renk ideal ruj rengi olarak değerlendirilmektedir. Daha keskin bir yapı isteyenler ise parlatıcı ve dolgunlaştırıcı rujlardan yararlanarak görünümü güçlendirme yolunu da tercih edebilmektedir. 

Kumral tenliler için ruj seçimi kapsamında hafif bir makyaj tercihi de oldukça etkili bir görünüm sağlayabilir. Giyim ve makyaj tercihlerine göre tüm renkleri kullanabilme yeteneği sayesinde kumral ten rengi için birçok alternatif renk seçeneği de bulunmaktadır. 

Esmerlere Yakışan Ruj Numaraları Hangileridir?

Esmer ten rengine sahip kişiler ren rengi tonuna göre özellikle kırmızı renk tercih edebilir. Kırmızı renk esmer ten rengine sahip kadınlar için ideal renk seçenekleri arasında yer almaktadır. Esmerlere yakışan ruj numaraları arasında ayrıca mat ve dinamik renkler de tercih edilebilir. Kahverengi ve koyu nüde tonlar veya hafif makyaj için şeftali ve pembe renkler tercih edilebilir.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Last modified: 16 Ağustos 2022
Close