Written by 10:07 Anne & Bebek

Bebek Tuvalet Alıştırma Külodu Nedir, Nasıl Kullanılır?

Çocukların bezden kurtulma yaşına gelmeleri ile tuvalet eğitiminin başlaması gerekir. Çocuklar tuvalet eğitimi verilirken onları utandırmamak ve tüm süreç içinde yaşanan olumsuzlukların son derce normal olduğunu benimsetmek oldukça önemlidir. Tuvalete alıştırma külodu kullanımı özellikle bu tür olumsuzluklar çocukların rahat etmesini ve alışma sürecinde anne babalara da kolaylık sağlaması yönüyle faydalıdır. 

Alıştırma külodu çişi emer ve dışarı sızdırmazlık özellikleri ile içerde hapseder. Bu sayede bebek bezinde olduğu gibi anında değiştirmeye gerek kalmayacaktır. Bu tür alıştırma külodları aynı zamanda nemi hisseden çocukların tuvaleti geldiğini söylemesinde de hatırlatıcı bir etken olacaktır. 

Alıştırma Külodu Kaç Yaşında Kullanılır? 

Alıştırma küloddu 1 – 2 yaşından itibaren kullanılmaya başlanabilir. Çocukların tuvalet eğitimine teşvik edilmesi için alıştırma külodu tercihlerinde ilgisini çekecek renkler, desenler veya figürlere sahip ürünlerin kullanılması tavsiye edilmektedir. Genelde kilograma göre belirlenen farklı modelleri bulunmaktadır. 10 – 15 kg, 20 – 25 kg, 26 – 22 kg alıştırma külodu modelleri arasından tercih yapılarak kullanıma başlanabilir. 

Gece alıştırma külodu kullananlar da birçok yönden avantaj sağlayacaktır. Çocuklarda tuvalet eğitimine genelde 18’inci aydan sonra başlanması gerekir. Ancak her çocuk farklı kas ve psikolojik gelişimler göstereceği için bu süreç daha erken veya daha geç de başlayabilir. Çocuğunuzun tuvalet eğitiminden korkması veya utanması halinde buna yönelik rahatlatıcı adımlar atılması ve sürecin kendiliğinden kabul ettirilmesine yönelik yönlendirmelerin yapılması tavsiye edilmektedir.  

Alıştırma Külodu Yıkanır Mı?

Alıştırma külodu marka ve modellerine göre farklı özellikleri bulunmaktadır. Genelde birçok firma tarafından üretilen alıştırma külotları defalarca makinede yıkanabilmektedir. 2 yaş ve üzeri çocuklarda kullanılacak sıvı geçirmek ve nefes alabilen kumaşlar ile son derece dayanıklı olarak üretilmektedir. Kolay giyilip çıkarılabilir özellikleri de kullanım avantajlarının artırılmasında önemli bir rol oynamaktadır. Alıştırma külodu sızdırıyor gibi sorunlarla karşılaşan ebeveynlerin kaliteli markaları tercih etmeleri önerilmektedir. 

Alıştırma Külodu ile Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir? 

Alıştırma küloduna geçiş yapılması ile çocukların tuvalet eğitimini çok daha rahat şekilde kavramaları ve güvenli şekilde sürecin tamamlanması sağlanabilir. Çişini yaptığı zaman ıslaklık hissi ile çocuğunuzun tuvaleti geldiğini söyleme konusunda teşvik edilmesi açsından da önemlidir. Ancak uygulama öncesinde neden tuvalet eğitiminin alınması gerektiği, nasıl davranılması gerektiği gibi konularda çocuğun bilgilendirilmesi ve sürecin her aşamasında destekleyici bir rol üstlenilmesi gerekecektir. 

Tuvalet alıştırma külodu kullanımı sırasında alışma sürecinde mutlaka bazı olumsuzluklar yaşanacaktır. Bu tür durumlarda kesinlikle kızgın bir tavır takınmadan ve açıklayıcı, destekleyici olarak çocuğa durumun izah edilmesi gerekecektir. Kullanımı son derece basit ve özellikle geceleri sızdırmazlık özelliği ile oldukça avantajlı olan alıştırma külotları, tuvalet alışkanlığı kazandırılmak istenen çocuklar için oldukça faydalıdır. Hoş dokusu ve güzel tasarımları ile çocukları da teşvik edecek özellikler sahiptir.  

Alıştırma Külodu Nasıl Kullanılır? 

Alıştırma külodu oldukça basit bir kullanıma sahiptir. Çişi emer ve sızdırmaz. Gece alıştırma külodları ise çok daha emici özellikleri yüksek olduğu için daha rahat bir kullanım özelliğine sahiptir. Emici özelliğin bulunması rahatsızlık hissi oluşumunu da engelleyecektir. Sıradan külotlar gibi kolay giyilip çıkarılabilir özelliklere sahip alıştırma külodu, tuvalet eğitiminin ilk aşamasında son derece faydalıdır. Alıştırma külodu ile tuvalet eğitimi sırasında dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar ile çok daha etkili bir şekilde çocuğunuzun süreci kısa sürede benimsemesinde yardımcı olabilirsiniz. Dayanıklı yapısı, sızdırmaz özelliği ve defalarca yıkanabilir özellikleri dışında konforlu yapısı da dikkat çekmektedir.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Last modified: 15 Ağustos 2022
Close