Written by 12:06 Elektronik

Ev ve İş Yeri İçin Modem Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Ev ya da iş yeri için modem seçmek isteyenler, internetin en verimli şekilde çalışması için gerekli olan modem modellerini araştırmaktadır. Kullanılan modemin kalitesi ev ve ofis gibi iş yerlerinde internetin kesintisiz ve hızlı çalışması üzerinde son derece etkilidir. Bu yüzden hızlı bir internet kullanımı için kesintisiz bağlantı avantajına dikkat edilmeli ve modemin sağlayacağı erişim hızı mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Ev ve iş yeri gibi yaşam alanlarında internet bağlantısından maksimum seviyede yararlanabilmek için modem seçimi nasıl yapılır sorusunun yanıtını bu yazımızda bulabilirsiniz. 

Modem Seçimi Nasıl Yapılır?

Hızlı bir internet kullanımı için modem seçimi son derece önemlidir. Modem seçerken marka ve belli başlı özelliklere dikkat etmekte fayda vardır. Genel anlamda ev ve iş yerlerin için en ideal modem seçiminde şu kriterlerin mutlaka göz önünde bulundurulmasında yarar vardır:

  • Modemin altyapının hızına uygun olup olmaması 
  • Modemi sağlayabileceği maksimum hız kapasitesi 
  • Modemin güvenlik sistemi 
  • Modemin yaydığı sinyal gücü seviyesi 
  • Modemin markası ve sağlanan destek hizmeti 

Modemin Altyapıya Uygun Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

İnternet bağlantısı için bir donanım cihazı yani modem ile bir altyapı hizmetinden gereklidir. Altyapı hizmetinin ev ya da iş yerlerine sağlamış olduğu internet hizmetinden maksimum verim alabilmek için modemin altyapıya uygun seçilmesi son derece önem taşır. Örneğin antenli modem ile antensiz modem arasındaki fark da buradan kaynaklanır. ADSL, VDSL ve fiber internet gibi farklı altyapı donanımlarını kullanan modemlerin anlaşılmasında marka ve model kutusu üzerinde detaylı bilgiler yer alır. Hem kutuda hem de modem üzerinde yer alan bu işaretlere dikkat ederek modem seçimi yapılmalıdır. 

Modemim En Yüksek Kaç Mbps Değeri Sağlayabilir?

Bir modemin maksimum verimde çalışabilmesi için altyapı ile Mbps değerinin birbirini yakalaması gerekir. İnternet hızı yani Mbps verisi, standart bir hız birimidir. ADSL modemler maksimum 24 Mbps bağlantı hızına ulaşırken VDSL modemlerde ise bu sayı 125-150 Mbps arasında yer alır. İnterneti en hızlı şekilde kullanmanıza imkan sağlayan fiber destekli modem ise 1000 Mbps yani 1 Gbps hıza kadar performans gösterebilir. 

1200 Mbps Modem Ne İşe Yarar?

Web tabanlı çalışan ve iş yerlerinde yüksek aktarım hızına gerek duyulan ortamlarda 1200 Mbps modem kullanımı tavsiye edilir. Film izlemek ya da indirmek, online oyunlar oynamak, akıllı ev sistemleri kullanmak gibi yoğun internet hızına ihtiyaç duyulan durumlar için dünyaca ünlü modem markalarının üretip piyasaya sürdüğü 1200 Mbps modem çok faydalıdır. 

300 Mpbs Modem Yeterli Mi?

Öte yandan internet üzerinde fazla vakit geçirmeyen ve sosyal medya kullanmak, müzik dinlemek, arama motorlarında gezinmek gibi standart işler için 300 Mbps modem hızı ve işlevi yeterlidir. Bağlantı kablosunun ne kadar uzun olduğu ve altyapı sisteminin sağlıklı çalışması gibi değişkenlere bağlı olarak 300 Mbps hızına sahip modemler de genellikle iş görür. 

Modem Güvenlik Seviyesi Nedir?

Modem seçiminde güvenlik duvarı konusu da son derece önemlidir. Ev interneti için çok göz önünde tutulmayan bu kriter genellikle iş yeri interneti için ayrı bir önem taşır. Modem güvenlik duvarı firewall olarak adlandırır ve bazı protokollere göre çalışır. Modemlerin güncel olarak hangi güvenlik seviyesine sahip oldukları, modem markasının resmi web sitesi üzerinden takip edilebilir. En güncel sürüme sahip ve yüksek güvenlik seviyesi bulunan modemlerin seçilmesi önemlidir. Marka ve model araştırması yaparken modemlerin güvenlik seviyesine de dikkat edilmelidir.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Last modified: 19 Nisan 2022
Close