Written by 11:45 Elektronik

En İyi Huawei Cep Telefonu Modelleri Hangileri?

Cep telefonunuzu değiştirmeye karar verdiğinizde hangi noktalara dikkat edersiniz? Sizin için iyi bir cep telefonu modeli hangi özelliklere sahip olmalı? Bu yazımızda bir cep telefonunda ihtiyacınız olan tüm özelliklere sahip Huawei marka cep telefonunu tanıtmak istiyoruz. Ancak tanıtıma geçmeden önce, yeni bir cep telefonu alırken dikkat etmemiz gereken noktalar neler onlara bir göz atalım.

Hızlı Gelişen Teknoloji

Teknoloji yaygınlaşan bilişim ağı ile birlikte çok hızlı bir şekilde gelişmekte. Bir yıl önce aldığımız bir cep telefonu modeli bir yıl sonra eski model bir telefon haline gelebiliyor. 

Teknolojik gelişmeleri takip etmek ve sürekli güncel kalmak mümkün mü? Maalesef sürekli yeni modeller alarak bunu yapmak çok mümkün değil veya çok pahalı bir çaba olur ancak alacağımız cep telefonu modelini doğru seçersek, uzun süre güncel kalabilecek bir cep telefonuna da sahip olabiliriz.

Cep telefonlarında bir parçada ortaya çıkan gelişme ve değişimler diğer parçaları da etkilediği için telefon modellerinde değişimler süreklilik göstermektedir. İşlemcide meydana gelen bir gelişme ve değişim daha önce bu parça ile uyumlu çalışan tüm parçaların da değişimini gerektirmektedir. Bu durum her güncelleme sonrası cep telefonu modellerinin fiyatlarının da artmasına neden olmaktadır. 

Cep Telefonunuzu Alırken Nelere Dikkat Etmeniz Gerekir?

Cep telefonu alırken dikkat etmemiz gereken en önemli nokta uzun süre güncel kalabilecek özelliklere sahip bir telefon alabilmektir. Böylece zamandan ve paradan tasarruf etmiş oluruz. Telefon alırken düşük bütçe ile hareket etmek kısa sürede, elimizde bize yeterli gelmeyen bir telefona sahip olmamıza neden olabilir. Bu durum yeni telefon arayışlarına dolayısı ile yeni harcamalara neden olur.

Güncel Bir Telefon Almaya Çalışın

Cep telefonu alırken mümkün olduğunca uzun süre kullanabileceğiniz bir model almaya çalışın. Böylece gelişen teknolojiye bağlı olarak ortalama 5 yıla kadar yeni bir cep telefonuna ihtiyaç duymayabilirsiniz.

Yeterli Donanım Özelliklerine Sahip Olmalı

Yeni bir cep telefonu alırken sadece işlemci özelliklerine veya kamerasına bakarak almamalıyız. Genel ihtiyaçlarımız göz önünde bulundurularak kullanabileceğimiz veya ihtiyacımız olabilecek tüm özelliklere dikkat etmemiz gerekir.

Şu an cep telefonunda oyun oynamayabilirsiniz ancak ileride sıkıldığınızda oyun oynama ihtimaliniz var mı? Bu durumda cep telefonunun grafik işlemcisi de önem kazanır. 

Şu an telefonunuzun kamerasını yoğun kullanmıyor olabilirsiniz ancak ileride yeni zevkler edindiğinizde kamera kullanımınız ön plana çıkabilir mi? Bu durumda sadece iyi bir kamera yeterli olmaz ayrıca telefonunuzun hafıza kapasitesi de yeterli olmalıdır. Çünkü güçlü kameralarla çekilen her resmin ve videonun boyutu MP değerleri ile birlikte yükselecektir.

Eski 3.2 mp’lik kameralarla çekilen fotoğrafların boyutu 3 mb civarında iken şu an cep telefonları, 50 mp üzerinde fotoğraf çekebilen kameralarla donatılmaktadır. 50 mp özelliğine sahip kamera ile çekilen bir fotoğraf ise 50 mb civarında yer kaplar. Haliyle hafıza kapasitenizin de güçlü kameralarla birlikte yeterli seviyelerde olması gerekir.

Telefonların hızlı çalışması kullandıkları işletim sistemlerine bağlı olarak ram miktarı ile de doğru orantılıdır. Uygulamaların hızlı açılıp kullanılabilmeleri ram oranının yüksekliği ile ilgilidir. Güçlü bir cep telefonu almak istiyorsanız ram miktarının en azından 8 gb civarında olması gerekir.

En İyi Huawei Cep Telefonu Modelleri Hangileri?

Size tanıtacağımız cep telefonu modeli en iyi huawei cep telefonu modelleri arasında yer almakta. Huawei cep telefonu almak istiyorsanız ve alacağınız cep telefonunun uzun süreli kullanıma uygun olmasını istiyorsanız yazımızı takip edebilirsiniz.

Tanıtacağımız Huawei cep telefonu modeli, Huawei Nova 9 128GB/8GB Ram. Hafıza ve ram miktarı olarak kullanıcılara uzun süre yeterli gelecek bir model olduğunu düşünüyoruz.

Huawei Nova 9 128GB/8GB Ram

Huawei Nova 9 modeli, özellikleri ile göz dolduran bir cep telefonu. Ultra ince bir tasarıma sahip. Nova 9 modeli güçlü özelliklerine rağmen sadece 7.77 mm kalınlığa ve 175 gram ağırlığa sahip.

Nova 9 modeli, 50 mp gücünde güçlü bir arka kameraya sahip. Kamera yapay zeka desteğine sahip ve en iyi fotoğraflar için gerekli ayarlamaları yapabiliyor. Gece çekimleri yapay zeka desteği ve güçlü iso değerleri ile yüksek kaliteye sahip.

Yaşadığınız her anı paylaşabilmeniz için Nova 9 modelinde 32 mp’lik ön kamera bulunuyor. Bu kamera sayesinde görüntü kalitesinden ödün vermeden yüksek çözünürlükte selfie çekimleri gerçekleştirebilirsiniz.

En iyi Huawei cep telefonu modelleri arasında bulunan Nova 9, yüksek çözünürlüklü kameraları sayesinde muhteşem 4K çekimleri yapabilmekte. Video sabitleme özelliği ile net video görüntüleri elde etmek te mümkün.

Nova 9 modelinde bulunan aynı anda çift görüntü kayıt özelliği sayesinde hem ön hem de arka kameradan aynı anda çekim yapılabilmekte.

Uzaktan Kontrol Edilen Kamera

Nova 9 modeli ile çekim yaparken kamerayı saatinizle uzaktan kontrol edebilirsiniz. Bu sayede başka birine ihtiyaç duymadan istediğiniz noktadan çekim yapabilirsiniz.

66 W Hızlı Şarj Özelliği

Huawei nova 9, 4300 mah’lık bataryasını, 66 W SuperCharge özelliği sayesinde 38 dakikada tam olarak şarj edebilmekte. %60 şarj içinse sadece 18 dakika şarjda kalması yeterli.Huawei’nin nova 9 modeli güçlü donanımı ve tüm ihtiyaçlarınıza cevap verebilecek özellikleri ile uzun süre cep telefonu ihtiyacınızı karşılayabilecek bir telefon.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Last modified: 29 Nisan 2022
Close