Written by 11:33 Ev & Yaşam

Elektrik Süpürgesi Çeşitleri Nelerdir?

Evinizde kullandığınız elektrik süpürgesi artık ihtiyaçlarınızı karşılamıyor mu? Yeni bir elektrik süpürgesi almak mı istiyorsunuz? Peki yeni bir elektrik süpürgesi alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz?

Elektrik süpürgeleri ev yaşantımızı kolaylaştıran önemli aletlerden biri. Sürekli gelişen teknoloji ile birlikte elektrikli süpürgesi çeşitleri de artarak gelişiyor. 

  • Daha az elektrik tüketen ama çekiş gücü yüksek elektrik süpürgeleri.
  • Sessiz çalışan elektrik süpürgeleri.
  • Toz salınımını en aza indiren gelişmiş filtrelere sahip.
  • Buharlı temizlik yapabilen elektrikli süpürgeler.
  • Islak kuru temizlik yapan elektrik süpürgeleri.
  • Paspas yapan yapay akıllı robot süpürgeler.

hayatımızı kolaylaştırmaktalar. Evlerimiz artık daha temiz ve daha sessiz. Üstelik elektrik süpürgesi çalıştırıldığında camları açıp evi havalandırmak zorunda da kalmıyoruz.

Elektrik Süpürgesi Çeşitleri

Elektrik süpürgeleri ihtiyaca göre farklı çeşitlerde üretilirler. Süpürgeleri çeşitlerine göre şu şekilde sıralayabiliriz.

  1. Toz torbalı elektrik süpürgeleri
  2. Toz torbasız elektrik süpürgeleri
  3. Dikey elektrik süpürgeleri
  4. Şarjlı elektrik süpürgeleri
  5. Islak kuru elektrik süpürgeleri (halı yıkayabilen)
  6. Buharlı elektrik süpürgeleri
  7. Robot akıllı elektrik süpürgeleri

Toz Torbalı Elektrik Süpürgeleri

Tozları kağıt veya bez torbalarda biriktiren elektrik süpürgeleridir. Hijyenik olmadıkları için günümüzde fazla tercih edilmemektedirler. 

Bu süpürgelerde toz, hava akışının ortasında bulunan torbalarda hapsedildiği için dışarıya yüksek oranda toz salabilir. Özellikle alerjisi olanlar için tercih edilmemesi gereken çeşitlerdir.

Toz torbası kullanılan yeni model elektrik süpürgelerinde, hepa filtreler kullanılarak ortama salınan toz miktarı en aza indirilir. Hepa filtre ile birlikte torba kullanılan dikey süpürgeler ve akıllı robot süpürgelerin toz salınımı yok denecek kadar azdır.

Toz Torbasız Elektrik Süpürgeleri

Bu süpürgelerde toz, sulu veya kuru toz haznesinde torba kullanılmadan hapsedilir. Su haznesi kullanılan modellerde toz su içerisine hapsolduğu için toz salınımı daha azdır ancak nem koruma özelliği iyi olmayan ürünlerde motorun ve elektronik devrelerin ömrü kısalmaktadır.

Kuru toz haznesi kullanılan elektrik süpürgelerinde ise toz bir bölmede sıkıştırılır veya daralan hava geçişleri ile kademe kademe bir bölmede biriktirilir. Temizlikleri zordur. Birçoğunda tozun ortama salınımını engellemek için hepa filtreler kullanılır. 

Özellikle motor bölmesinin korunması bu modellerde daha önemlidir çünkü çok fazla toz hava akışı ile dolaşımda bulunur. Motorun hava giriş ve çıkışlarında toz tutucu filtrelerin bulunması gerekir aksi taktirde motor yüksek ısınma nedeni ile arızalanmaktadır.

Dikey Elektrik Süpürgeleri

Bu süpürge çeşitleri küçük motorları ve gövdeleri sayesinde ev ortamında kolay kullanım imkanı sunmaktadırlar. Toz güçlü toz tutucu hazneler ve filtreler sayesinde dar bir alana hapsedilirler. 

Kullanımları pratik ve hafif süpürgelerdir. Uzunlukları ayarlanabilir tutma sağları sayesinde eğilmeden temizlik yapma imkanı sunarlar.

Şarjlı Elektrik Süpürgeleri

Elektrik süpürgelerinin büyük kısmı henüz kablolara bağımlıdır. Ancak gelişen teknoloji ile şarjlı elektrik süpürgeleri giderek yaygınlaşmaktadır. Hatta şarjlı elektrik süpürgelerinin yaygınlaşması zorunlu diyebiliriz. Çünkü yaygınlaşan yeni ürünler akıllı robot olarak tabir edilen, cep telefonu üzerinden uzaktan da kontrol edilen süpürgelerdir. 

Yeni süpürgeler kablolardan bağımsız, şarjları bittiğinde kendilerini şarj edebilen süpürgelerdir. Dolayısı ile geleceğin ürünleri büyük oranda şarjlı süpürgelerden oluşacaktır.

Islak Kuru Elektrik Süpürgeleri

Bu süpürgeler halı yıkama makineleri ile elektrik süpürgelerinin birleştirildiği çeşitlerdir. Bu süpürgelerle hem evinizi süpürebilir hem de halı, kanepe ve zemini yıkayabilirsiniz.

Buharlı Elektrik Süpürgeleri

Bu süpürge çeşitleri, yüksek ısıyla üretilen buhar sayesinde güçlü ve sağlıklı bir temizlik sağlarlar. Klasik süpürgeler toz akarlarını etrafa yayarken buharlı elektrik süpürgeleri, yüksek ısıyla püskürtülen buharla akarları yok ederler.

Robot Akıllı Elektrik Süpürgeleri

Akıllı elektrik süpürgeleri, gerçek anlamda geleceğin süpürgeleridir. Ev mobilyaları bile uzun bir süreden bu yana bu ürünler için yükseltilmeye başlanmıştır. 

Akıllı elektrik süpürgelerini bir kez şarj modülüne oturtup evi taratmanız yeterli. Sonrasında dilediğiniz gün ve saatlerde evi kendisi temizleyecek, toz haznesi dolduğunda tozunu boşaltacak, şarjı bittiğinde kendi şarj edecektir.

Dilerseniz eve gelmeden “temizle”, “paspasla” komutları ile evin temizlenmesini sağlayabilirsiniz.

Dilerseniz sizin için seçtiğimiz ürünleri de inceleyebilirsiniz.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Last modified: 29 Nisan 2022
Close