Written by 10:44 Anne & Bebek

En İyi Bebek Bezi Markaları Hangileri?

Bebek bezi, bebeklerin bakımında alınırken dikkat edilmesi gereken en önemli malzemelerden biridir. Bebeğin pişik olmaması ve rahat etmesi alınan bebek bezinin kalitesine bağlıdır. Bebekler altlarını ıslattıklarında, kaliteli bir bez kullanılmamışsa bir süre sonra rahatsız olup ağlamaya başlarlar. Bezde kullanılan emici maddeler yeterli değilse, bebeğin teni uzun süre ıslak kalacağı için pişik olacaktır.

Bebeğin, huzurlu ve rahat olması, kullanılan bezin ne kadar uzun süre kuru kaldığı ile doğru orantılıdır. Bebek bezi seçilirken kullanılan malzemelerin kalitesi ve dolguları bu nedenle çok önemlidir. En iyi bebek bezi markaları ürünlerini bebeklerin uzun süre altlarının değiştirilmesine gerek duyulmayacak şekilde üretirler. Kullandıkları malzemeler, sıvı ve koku geçirmez, yüksek sıvı emici özelliklere sahiptir.

Bebek bezlerinin ne kadar süre kuru kalacağı, emici haznede kullanılan emici maddelerin miktarına ve kalitesine bağlıdır. Emici bölmede bulunan maddeler, sıvı ile temas ettiklerinde genleşen maddelerdir böylece sıvıyı hapsederek bebeğin cildi ile olan temasını en aza indirirler.

Bebek bezlerindeki sıvı tutucu bölme ile bebeğin teni arasında kullanılan malzeme tek yönlü sıvı girişine sahiptir. Sıvıyı alt tabakaya geçirirler ancak üst tabakaya yani bebeğin cildine temas edecek bölgeye geçişine izin vermezler.

Bu iki bölmenin kalitesi, bebeklerin uzun süre altlarının kuru kalmasını sağlayacaktır. 

En İyi Bebek Bezi Markaları Bebek Bezinde Hangi Noktalara Önem Verirler

Tüm büyük markaların ortak noktaları, kullanıcı deneyimine ve memnuniyetine büyük önem vermeleridir. Çıkış noktaları kullanıcıların memnuniyeti olduğu için ürünlerini de kullanıcılardan aldıkları geri dönüşler sayesinde sürekli geliştirmeye çalışırlar. 

Ürün geliştirme departmanları ve AR-GE yatırımları bütçelerinde büyük yer tutar. Bu sayede sürekli raflarda yer bulabilirler. Bu alanda çok fazla sayıda marka vardır ve rekabet her zaman daha iyi bebek bezi üretilmesini zorunlu kılar.

Bebek bezi markalarının özellikle üzerinde durdukları noktaları şu şekilde sıralayabiliriz,

  • Kullanıcı şikâyet ve beğenilerini dikkate almak
  • Şikâyet konusu ürün ve noktalardaki hataları gidermek
  • Beğeniler üzerine odaklanarak memnuniyet oranı yüksek ürünler üretmek
  • Kullanıcılara yeni deneyimler kazandıracak ürünler tasarlamak
  • Bebek bezlerinde sağlığa ve uluslar arası standartlara uygun malzemeler kullanmak
  • Fiyat – Performans oranı yüksek ürünler geliştirmek

Ailelerin bebekleri için bez alırken hangi noktalara dikkat ettiklerini en iyi bebek bezi markaları bilirler. Bir ürün, pazara sürülmeden önce belli testlerden geçer ve bir süre kullanım tecrübelerinin değerlendirilebilmesi amacıyla test gruplarının kullanımına sunulur.

Bu süreçte pazara sürülecek bebek bezlerindeki aksaklıkların giderilmesine çalışır. 

Bebek bezi markalarının, bebek bezlerinde özellikle üzerinde durdukları noktaları şu şekilde sıralayabiliriz,

Bebek Bezlerinde Yan Bantlar

Bebek bezlerinde kullanılan yan bantlar, bezin bebek üzerinde durabilmesi için kullanılan yapıştırıcı bantlardır. Bebek bezi, bebeğin bedenine geçirildikten sonra bu yan bantlar uygun şekilde gerilerek beze yapıştırılırlar.

Bebek bezinde yan bantlar neden önemlidir?

Bebek bezinde kullanılan yan bantlar ne sert ne de çok yumuşak olmalıdır. Sert yan bantlar bebek hareket ettikçe esnek olmadığı için kısa sürede deforme olarak yırtılırlar. Ayrıca esnek olmadıkları için bebeğin bel bölgesini rahatsız edebilirler.

Fazla yumuşak olan yan bantlar ise fazla esnedikleri için bezin bebeğin bedeninden düşmesine neden olurlar. 

En iyi kullanım deneyimi sunan yan bantlar orta yumuşaklıkta ve esnek olan, yani bebeğin hareketlerine göre uzayıp kısalabilen yan bantlardır. Böylece hem bebeğin hareketleri kısıtlanmamış hem de bez bebeğin belini sıkmamış olur.

En İyi Bebek Bezi Markaları ve Emiş Gücü

Bebek bezi markalarının üzerinde en çok durdukları noktalardan biri, bebek bezinin emiş gücü ve sıvıyı uzun süre hapsetme yetenekleridir.

Bebek bezleri, anatomik farklılıklardan dolayı kız ve erkek bebekleri için ayrı emiş gücü noktalarına sahiptirler.

Bebek bezlerinde sıvı emici olarak, kuru olduklarında fazla yer kaplamayan sodyum poliakrilat kullanılır. Bu polimerler, sıvı ile temas ettiklerinde sıvıyı hapsederek şişerler. Böylece sıvı, bebek bezi içerisinde hapsedilmiş olur.

Bebek bezinin ne kadar uzun süre kuru kalacağı da bu polimer maddenin miktarı ile ilgilidir. En iyi bebek bezi markaları, bu maddelerin bebek bezinde bulunması gereken ideal miktarı uzun süren çalışmalar sonrasında tespit ederek ürünlerini geliştirmişlerdir.

Hava Alabilen Bebek Bezleri ve Süper Pişik Önleyiciler

Bebek bezleri sadece emiş güçleri ile ön plana çıkmazlar. Bebek bezlerinde kullanılan malzemelerin, bebeğin teninin hava almasına da izin vermesi gerekir.

Bebeklerin, bebek bezi kullanırken pişik olmasının en büyük nedeni, bebek bezlerinde kullanılan hava almayan malzemelerdir. Bebek bezi idrarla ıslandığında sıvı tene temas eder ve ten hava alamadığı için kısa sürede tahriş oluşarak bebeği rahatsız eder.

Bebek bezi üreten markalar, bebeklerdeki pişiği önlemek amacıyla, bebek bezini çevreleyen kılıfın hava alır özellikte olmasına dikkat ederler. Böylece bebeklerin altı uzun süre kuru kaldığı için pişik önlenmiş olur.

Kanserojen Madde İçermeyen Sağlıklı Ürünler

Bebek bezi markaları, ürettikleri ürünlerin tamamında bebeklerin sağlığını tehdit etmeyen sağlıklı ürünler kullanırlar. Ürünlerde kullanılan malzemeler, uluslar arası sağlık standartları ile belirlenen maddelerden üretilirler. 

Bebek bezlerinin kanserojen madde içermediğine dair logolar, bebek bezi paketlerinde yer alır. Böylece aileler içeriğinden emin oldukları ürünleri satın alarak güvenle kullanırlar.

Bebek bezleri sadece bebeklerin altlarına bağlanmaz. Bazı bez modelleri çocuğunuzun tuvalet alışkanlığı kazandırılması için de kullanılırlar.Okbaby Roady Disposable Bez Seti, gibi setler çocuğunuzun tuvalet alışkanlığı kazanmasında yardımcı olan setlerden biridir. Bu setler küçük klozetler üzerine konularak bebeğin ihtiyacını gidermesi sağlanır.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Last modified: 9 Mayıs 2022
Close