Written by 14:58 Ev & Yaşam

En Güzel TV Ünitesi Modelleri

Evinize aldığınız TV’yi nereye koyacağınıza karar veremiyor musunuz? Koyduğunuz hiçbir yerde şık durmadı mı? Peki, bir TV üniteniz var mı?

TV üniteleri, son yıllarda şıklıkları ve fonksiyonellikleri ile evlerimizin vazgeçilmezleri haline gelmeye başladılar. Aldığımız pahalı ve büyük boyutlu televizyonlarımız için doğru yeri seçmek gerçekten büyük bir sorun. Çünkü boyutlarından dolayı her yere yakışmıyorlar. Doğru izleme açılarını yakalamak, ışık açısına uyumlu yüksekliği ve doğru açıları bulmak bir hayli zor.

TV Ünitesi Seçerken Nelere Dikkat Etmemiz Gerekir?

Aldığınız TV için kaliteli ve işlevsel bir ünite almaya karar verdiniz. Peki, TV ünitesi alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz?

Bu yazımızda sizlere incelediğimiz güzel TV ünitesi modellerinden bir kaçını tanıtmak istiyoruz. Ancak tanıtıma geçmeden ve siz TV ünitesi almaya karar vermeden önce nelere dikkat etmeniz gerekir onlara bakalım.

Doğru Ölçüleri Belirleyin

Tv ünitesinin boyutu ile üniteyi koyacağınız yerin ölçülerinin uyumlu olmasına dikkat edin. Siparişini verdiğiniz ünitenin ölçülerini kontrol ediyor musunuz? Eğer bunu yapmıyorsanız sipariş vermeden önce ölçüleri dikkat bir şekilde gözden geçirin.

Çünkü alacağınız ünite yerleştireceğiniz yere büyük, küçük veya dar gelebilir. Ölçüler uymadığında ise zorunlu olarak bir şeylerin yerlerini değiştirmeye çalışmak zorunda kalacaksınız. Veya duvarda tadilat yapmanız gerekecek.

Evinizdeki Mobilyalar ve Renklerle Uyumlu Olsun

İnternetten alışveriş yapmak çok keyifli ve zahmetsiz. Ancak alacağımız ürünü birebir görme, kıyaslama ve test etme olanaklarımız kısıtlı olduğu için ürün geldiğinde hayal kırıklıkları yaşayabiliyoruz.

TV ünitesi modelleri arasından beğendiğiniz bir modeli seçtiniz ve sipariş verdiniz. Peki, evinizin dekoru, renkleri ve mobilyaları ile uyumunu kontrol ettiniz mi? Eğer bunu yapmamışsanız sizi sıkıcı bir iade prosedürü bekleyebilir. 

Oysa internet alışverişini cazip kılan en büyük özelliklerden biri oturduğumuz yerden istediğimiz ürünü seçip sipariş verebilme imkânımızın olması. Hız en büyük avantajımız. İstediğimiz bir ürün kısa sürede evimize gelebiliyor. Ancak bundan sonraki iade süreçleri gerçekten sıkıcı bir hal alabiliyor. Beklemek ise adeta işkenceye dönüşüyor.

TV ünitenizi almaya karar vermeden önce lütfen evinizin dekorasyonu, rengi ve mobilya uyumu ile uyumlu olduğuna dikkat edin.

Kullanılan Malzemelerin Kalitesi Nasıl?

Satın almaya karar verdiğiniz TV ünitesinin yapımında kullanılan malzemelerin kalitesinden emin olmaya çalışın. Çünkü kaliteli olmayan malzemeler; TV ağırlığından dolayı bir süre sonra çökme ve deformasyonlara neden olmaktadır.

Aldığınız TV’nin boyutuna ve ağırlığına göre kaliteli ve kolay esnemeyecek Tv ünite modellerini incelemeyi unutmayın.

TV Ünitesi Ne Kadar İşlevsel?

TV üniteleri artık sadece üzerlerine TV yerleştirmek için kullanılmıyorlar. TV’den arta kalan alanlar çekmece, dolap ve raf olarak kullanılıyor. Sizin bir TV ünitesinden beklentiniz sadece TV’nizi yerleştirmek değilse işlevselliklerini ihtiyacınıza uygun belirlemeye özen gösterin.

Eğer bir kitap kurdu iseniz TV izlemediğiniz zamanlarda büyük ihtimalle üniteyi küçük bir kitaplık olarak ta kullanmak isteyebilirisiniz.

Çiçekleri seviyorsanız üzerine çiçek yerleştirmek için yeterli boşluk olmasını istersiniz.

Süs eşyalarına merakınız varsa bunları sergilemek için göze hitap edecek bölmelerinin olmasını isteyebilirsiniz.

TV Ünitesi Hareketli mi Sabit mi?

Eğer evinizde sürekli mobilyaların yerlerini değiştirerek değişiklik yapmayı seven biriyseniz, Tv ünitesinin tekerlekli olmasına özen gösterin. Böylece sürekli birilerinden yardım almanıza gerek kalmadan evinizdeki atmosferi değiştirebilirsiniz.

Bazı Tv üniteleri ağır ve yerinden kaldırılması son derece zor modellerdir. Değişiklik meraklısı iseniz tekerlekli TV ünite modelleri araştırmanızı öneririz.

Garanti Sürelerini Kontrol Ettiniz mi?

Birçoğu mobilya alırken garanti sürelerini dikkate almadan alışveriş yapar. Oysa özellikle günümüzde kullanılan mobilyalar,

  • Nemden
  • Isıdan
  • Ağırlıklardan

Kolayca etkilenip deforme olmaktadır. Alacağınız Tv ünitesinin garanti süresinin sizin için yeterli olup olmadığını kontrol etmeyi ihmal etmeyin.

Ölçülerinin TV ile Uyumlu Olmasına Özen Gösterin

Beğendiğiniz TV ünitesi, Televizyonunuz ile uyumlu mu? TV ünitesi almadan önce bunu mutlaka kontrol edin. 

Kullanım amacınıza göre ünite üzerinde boşluk kalmasını istemiyor olabilirsiniz veya üniteyi sehpa olarak kullanmak isteyebilirsiniz. Kullanım amacınıza uygun üniteyi belirlemek için televizyonu üzerine oturttuğunuzda kalan boşluk miktarını dikkate alarak ünitenizi almaya karar verin.

Bazı kullanıcılar gereksiz boşlukları veya kullanmayacakları alanları olan mobilyaları sevmezler. Bu durumda az yer kaplayan ve gereksiz alanlara yer verilmeyen trend tv üniteleri araştırabilirsiniz.

TV Ünitesi Modelleri

İşte beğeneceğinizi umduğumuz ve sizler için derlediğimiz TV ünite modelleri.

VitrA Nest Trendy Tekerlekli Alt Ünite 100 cm Hareli Doğal Ahşap

Ahşap modelleri seviyorsanız bu model tam size göre. Farklı, sıra dışı yapısı ve ahşap rengi ile çok hoşunuza gideceğine eminiz.

Ürün Özellikleri

Genişlik: 100

Derinlik: 42

Gövde kaplama: Termoform

Vitale Patine Ahşap Metal Tv Ünitesi 120×50 cm

Sıra dışı ve farklı modelleri seviyorsanız bu model tam size göre. Evinizde farklılık oluşturacağına emin olabilirsiniz. İki çekmesi ile etrafta boş duran eşya ve malzemelerinizi çekmecelerinde muhafaza edebilirsiniz.

Mavi tonları ev ortamına ayrı bir ferahlık katacaktır. Metal ve Ahşap malzemesi evin atmosferini değiştirecektir.

Ürün Özellikleri

En: 40 cm

Boy: 120 cm

Yükseklik: 50 cm

Malzeme: Ahşap, Metal

VitrA Nest Trendy Tekerlekli Alt Ünite 80 cm Hareli Doğal Ahşap

Bu modelimiz tümüyle ahşaptan imal edilmiş diğer VitraA Nest Trendy modeli gibi tekerlekli bir model. Ahşap mobilya tutkunları için ideal bir Tv ünitesi modeli.

Ürün Özellikleri

Genişlik: 80

Derinlik: 42

Gövde kaplama: Termoform

Aydınlatma: Yok

Bağlantı Tipi: Ayaklı

(Visited 1 times, 1 visits today)
Last modified: 20 Nisan 2022
Close