Written by 17:15 Ev & Yaşam, Kozmetik & Kişisel Bakım

Dudak Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Dudaklar, gözlerimizden sonra dışa yansıyan yönümüzü gösterir. Dudaklarımız ne kadar bakımlı ve güzel olursa bizi gören insanlar da bizi o şekilde algılarlar. Peki, dudak bakımı nasıl yapılmalı? Dudak bakımında hangi noktalara dikkat etmeli?

Dudaklarımız ince ve hassas bir deri tabakası ile kaplıdır. Dudak derimiz dış etkenlerden kolayca etkilenir. Dudaklarımızı olumsuz dış etkenlerden koruyup sağlıklı kalabilmesi için hava koşullarına ve ihtiyaca göre koruyucu ürünlerle korumalıyız. Aksi taktirde üst deri kolayca çatlayıp zarar görecektir.

Dudak Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Dudak bakımının ilk basamağı dudaklarımızın olumsuz dış etkenlerden korunmasıdır. Aksi taktirde biz ne kadar bakım yaparsak yapalım çatlak ve uçuklarla dolu bir dudağı çekici hale getiremeyiz.

Cildimize uygun doğru ürünlerin kullanılması

Dudaklarınız için doğru bakım ürünlerini bulmak çok önemlidir. Her metabolizmanın işleyişi ve temas ettiği ürünlere karşı verdiği tepkiler farklıdır. Hassas bir tene sahipseniz bir başkasının kullandığı ve memnun kaldığı ürün sizde alerjik reaksiyonlara sebep olabilir.

Mümkünse almak istediğiniz ürünlerin test setlerinden alarak kendinize uygun olan ürünü belirlemeye çalışın.

Bol su içerek vücudun nem ihtiyacını karşılayın

Hangi ürünü kullanırsanız kullanın dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri, vücudunuzun ihtiyacı olan su miktarını karşılamalısınız. Aksi halde teniniz ve dudaklarınız, ihtiyacı olan nemi karşılayamadığı için kurumaya başlayacaktır.

Dudaklarınızın ihtiyaç duyduğu nemin tamamını dudak bakım ürünlerinden karşılamaya çalışmayın. Dudak bakım ürünleri bedenin iç dengesi sağlıklı ise daha fazla fayda sağlayacaktır.

Soğuk ve sıcak havalarda yanınızda krem bulundurun

Kremler, dudaklarınızı soğuk ve sıcaklarda havanın kurutucu etkilerine karşı dudağınızı koruma altına alırlar. Böylece sıcak ve soğuk havalarda dudaklarınız kuruyarak çatlamazlar.

Kullandığınız kremlerin içeriğinin teninize uygun olmasına özen gösterin.

Dudaklarınızı korumak için makyaj temizliği yapın

Kullandığımız makyaj malzemeleri her ne kadar bizi güzel ve çekici gösterse de uzun süre tenimizde kalmaları üst derinin zarar görmesine neden olurlar.

Makyajla işimiz bittikten sonra dudaklarımızı temizlememiz, dudak derimizi koruyacaktır.

Dudaklarınızı doğal yağlarla beslemeyi unutmayın

Dudaklarımızı doğal yağlarla beslememiz, dudaklarımız için çok iyi gelecektir. Bitkisel özler ve yağlar doğal vitamin ve mineralleri ile dudak dersini besleyerek daha canlı ve dolgun görünmesini sağlayacaktır.

Dudak bakımında,

  • Hindistan cevizi yağı
  • Doğal zeytinyağı
  • Gül yağı
  • Kayısı yağı

tercih edilebilir.

Nefes alıp verme alışkanlığınızı değiştirin.

Ağızdan nefes alıp vermek dudak derisinin doğrudan hava ile temas etmesine ve kurumasına neden olur. Özellikle fazla sıcak ve soğuk havalarda burundan nefes alıp vermek dudak derimizi koruyacaktır.

Sigara ve kahveden uzak durun

Sigara ve kahve dudak derisine zarar verir. Kahve içerisinde bulunan kafein ve sigara dumanı içerisindeki zararlı maddeler dudağın üst derisine zarar verir. Sigaranın zararı sadece içersindeki zehirli maddeler ve katranla sınırlı değildir. Dudaklarda sebep olduğu ısı değişikliği dudak derisine ve alt tabakalara da zarar verir.

Dişlerinizi fırçalamayı ihmal etmeyin

Diş fırçalamak sadece dişler için faydalı değildir. Dişlerimizi fırçaladığımız süre boyunca, dudaklarımızda sağlıklı olacaktır. 

Dişlerde biriken bakteri ve plaklar dudaklarımızda uçukların ve yaraların oluşmasına sebep olurlar. Bunu önlemenin ilk adımlarından biri de düzenli diş fırçalamaktır.

Bu 8 noktaya dikkat ettiğiniz taktirde kullanacağınız dudak bakım ürünleri sizi daha çok tatmin edecektir.

Bakımlı Dudaklar İçin Dudak Ürünleri

Dudaklarınızın neye ihtiyacı var? Neme mi? Yoksa biraz renklendirilmeye mi? 

Kullanacağınız doğru ürünlerle çok güzel, dolgun ve canlı dudaklara sahip olabilirsiniz. İşte sizler için önerdiğimiz dudak bakım ürünleri.

Gr Dudak Nemlendiricisi – Glow Kıss Tınted Lıp Balm Vanılla Latte

Gr Suya Dayanıklı Dudak Kalemi 

Dudak Bakım Yağı – Gr Mıss Beauty Cherry Tınt Lıp Oıl

Gr Doğal Işıltılı Dudak Parlatıcısı – Nude Look Natural Shine Lipgloss

(Visited 1 times, 1 visits today)
Last modified: 6 Mayıs 2022
Close