Written by 23:29 Ev & Yaşam

Banyo Mobilyası Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Tercih edeceğimiz mobilyalar sadece yaşam sitilimizi belirlemez aynı zamanda yaşam enerjimizi de destekler. Güne başlarken banyoya girdiğinizde neler hissediyorsunuz veya neler hissetmek istersiniz? İşte bu soruya vereceğiniz cevap dikkat etmeniz gereken noktaları da belirleyecektir.

Banyomuz temizliğimiz ve kişisel bakımımızla ilgili alanımızdır. Mobilya seçimi yaparken de bu noktalar dikkate alınarak seçim yapılır.

Banyo Mobilyası Alırken Dikkat Etmemiz Gereken Noktalar

Renk Uyumunu Bozmayan Mobilyalar

Banyo mobilyası seçiminde dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan biri renk tercihidir. Banyodan içeri girdiğinizde sizi karşılayan renklerin rahatsız edici tonlarda olmaması gerekir.

İlgisiz renkler mobilyaları da itici hale getirir.

İşlevsel Mobilyalar

Banyo mobilyası kavramı pratik, işlevsel, küçük ama etkin mobilyalar sınıfını da tanımlar. Banyolarımız diğer odalardan küçüktür ve içerisinde bulunan mobilyalar daha çok kişisel bakım eşyalarımızı yerleştirdiğimiz mobilyalardan oluşur.

Aradığımızı her istediğimizde bulabileceğimiz kullanımı pratik ve işlevsel mobilyalar, çoğu zaman bir yerlere yetişmek için zamanla yarıştığımız banyolarımızı, daha kullanılır ve pratik hale getirirler.

Aldığımız veya almayı düşündüğümüz mobilyalar gerçekten tüm ihtiyaçlarımıza cevap verebilecek nitelikte mi?

Yeterli Oranda Aydınlatma

Banyomuzda kullanacağımız dolaplarda aydınlatma yeterli mi? Banyoların aydınlatmaları tek bir yönden geldiğinde dolap kapağı açıldığında içi karanlıkta kalabilir.

Almayı düşündüğümüz dolapların kapaklarının, açıldığında yanan aydınlatma sistemine sahip olmasını isteyebiliriz. Böylece banyo için ek aydınlatma sistemlerine de gerek kalmayacaktır.

Aydınlatmada LED Kullanımı

LED aydınlatma sistemleri yüksek verim ve düşük enerji tüketimleri ile hızla yaygınlaştılar. Banyonuzda kullandığınız mobilyalarınızda aydınlatma sistemi varsa LED kullanılıp kullanılmadığına dikkat ettiniz mi?

Bazı mobilyalar nostalji yaşatmak veya eldeki malzemelerin tüketilmesi için yüksek enerji tüketimine sahip eski tip ampüllerle donatılırlar. Banyonuza alacağınız dolap ve aydınlatma sistemi bulunan mobilyaların enerji faturalarınızı artırmaması için kullanılan aydınlatma araçlarına dikkat etmeyi unutmayın.

Mobilya Hatları Nasıl Olmalı?

Bazı insanlar yumuşak hatlara sahip mobilyaları tercih ederken bazıları keskin hatları tercih ederler. Banyolar kaygan zeminleri nedeniyle düşme ve çarpma nedeniyle yaralanmaların sıkça görüldüğü ortamlardır.

Göz estetiği dışında olası bir çarpma sırasında keskin hatların kesici ve yaralayıcı etkilere sahip olabileceği unutulmamalıdır.

Çamaşır Makineniz Banyoda mı?

Çoğunlukla çamaşır makineleri banyoya alınır ve orada kullanılır. Ancak sizi bekleyen bir tehlike var. Nem! Nem çoğu elektronik ürünün kısa sürede arızalanmasına neden olan önemli bir etkendir. Özellikle önemli elektronik kartları yeterli korumaya sahip olmayan çamaşır makineleri kısa sürede arızalanmakta ve ek masrafların çıkmasına neden olmaktadır.

Çamaşır makinenizi içine yerleştirdiğiniz mobilyanın, makinenize nem girişini engellediğinden emin olun. Böylece çamaşır makinenizi daha uzun süre kullanma imkânına kavuşmuş olursunuz.

Aldığınız mobilyaların nem yalıtımı özelliği olup olmadığına dikkat edin.

Çiçekleriniz İçin Yeterince Yer Var mı?

Banyonuz yeterince aydınlık mı?

Bazı mobilyalar ortamın havasını ve görünümünü değiştirmek amacıyla çiçek yerleştirmeye uygun üretilirler veya ayrıca çiçeklerimizi yerleştirebileceğimiz eklentilere sahip olurlar.

Eğer banyonuz yeterince aydınlık ve siz de çiçek meraklısı iseniz banyonuzu güzelleştirmek için bu tip mobilyalara yönelebilirsiniz.

Yeterince Güvenli mi?

Alacağımız mobilyalar duvara monte edilme özelliğine sahip mi? Zeminde durması gereken mobilyalar tam olarak zemine sabitlenebiliyor mu?

Olası bir depremde banyoda bulunanların zarar görmemesi için mobilyaların güvenli bir şekilde monte edilebilir nitelikte olması gerekir.

Temizlikte Yerden Yükseklik

Banyoya Mobilya seçiminde temizlik! Bu noktayı göz önünde bulundurdunuz mu?

Banyoyu temizlemek istediğinizde tüm mobilyaların kaldırılması veya çıkarılması mı gerekiyor? Yeni banyo mobilyaları alırken yerden yüksek mobilyalar almaya ne dersiniz? Böylece banyo mobilyalarını kaldırmak veya dışarı çıkarmak zorunda kalmadan ister robot süpürgeniz ile ister paspasla kolayca temizleyebilirsiniz.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Last modified: 17 Nisan 2022
Close