Written by 16:30 Elektronik

Akıllı Telefon İçin Kılıf Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Hayatımızın birçok alanında bizlere büyük kolaylıklar sağlayan akıllı telefonlar için adeta servet ödüyoruz. Peki, akıllı telefonlarımızı korumak için kılıf seçiminde yeterince dikkatli davranabiliyor muyuz? Akıllı telefon için kılıf seçimi yaparken nelere dikkat edilmeli bu konuda yeterli bilgiye sahip miyiz?

Akıllı Telefon İçin Kılıf Seçimi ve Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Kılıf seçiminde önceliğimiz telefonumuzun dış yüzeyini aşınma, çizilme ve kırılmalara karşı korumaktır. Ancak bunun yanında alacağımız kılıfın telefonumuzun işlevlerini tam olarak kullanmamıza da engel olmaması gerekir.

Bazılarımız için görüntü ve şıklıkta çok önemlidir. Kullandığımız her eşya aynı zamanda bizim tarzımızın ve imajımızın da ölçüsü gibidir. Akıllı telefon kılıf çeşitleri araştırırken sadece telefonu değil kendi imajımızı da düşünürüz.

İşte sırası ile akıllı telefon için kılıf seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar.

Akıllı Telefonunuzu Gerektiği Gibi Koruyacağından Emin Olun

Telefon kılıfları ilk çıktığında asıl görevleri telefonların kemere takılarak taşınmasını kolay hale getirmekti. Ancak gelişen teknoloji ile birlikte cep telefonları da kolay çizilip kırılabilen hassas cihazlara dönüştüler. Kılıflarda telefonlarla birlikte değişime uğradırlar.

İyi bir telefon kılıfında şu özellikler mutlaka olmalı:

  • Çizilmeyi önlemeli
  • Darbelere karşı dayanıklılığı artırmalı
  • Kırılma ve hasarlara karşı koruyucu olmalı

Akıllı telefonlar gelişmiş teknoloji ile birlikte cebimizdeki bilgisayarlar haline geldiler. Onları düşürmemek ve sert darbe almalarını önlemek bizim için çok önemli. Peki, yere düştüklerinde veya bir darbe aldıklarında zararı en aza indirmek için kullandığınız kılıf yeterli özelliklere sahip mi? Eğer iyi bir kılıf kullanmıyorsanız aldığınız pahalı telefon ilk düşüşte kırılmaya aday bir telefon olarak sizi sürekli tedirgin etmeye devam edecektir.

Akıllı telefon kılıf modelleri araştırırken kılıfın, mümkünse malzeme kalitesinin ve koruyucu özelliklerinin yeterli olduğundan emin olun.

Telefonla Bütünleşen Şık Bir Tasarım 

Akıllı telefonunuzu darbelere, çizilmelere ve kırılmalara karşı koruyabileceğine emin olduğunuz bir kılıf aldınız; Peki aldığınız kılıf telefonunuzun hayran kaldığınız o şık tasarımını da muhafaza edebiliyor mu?

Akıllı telefonumuzu alış nedenimiz ne olursa olsun telefonumuzun görüntüsü hepimiz için önemlidir. Hangimiz akıllı telefonu elimize aldığımızda şık ve göz alıcı durmasını istemez ki? 

Tasarım, akıllı telefon kılıfları alırken dikkat etmemiz gereken ve şıklığımızı tamamlayacak belki de karizmamızı ön plana çıkartacak önemli noktalardan biridir.

Telefonun İşlevlerini Kullanılmaz Hale Getirmemeli

Sağlam, dayanıklı ve aynı zamanda şık bir tasarıma sahip kılıf seçtik. Peki, telefonun işlevlerini tam olarak kullanabiliyor muyuz? Bu nokta beklide dikkat etmemiz gereken nen önemli noktalardan biridir. 

Günümüzde hız ve pratiklik her şeyden önemlidir. Aksayan bir görüşme, çalışmayan bir tuş, hassasiyeti azaldığı için geç tepki veren bir dokunmatik ekran (ekran koruyucu dahil olan modellerde)… Tüm bunlar severek aldığımız akıllı telefonu bir anda nefret ettiğimiz bir alet haline getirebilir.

Mümkünse aldığınız kılıfın telefon marka ve modeli ile uyumluluğunu kontrol etmeye çalışın. 

Akıllı telefon için kılıf seçimi yaparken listenize ekleyebileceğiniz fiyatı en düşükten en yükseğe akıllı telefon kılıflarından bazı örnekler:

  1. Ttec ChromeClear Koruma Kılıfı iPhone 11
  2. Ttec ChromeClear Koruma Kılıfı iPhone 12 Pro Max
  3. Superslim Magsafe Özellikli Koruma Kılıfı iPhone 13
  4. Ttec Smooth MagSafe Kılıf iPhone 12 Pro max
  5. Buff Apple iPhone 13 Pro Max Rubber Fit

Yukarıda listelediğim modelleri sitemizde inceleyebilirsiniz. Ürünlerin farklı renk seçenekleri bulunmaktadır.

Seçiminizi yaparken kılıfın telefon modelinize uyumlu olmasına lütfen dikkat ediniz.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Last modified: 18 Nisan 2022
Close