Written by 09:48 Kozmetik & Kişisel Bakım

Tırnak Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

El ve ayak tırnak bakımı için birçok farklı detaya dikkat edilmesi gerekebilir. Tırnak bakımı için doğal yöntemler kadar tercih edilen kozmetik ürünlerin de kalitesi ve kullanım unsurları tırnakların çok daha güçlü ve güzel görünüme kavuşmasını sağlayacak bir unsurdur. Bu nedenle tırnak bakımına önem veren kişilerin doğru kozmetik ürünleri tercih etmeleri çok daha önemlidir. 

Kişisel sağlık ve hijyen açısından da kadın erkek herkes için tırak bakımı önemlidir. İster evde ister güzellik merkezlerinde olsun fark etmeksizin tırnak bakımının belirli yöntemlere göre yapılması faydalı olacaktır. Birçok doğal yöntem de bu kapsamda tırnakların güçlendirilmesi ve güzel bir görünüm elde etmesi için önemlidir.  

El ve Tırnak Bakımının Püf Noktaları 

El ve tırnak bakımının en iyi şekilde yapılması için bazı püf noktalara dikkat edilmesi gerekebilir. Tırnak bakımında basit birkaç detaya dikkat ederek bile çok daha iyi görünüme sahip tırnaklara sahip olmak mümkündür. Tırnak bakımı evde rahatlıkla yapılabilir. 

Tırnak temizliği ve bakımı için dikkat edilmesi gereken temel unsurlar ise kısaca şunlardır:

  • Ellerin bol su ile yıkanması ve tırnak iç kısımlarının mutlaka suda bekletilmesine özen göstermek. 
  • Sık oje kullanımı tırnakta sararma yapacağı için tırnakların hava almasını sağlamak. 
  • Ojelerin tırnaktan 2 – 3 günde bir çıkarılması. 
  • Oje kurutucu, parlaklık verici tırnak cilası kullanımı vb.

Tırnakların güzel bir görünüm kazanması için birçok alternatif tırnak bakımına yönelik kozmetik ürünleri de kullanılması mümkündür. 

Tırnakların Güzel Görünmesi İçin Ne Yapılmalıdır?

Harika bir tırnak görünümüne sahip olmak için bazı yöntemler kullanılabilir. Genelde oje kullanımı şık bir görünüm için etkili olsa da doğru oje renklerinin seçilmesi ve kaliteli markaların kullanılması önemlidir. El ve ayak tırnak bakımı için farklı yöntemler kullanılacağı için genel bakım kuralları hakkında da bilgi sahibi olmak önemlidir. 

Daha güzel bir tırnak görüntüsü elde etmek için şu tip yöntemler uygulanabilir:

  • Bakım yapan oje temizleyicilerinin kullanılması.
  • Hem baz hem de top coat uygulanması.
  • Kaliteli oje markalarının tercih edilmesi.
  • Kütiküllerinin kesilmemesi vb. 

Tırnakların güçlendirilmesine yönelik ayrıca beslenme alışkanlıkları da önemlidir. Doğru ve sağlıklı bir beslenmeye ek olarak günlük tırnak bakımı rutinlerine uymak güzel ve etkili bir tırnak görünümü elde etmenizi sağlayacaktır. 

Tırnak Temizliği ve Bakımı Nasıl Olmalıdır? 

Tırnak bakımı ve temizliği kişisel hijyen açısından da son derece önemlidir. Ellerin bol su ve sabun ile düzenli olarak yıkanması önemli bir etkendir. Buna ek olarak uzun tırnaklara sahip kişilerin tırnakların iç kısmını suda bekleterek de bakım gerçekleştirebilmektedir. Top coat gibi ürünler kullanılacaksa tavsiye edilen şekilde uygulamaların yapılması gerekmektedir. 

Tırnak bakımı evde doğal limon gibi ürünlerle de gerçekleştirilebilir. Limon ile tırnak bakımı yapmak isteyenler şu yöntemleri kullanarak doğal bakım gerçekleştirmeleri de mümkündür. 

  • Ilık suyla dolu bir kasenin içine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve yarım limon suyu eklenir. 
  • 10 dakika kadar tırnaklar karşımın içinde bekletilir. 
  • Sıkılan limonun posasında da bir müddet tırnakların bekletilmesi mümkündür.  

Ten Rengine Başarılı Bir Oje Seçimi Nasıl Yapılır? 

Tırnak ürünleri arasında ojeler ilk sırada yer almaktadır. Oje tercihlerinde renk seçimleri ise kıyafete ve ten rengine göre uygun şekilde yapılabilir. Beyaz ve açık tenli kişilerin koyu tonlardaki pembe, mürdüm ya da kırmızı renk ojeler tercih etmeleri mümkündür. Cilt alt tonuna göre oje seçimi ve diğer tırnak bakım ürünleriyle çok daha güçlü bir görünüm elde edilmesi mümkündür. 

(Visited 1 times, 1 visits today)
Last modified: 13 Ağustos 2022
Close