Written by 09:30 Anne & Bebek

En Güzel Bebek Bornoz Modelleri 2022

Bebeklerin hayata gözlerini açtıkları ilk andan itibaren bakımlarına özen gösterilmesi ve kıyafetlerine dikkat edilmesi son derece önemlidir. Bebek bornoz ve havlu seti başta olmak üzere bebeklerin doğrudan vücuduna temas edecek ürünler tercih edilirken kaliteli ve doğal malzemelerden üretilen ürünler kullanılması gerekecektir. Pişik, tahriş veya alerjik gibi reaksiyonların gösterilmemesi için her zaman temiz ve kaliteli, bebekler için uygun kıyafetler kullanılmalıdır. 

Bebekler için yaygın olarak tercih edilen bornoz ürünleri arasında şunlar ilk sıralarda yer alacaktır:

  • Bebe Kare Havlu Modelleri
  • Bebek Bornoz Seti
  • Başlıklı Kare Havlular
  • Yeni Doğan Bebekler İçin Hassas Havlu 
  • Kare Havlu Modelleri vb. 

Yeni doğan bebeklerde bilhassa bornoz ya da havlu seçiminin doğru bir şekilde yapılması bebek sağlığının korunması açısından son derece önemlidir.  

Bebek Bornoz Setlerinde Neler Var?

Bebeğinizin hassas cildinin korunması ve olası yan etkilerin oluşmaması için kullanılacak bebek havlu ve bornoz setlerinin içeriğine dikkat edilmesi gerekmektedir. Kız veya erkek bebek bornoz seti içinde renk tercihleri isteğe göre yapılabilir. Ancak ürün kalitesi ve bebek cildine uyumlu yapısı mutlaka incelenmelidir. 

Kanserojen maddelerden arındırılmış, bebeğin hassas cildine ve sağlığına uygun şekilde üretilen ve bebeğin konforu kadar cildinin de narinliği göz önünde bulundurularak hazırlanan setler içinde şunlar yer almaktadır:

  • 0 – 18 ay için tek bornoz,
  • 0 – 1 yaş arası için tek banyo havlusu,
  • Kese vb. 

Marka ve ürün detaylarına göre bebek bornoz seti içinde yer alan ürünler farklılık gösterebilir. En iyi markaların bornoz setlerini güvenle tercih ederek kullanabilirsiniz. 

Bebek Bornozu Nasıl Olmalıdır?

Bebeklerin hassas bir cilde sahip olması özellikle ilk aylarda kıyafet seçimlerine özen gösterilmesini gerektirmektedir. Bu dönemde açık renkli bornoz, havlu ya da kıyafetlerin tercih edilmesi, boya bulaştırma oranını azaltacağı için daha etkilidir. Öte yandan bebek ve çocuklar için %100 pamuktan üretilen ve organik özelliği yüksek bornozların da tercih edilmesi gerekecektir. Yeni doğan bebek havlusu ya da bornoz seçiminde ayrıca yıkama programlarına da dikkat edilmeli ve sadece bebek eşyaları bir arada yıkanmalıdır. 

Yeni Doğan Bebek Havlusu Nasıl Olmalıdır?

Yeni doğan bebeklerin sağlığının ilk aylarda korunması büyük önem taşır. İlk günlerde bebekler kaynamış, ılınmış sular ile yıkanır. Sünger yerine bu dönemde tülbent ya da ince özel havlular tercih edilmelidir. Bebek banyo setleri ve havlu – bornoz setleri tercih edilirken de bu tür detaylara ve ürün içeriklerine dikkat edilmesi gerekir. Bebek bornoz takımı ya da havlu seçiminde ürün kalitesi bebeğinizin cildinde olumsuz etkiler yaratmaması açısından önemlidir.  

Yeni doğan bebek havlusu yumuşak dokusu sayesinde bebeğin banyo sonrasında da keyfinin yerinde olmasını sağlayacaktır. Dışı %100 pamuktan oluşan ve içinde %20 polyester gibi malzemelere yer verilen bu tür ürünler, üretim detaylarına gör farklı unsurları da barındırabilir. Yeni doğan bebeklerin sağlığının korunmasına yönelik tercih edilecek havlu ve bornoz setlerinin içeriğine mutlaka bakarak güvenilir markaların tercih edilmesi önerilmektedir. 

Bornoz Takımlarında Hangi Marka İyi?

Önde gelen birçok giyim markası bebeklere yönelik havlu ve bornoz takımları üretmektedir. Bu tür kurumsal markaların ürettiği ürünlerin kalitesi standartları belirtildiği için tercih edilmesi tavsiye edilir. Sevi Bebe, Pierre Cardin gibi birçok önemli markanın havlu ve bornoz takımları bebeklerin hassas ciltleri ve sağlıkları göz önünde bulundurularak üretilmektedir. Bebek havlusu ya da bebek banyo ürünleri satın alırken doğal içeriklerinde neler olduğuna dikkat etmeniz tavsiye edilir. 

(Visited 1 times, 1 visits today)
Last modified: 12 Ağustos 2022
Close