Written by 14:20 Elektronik

Silikon Telefon Kılıfı Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Akıllı cep telefonlarının hayatımıza girmesinin ardından beraberinde birçok aksesuarda kullanılmaya başladı. Her ne kadar Samsung, Apple, Xiaomi, Huawei gibi önde gelen akıllı telefon üreticileri daha dayanıklı cihazlar geliştirseler bile düşmelere, çarpmalara ve çizilmelere karşı kılıf kullanımı her zaman için önemli bir unsur olarak değerlendiriliyor. Silikon kılıf başta olmak üzere birçok farklı malzemeden üretilen kılıflar cihazların korunmasında önemli bir unsur aksesuar olarak gösteriliyor.

Silikon telefon kılıfı kullanmanın sağladığı başlıca avantajları ise kullanıcı deneyimlerine bakılarak şöyle sıralamak mümkündür: 

  • Düşmelere karşı yüksek koruma sağlar. 
  • Çizilmeye karşı cihazı muhafaza eder. 
  • Telefon tasarımında kendi zevkinizi yansıtmanızı sağlar. 
  • Yan tuşların hasar görmesini engeller. 
  • Sıvı temasına karşı ilk korumayı sağlayacaktır.  

Çok daha pahalı malzemeler ile geliştirilen telefonların en ufak düşme veya darbeye karşı ekranının çatlaması, kırılması gibi sorunlar, pahalı teknolojiler nedeniyle tamir masraflarını da artırmaktadır. Silikon telefon kılıfı kullanımı ise bu tür sorunlar başta olmak üzere birçok farklı soruna karşı cihazınızın korunmasını sağlayacaktır. 

Hangi Telefon Kılıfı Daha İyi?

Telefon kılıfı satın alırken birçok seçenek arasında kullanıcıların kaybolduğu görülüyor. Bu alanda artan talep nedeniyle sürekli olarak ortaya çıkan yen modeller dikkat çekiyor. Telefon kılıfı kullanmanın faydaları arttıkça seçeneklerde çoğalacaktır. 

Silikon kılıfların en büyük avantajlarından biri diğerlerine göre daha esnek ve hafif olmasıdır. Bu sayede kullanıcılar telefonlarında kaba bir görünümle karşılaşmadan daha nazik bir şekilde kılıfla telefonlarını kullanabileceklerdir. Her bir telefon kılıfının kendine göre farklı avantajları ve dezavantajları olacağı için zevklerinize ve beklentinize göre herhangi bir kılıfı tercih etmeniz mümkündür. 

Silikon Kılıf Telefonu Korur Mu?

Silikon kılıfların telefonlar üzerinde faydalarından biri sahip olduğu esnek yapısı sayesinde düşmelere karşı veya olası bir darbe karşısında bu darbenin absorbe edilmesini sağlamaktadır. Elbette düşmenin şiddetine göre koruma özelliği de değişecektir. Ancak az da olsa sahip olduğu esneklik bu çarpmanın dozunu azaltacaktır. 

Öte yandan çok sık görülen bir diğer sorun olan çizilme sorunu ise silikon kılıflar ile ortadan kalkmaktadır. Bozuk para, anahtar gibi unsurlarla aynı yerde taşımak veya çantada taşıma sırasında diğer eşyalarla teması sonucu çok sık çizilme sorunları görülmektedir. Kaliteli silikon kılıf ile çizilmelere karşı ciddi bir koruma sağlanacaktır. Modeline göre en iyi silikon kılıfları tercih ederek, özellikle ses düğmeleri ve diğer yan düğmeler ile tam uyuma sahip olması önemli bir unsurdur. 

Sert Kılıf Mı, Silikon Kılıf Mı Daha İyi Korur?

Sert telefon kılıflarının üretim özelliklerine göre farklı avantajları vardır. Ancak telefon çoğu kişi bu kılıfları telefonu daha ağır ve kaba göstermesi nedeniyle tercih etmemektedir. Günümüzde yaygın olarak tercih edilen silikon kılıflar ise koruma performansında hemen hemen sert kılıflarla aynı oranda başarı göstermektedir. Burada önemli olan kaliteli ve telefonla tam uyum gösterecek bir kılıfın tercih edilmesidir. Telefon kılıf modelleri arasından seçim yapmadan önce ürünler arasında karşılaştırma yaparak beklentilerinize en uygun ürünleri seçmeniz tavsiye edilmektedir. 

Silikon Telefon Kılıfları Nasıl Temizlenir?

Silikon kılıfların belki de zaman içinde ortaya çıkan tek dezavantajı uzun süre kullanıma dayalı olarak kolay kirlenmesidir. Bilhassa açık renk kılıf kullananlar çok sık bu sorunu yaşamaktadır. Silikon kılıfı temizleme işlemleri için en basit şekilde bir pamuğa veya benzer bir materyale aseton dökerek tüm yüzeyi temizledikten sonra durulayabilirsiniz. Diş macunu, bulaşık deterjanı ve sirke ile temizleme işlemlerinde bu maddeleri uyguladıktan sonra su ile iyi durulanması gerekir. 

(Visited 1 times, 1 visits today)
Last modified: 19 Nisan 2022
Close