Written by 11:07 Elektronik

En İyi Samsung Cep Telefonu Modelleri Hangileri?

Cep telefonunuzu değiştirmenin zamanı geldi ve kendinize yeni bir cep telefonu mu arıyorsunuz? Eğer son kullandığınız cep telefonunu birkaç yıl önce almışsanız son model Samsung cep telefonu modelleri sizi çok şaşırtacak.

En iyi Samsung cep telefonu modelleri ile ilgili önerilerimize geçmeden önce, cep telefonu alırken dikkat etmeniz gereken noktalar nelerdir onlar üzerinde duralım.

Cep telefonu alırken hangi noktaları göz önünde bulundurursunuz? Cep telefonu almaya karar verdiğinizde, karar vermenizde etkili olan en önemli nokta hangisidir? 

Cep telefonu almadan önce gerçekten ne istediğinize, hangi özelliklere ihtiyacınız olduğuna doğru karar vermeniz gerekir. 

Cep telefonu alırken hangi noktalar göz önünde bulundurulur?

  1. Cep telefonunun görünümü
  2. Kasası
  3. Rengi
  4. Ekranı
  5. Güçlü bataryası
  6. Kameraları
  7. İşlemcisi
  8. Grafik işlemcisi
  9. Ram kapasitesi
  10. Depolama alanı

Cep telefonu alanların çoğu son 4 maddeyi dikkate dahi almaz. Oysa cep telefonunu ne kadar etkili ve uzun süre kullanabileceğimiz daha çok bu maddelerle ilgilidir. 

Cep Telefonunun Hızını Etkileyen Parçalar Hangileridir?

Hızlı ve güçlü bir cep telefonu almak için hangi özelliklere bakılır?

Hızlı bir cep telefonu almak istiyorsanız bakmanız gereken 4 önemli özellik vardır. Bu özellikler ne kadar güçlü olursa cep telefonunuz da o kadar hızlı olacaktır.

  1. İşlemci ve fiziksel çekirdek sayısı
  2. Grafik işlemcinin özellikleri
  3. Ram kapasitesi
  4. Depolama alanı veri yazma okuma hızları

Bir çoğu hız için sadece işlemcinin özelliklerine bakar ancak bu kesinlikle yeterli değildir. Bu durum son model bir spor arabayı dağ yolunda 10 yıl önce kullanılan şanzıman, araç lastikleri ve fren sistemi ile kullanmaya benzer.

İşlemci ile koordineli çalışan ve görüntünün oluşmasını sağlan grafik işlemci de önemlidir. Eğer cep telefonu alırken zihninizde oyun oynama planları da yapıyorsanız işlemciye yük bindirmeyecek ve kasılmalara neden olmayacak, güçlü bir grafik işlemciye sahip cep telefonu almanız gerekir. 

Cep Telefonunda İşlemcinin Önemi

İşlemci, donanımla yazılım arasındaki veri akışını sağlayan aygıttır. Siz cep telefonunun ekranına dokunduğunuzda basıncın algılanıp işlenmesi ve doğru alana veri gönderilerek uygun kodların çalıştırılması işlemci ile ilgilidir. 

İşlemci cep telefonunun beyni gibidir. Aynı anda bir kapıdan kaç kişinin ne kadar hızlı bir şekilde geçebileceğini belirtir diyebiliriz. 10 yıl önce cep telefonlarında kullanılan işlemci ile bir kapıdan saniyede sadece bir kişi geçebilirken, günümüzde kullanılan işlemciler sayesinde aynı kapıdan saniyede yüzlerce kişi gelebilmektedir.

Bu hız ve veri akışındaki genişlik sadece saat hızları ile ilgili değildir. İşlemcilerin fiziksel çekirdek sayılarındaki artış ta bunda oldukça önemlidir. Hızlı bir cep telefonu almak istiyorsanız telefonunuzun işlemcisinin en azından 8 çekirdeğe sahip olması gerekir.

Güçlü bir işlemciye sahip cep telefonu, ihtiyaçlarınızı yıllarca karşılamaya yetecek hız sağlayacaktır.

İşlemci neden önemlidir? İşlemci cep telefonunda hangi alanlarla ilgilidir?

  • Cep telefonunuzun daha hızlı açılması,
  • Cep telefonunuzun hızlı şarjı destekleyip desteklememesi,
  • Uygulamaların ne kadar hızlı açıldığı,
  • Aynı anda kaç uygulamanın çalıştırılabileceği,
  • Veri akışının hızı,
  • Oyunların ne kadar hızlı açılıp hangi kalitede oynanabileceği,
  • Fotoğraf ve video işleme hızları,
  • Cep telefonunun enerji tüketiminin ne kadar olduğu,

ve daha bir çok özellik cep telefonunun işlemcisi ile ilgilidir. Yani hızlı ve fonksiyonel bir cep telefonu istiyorsanız bakmanız gereken ilk özellik işlemci olmalıdır.

Cep Telefonunda Grafik İşlemcinin Önemi

Cep telefonumuzun ekranında gördüğümüz hemen her şey grafik işlemci ile ilgilidir. 

  • Akıcı görüntüler
  • Cep telefonunun oyun performansı
  • Enerji tüketimi
  • İşlemci ve rama ne kadar ihtiyaç duyduğu

Cep telefonunda bulunan grafik işlemci ile ilgilidir. Oyun meraklısı iseniz bakmanız gereken ilk özelliklerden biri kesinlikle cep telefonunun grafik işlemcisi olmalıdır. Çünkü şu an alacağınız bir cep telefonu ile hangi oyunları hangi özelliklerde oynayabileceğiniz grafik işlemci ile ilgilidir.

Bazı grafik işlemciler, işlemciyi ortak kullanırlar. Bu durum enerji tüketimini ve hızı etkileyecektir. Mümkün olduğunca grafik işlemcinin bağımsız işlem kapasitesine sahip olmasına özen gösterin.

Cep Telefonunda Ram Kapasitesinin Önemi

Bir cep telefonunun ne kadar ucuz olduğunu anlamak için ram kapasitesine kapabilirsiniz. 

Cep telefonlarında ram neden önemlidir?

Ram, geçici hafızadır. Cep telefonunda bir uygulama açıldığında ram üzerinde o uygulamanın kullanabilmesi için bir alan ayrılır. Ram hızı ve kapasitesi ne kadar yüksek olursa aynı anda çalıştırabileceğimiz uygulama sayısı da o kadar fazla olur. 

  • Uygulamaların açılma hızları
  • Aynı anda açılan uygulama sayısı
  • Resim ve video kayıt görüntüleme hızları
  • Resim ve video düzenleme, kayıt hızları
  • Oyun performansları
  • Cep telefonunun yüklenen uygulama sayısına göre açılış ve kapanış hızları

ram hızına ve kapasitesine bağlıdır. 

Günümüzde online işlemlerdeki yoğunluk, arka plan uygulamaları ve hız gereksinimi geçici hafızaların önemini de artırmıştır. 

Hızlı bir cep telefonuna sahip olmak istiyorsanız, diğer özellikleri ve modeli ne olursa olsun, 3 Gb altında rama sahip bir telefon almamalısınız.

SAMSUNG GALAXY A72 modeli ram kapasitesi açısından yeterli bir modeldir. 8 Gb’lık rami ile harika bir hız ve performans sunmaktadır.

Biraz daha fiyat performans oranı yüksek bir model isterseniz 3 Gb rama sahip SAMSUNG GALAXY A03S alınabilir.

Cep Telefonunda Depolama Alanının Önemi

Cep telefonunuza ne kadar resim ve video kaydedebileceğiniz, içerisinde kaç film ve müzik bulundurabileceğiniz, ne kadar uygulama ve oyun yükleyebileceğiniz cep telefonunuzun kalıcı hafızası yani depolama alanı ile ilgilidir. 

Yüklenen uygulama ve verilerin ne kadar hızlı kaydedilip açılacağı da kullanılan kayıt biriminin okuma yazma hızları ile ilgilidir.

Şu an almanız gereken bir cep telefonunda hafızanın kesinlikle 32 Gb altında olmaması gerekir. İdeal hafıza miktarı ise 128 Gb’tır. Çünkü cep telefonlarında kullanılan kameralar geliştikçe onlarla çekilen fotoğrafların boyutları da sürekli artmaktadır. 

5 yıl önce 5 mp’lik kamera ile çekilen fotoğraf sadece 5 mb boyutunda iken günümüzde 48 mp’lik kameraların çektiği fotoğrafların boyutu 48 mb civarındadır. Aynı şekilde çekilen videoların boyutları da görüntü kalitesi ile birlikte artmıştır.

Yeterli depolama alanına sahip SAMSUNG GALAXY A52s 5G tavsiye edebiliriz. 128 Gb’lık depolama alanı ile yeterli bir kullanım alanı sunmaktadır.

Fiyat performans ürünü olarak ise 32 Gb depolama alanına sahip SAMSUNG GALAXY A03S modelini önerebiliriz.

En İyi Samsung Cep Telefonu Modelleri 

Öncelikle neden samsung cep telefonu ondan bahsedeyim. Samsung, ülkemizde garantili satış yapan ve sattığı ürünlere yaygın teknik servis imkanı sunan bir markadır. Elektronik ürünlerde parça ve tamir süreci önemli olduğu için yaygın teknik servis ağı da olası arızalarda tamir sürecini hızlandırmada oldukça önemlidir.

En iyi Samsung cep telefonu modelleri hangileri? Yukarıda anlattığım özelliklere ait değerlerin yüksek olduğu cep telefonları en iyi modellerdir. Yani işlemci, grafik işlemci, ram ve depolama alanı ne kadar yüksek ise cep telefonu da o kadar iyi demektir.

Fiyat performans oranları yüksek samsung cep telefonu modelleri

  1. SAMSUNG GALAXY A72 128GB 8GB RAM
  2. SAMSUNG GALAXY A52s 5G 128GB 8GB
  3. SAMSUNG GALAXY A32 128GB 6GB
  4. SAMSUNG GALAXY M22 128GB 4GB RAM
  5. SAMSUNG GALAXY A22 64GB 4GB RAM
  6. SAMSUNG GALAXY M12 64GB 4GB RAM
  7. SAMSUNG GALAXY A03S 32GB 3GB RAM
(Visited 1 times, 1 visits today)
Last modified: 26 Nisan 2022
Close