Written by 10:22 Elektronik

E-Sporcuda Bulunması Gereken Bilgisayar Aksesuarları Nelerdir?

E-spor oyuncusu olmak isteyenler, internet üzerinden e-sporcuda bulunması gereken bilgisayar aksesuarları hakkında aramalar yapmaya devam ediyor. Daha kaliteli ve sorunsuz bir şekilde oyun oynama keyfi yaşamak için bilgisayarın oyun için ideal özelliklere sahip olması gereklidir. E-spor için bilgisayar kurulumu, oyuncunun performansını etkileyen en önemli kriterlerden biridir. Bu yüzden e-sporda başarılı olmak isteyen oyuncular hem bilgisayarın donanım özelliklerine hem de diğer detaylara dikkat ederek en doğru seçimi vermelidir. 

E-Spor Oyun İstasyonu Nasıl Kurulur?

Öncelikle bilgisayar aksesuarları nelerdir şeklinde arama yapan kişiler, oyun bilgisayarı özelliklerini de merak etmektedir. E-spor oyun bilgisayarı pek çok farklı unsurdan oluşur. Doğru bilgisayarı seçmek ve bunu e-spor maçlarında kullanabilmek için kişinin kendi ihtiyaçları da önem taşır. Laptop ya da masaüstü olacak şekilde oyun bilgisayarı satın alabilirsiniz. Bunun yanı sıra doğru işlemci, grafik kartı ve soğutma sistemine sahip bir PC ile en ideal şekilde e-spor maçlarına çıkılabilir. E-spor oyun istasyonu olarak da bilinen oyun bilgisayarlarında çevre birimler kadar oyuncunun istekleri de önem taşır. Bu yüzden tüm taleplere ve ihtiyaçlara uygun özelliklere sahip bir oyun bilgisayarına sahip olmak gerekir. 

Oyun bilgisayarı kurulumu denilince akla ilk olarak renkli kasalar, oyun koltuğu ve mavi ışık filtreli ekranlar gelir. E-sporlar eğlenmekten ziyade yüksek tempolu ve maddi kazanç elde edilen maçlar olduğu için bu konuda hiçbir masraftan kaçınılmaması faydalı olacaktır. Bir oyun bilgisayarında mutlaka bulunması gereken özellikler hem yazılım hem de donanım bakımından çeşitlilik gösterir. Bilgisayarı kullanırken daha düşük güç tüketimi ve yerleşik klavye ile daha yüksek performanslı bir sonuç elde edilebilir. Bu nedenle oyun bilgisayarı kurulumunda laptop veya masaüstü bilgisayar modellerine dikkat edilmelidir.

E-Spor Oyun Bilgisayarı Özellikleri

Oyuncuların bilgisayar seçiminde kullandıkları bazı aksesuarlar büyük önem taşır. Örneğin masaüstü oyuncu bilgisayarı toplamak isteyen kişiler için donanım araçları önemlidir. Genellikle çok güçlü işlemcilere sahip olan masaüstü oyun bilgisayarlarında parçaların değiştirilmesi çok kolaydır. İhtiyaç duyulan anlarda bilgisayar parçalarının yenileri veya daha yüksek versiyonları ile değişimi pratik olduğundan avantajlıdır. Bu sayede masaüstü oyun bilgisayarlarında daha uzun bir kullanım ömrü olduğu bilinir. Aynı zamanda benzer özellikler sunan bir dizüstü oyun bilgisayarı fiyatlarına göre masaüstü modellerin daha ekonomik olduğu söylenebilir. 

E-Spor Oyun Monitörü Özellikleri

E-spor maçlarında oyun oynarken kullanılan donanım cihazlarının kalitesi ve sistem ile entegre olmasına dikkat edilmelidir. Nitekim e-spor oyuncularının en çok dikkat ettiği donanım parçalarından biri de bilgisayar monitörleridir. Oyun monitörü, e-spor oyun bilgisayarı kurulumunda en önemli bileşenlerin başında gelir. Oyun alanını rahatlıkla görebilmek için monitörün yeterli boyutlarda olmasına dikkat edilmelidir. Bu bağlamda ortalama kullanım değerlerine bakıldığında 24, 27, 32 veya 35 inç oyuncu monitörleri çok ideal ve avantajlı bir oyun deneyimi yaşamanızı sağlayabilir. 

Titreşimsiz bir ekran ile oyun deneyimi en üst seviyeye çıkabilir. Ayrıca başarılı e-spor oyuncularının yakından bildiği üzere en iyi oyun monitörlerinin hızlı yenileme süresi bulunur. Sadece 1 ms tepki süresine sahip olan oyuncu monitörleri ile e-spor maçlarında avantajlı bir konumda olabilirsiniz. Oyun deneyimini benzersiz bir boyuta çıkaran bu tür monitörlerin fiyatları da donanım özelliklerine göre değişiklik gösterir. 

E-Spor Oyun Klavyesi Özellikleri

Doğru klavye seçimi, en başarılı e-spor oyuncularının dikkat ettiği bir konudur. Bu konuda yapılması gereken tercih e-sporcunun kendi kişisel tercihlerine göre mekanik mi yoksa membran klavye mi seçimidir. E-spor oyuncu bilgisayarı kurulumunda standart olarak yer alması gereken parçalardan biri de klavyedir. Mekanik klavyelerdeki her tuşun altında bir şalter vardır ve tşa basıldığında rahatlıkla klik sesi duyulur. Mekanik klavyeler diğer versiyonlara göre çok daha dayanıklı olup uzun ömürlü kullanıma sahiptir. 

Öte yandan membran klavyeler, mekanik versiyonlara göre çok daha ucuz ve basit tasarımlıdır. Klavye performansının oyun deneyimini olumsuz etkileme ihtimali az olan oyunlarda e-sporcular tarafından tercih edilebilir. Modern bilgisayarların büyük bir çoğunluğunda kullanılan membran klavyeler, oyuncu deneyimini ideal seviyede tutacak özelliklere sahiptir. Netice itibarıyla e-spor oyuncu klavyesi seçerken kişinin kendi oyun tarzına ve ihtiyaçlarına uygun çözümler üretilmelidir.

E-Spor Oyun Faresi Özellikleri

Bilgisayarın en önemli donanım parçalarından biri olan Mouse yani fare seçiminde de mutlaka dikkat edilmesi gereken kriterler vardır. Hız, hassasiyet ve güvenilirlik konusunda sizi yarıda bırakmayacak özelliklere sahip olan oyun fareleri seçmeniz gerekir. Kablolu ya da kablosuz Mouse seçenekleri arasında her e-sporcunun beklentisini karşılayacak modeller mevcuttur. Ancak kablolu farelerin daha hızlı yanıt sürelerine sahip olduğu bilindiği için e-spor konusunda genellikle kablolu fareler tercih edilir. Oyuncu Mouse satın alırken de farenin tepki süresi ve tıklama özellikleri gibi detaylara göz gezdirilmesi tavsiye edilir.

E-Spor Oyun Kulaklığı Özellikleri

Bir diğer e-spor oyuncu aksesuarı ise oyun kulaklığıdır. En kaliteli malzemeden üretilen oyuncu kulaklıkları e-spor maçlarındaki aksiyonun daha net bir şekilde yönlendirilmesini sağlayabilir. Bu nedenle bir e-spor oyuncu bilgisayarında mutlaka bulunması gereken donanım aksesuarları arasında oyuncu kulaklığı da yer alır. Kablolu ve kablosuz kulaklık modelleri arasında seçim yapmak kişisel bir tercihtir. Modern cihazların büyük bir çoğunluğunda kulaklık bağlantı noktalarının artık kullanılmadığı göz ardı edilmemelidir.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Last modified: 20 Nisan 2022
Close