Written by 11:00 Anne & Bebek

Bebekler İçin Islak Mendil Kullanımı Nasıl Yapılır?

Islak mendiller günlük hayatın hemen hemen her alanında yaygın bir şekilde kullanılırken, bebek bakımında da öne çıkan ekipmanlardan biri haline geldi. Son yıllarda giderek artan bebekler için ıslak mendil kullanımında anne ve babaların mutlaka dikkat etmesi gereken bazı hususlar vardır. En iyi bebek ıslak mendil arayan anne ve babalar, bu ürünleri bulsalar bile doğru zamanda ve doğru şekilde kullanmaya özen göstermelidir. Aksi halde bebeğin cildinde hiç de istenmeyecek yaralarla karşılaşılması kaçınılmaz olur.

Bebekler İçin Islak Mendil Kullanımı Sağlıklı Mı?

Islak mendiller günlük yaşamda kullan – at özelliğine sahip olduğu için son derece pratik bir hijyen ekipmanıdır. Ancak herkese her ortamda cazip gelen ıslak mendillerin içeriğinde yüzlerce farklı kimyasal madde bulunabilir. Bu yüzden bebekler için ıslak mendil markası dışında standart ve kimyasal dolu ürünler kesinlikle tercih edilmemelidir. Öte yandan yapılan bazı araştırmalar da bebekler için ıslak mendil üreten hijyen sektöründeki şirketlerin uluslararası şartlara uygun şekilde üretim yaptığını ortaya koymuştur. Dolayısıyla bebekler için ıslak mendil kullanımı bu tür markaların onaylanmış ürünleri kullanıldığı zaman ancak sağlıklı  bir hijyen ürünü olabilir.

Bebekler İçin Islak Mendil Nasıl Seçilir?

Yenidoğan ıslak mendil kaç aya kadar kullanılır ve bebekler için ıslak mendil seçimi gibi konularda araştırma yapan anne babalar için dikkat edilecek hususlar oldukça basittir. Yenidoğan bebek için üretilen ıslak mendillerin içeriğinde bebeğin hassas cildine zarar verebilecek maddeler bulunmamalıdır. Böylelikle bebek için ıslak mendil seçiminde ilk şart bu ürünlerin içeriğinde hiçbir şekilde kimyasal madde barınmamasıdır. Paraben içemediğinden emin olmadığınız hiçbir bebek ıslak mendilini kullanmayı denememeniz tavsiye edilir. 

Hangi Islak Mendil Bebekler İçin Uygundur?

Bebek için ıslak mendil markaları, tüm ürünlerinde saf su kullanarak hijyen için gerekli nemlendirmeyi sağlar. Saflaştırılmış su olmayan ıslak mendillerin bebeklerin hassas cildine zarar verme riski vardır. Bebekler için kullanıma sunulan ıslak mendillerde kesinlikle bulunmaması gereken maddeler şunlardır:

  • alkol 
  • paraben
  • parfüm
  • sentetik lif
  • sodyum sülfat tuzları SLS ve SLES
  • boya

Pişik ve Tahriş Olmuş Deride Islak Mendil Kullanılır Mı?

Bebek bakım uzmanlarına göre bebeklerin altında pişik veya tahriş meydana gelmesi durumunda ıslak mendil kullanımına ara verilmelidir. Anneler, bebeklerinde oluşan pişik gibi yaraların derinleşmemesi ve ciltte çatlak yaratmaması için ıslak mendil olmadan temizlik yapmalıdır. Yeni doğan bebeklerde ıslak mendil kullanımı konusunda pişik durumları mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. 

Eğer bebek bezi kullanımına bağlı pişik oluşumu görülmüşse bu süreçte bebeğin derisindeki yaralar iyileşene kadar ıslak mendil kullanılmamalıdır. Uzmanlar oluşan bu yaraların dikkat edilmezse bebeğin derisinde çatlaklara neden olabileceğini söylüyor. Benzer şekilde çatlak oluştuğunda eğer anneler ıslak mendil kullanırsa, mendil içindeki kimyasallar çok daha kolay bir şekilde kan dolaşımına karışabilir. Bu durum da istenmeyen sorunlarla karşılaşılmasına davetiye çıkarabilir. 

Bebekler İçin Islak Mendil Yerine Ne Kullanılabilir?

Bebeklerin doğundan sonraki ilk birkaç aylık dönemde derileri çok hassas olduğu için, özellikle ilk 2 aylık dönemde ıslak mendil kullanımına dikkat edilmelidir. Bebek bakım uzmanları ilk 2 aydan önce bebeklerin alt temizliği yaparken ıslak mendil kullanılmaması gerektiğini söylemektedir. Bebekler için ıslak mendil alternatifi olarak kullanılabilecek bazı ürünler vardır. 

Uzmanlara göre ilk 2 aylık süreçte bebekler için ıslak mendil kullanmak yerine sadece su ve pamuk yardımı ile alt temizliği hijyenik bir şekilde yapılabilir. Bu pamuğu seçerken ise içeriğinde boya ve benzeri kimyasal maddeler olmamasına sadece pamuktan üretilmiş olmasına dikkat edilmelidir. 

(Visited 1 times, 1 visits today)
Last modified: 19 Nisan 2022
Close