Written by 10:38 Anne & Bebek

Bebek Şampuanı Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Bebek şampuanı seçimlerinin ebeveynler tarafından birçok kritere bakılarak yapılması gerekir. Özellikle şampuanların sahip oldukları içeriklere göre en iyi bebek şampuanı seçiminin yapılması gerekecektir. Bebek şampuanı ve bebek bakım ürünlerinin kimyasal maddelerden olabildiğince uzak, bilinen markaların doğal ürünleri arasından seçilmesi önerilmektedir. 

Bebek şampuanı seçerken dikkat edilmesi gereken temel unsurlar kısaca şöyledir:

  • PH değerinin kontrol edilmesi. 
  • İçeriğinde kimyasal madde olmaması.
  • Parfüm veya boya içermemesi.
  • Alkolsüz olması ve çok fazla köpürmemesi.
  • Göz yakmama özelliğine sahip olması vb. 

Bebek şampuanı tercihlerinde ebeveynlerin hassas bebek bakım şampuanı, saç ve vücut şampuanı bir arada gibi özelliklere sahip alternatif ürünleri de tercih etmeleri mümkündür. 

Bebek Şampuanı İçeriği Nasıl Olmalı?

Bebek şampuanının içeriğine dikkat edilmesi son derece önemlidir. İçeriğinde kimyasal herhangi bir maddenin yer almaması, mevcut maddelerin de zararsız olmasına özen göstermek gerekir. Son derece hassas bir cilde sahip olan bebekler için mutlaka özel üretilmiş bebek şampuanları tercih edilmelidir. 

Bebek şampuanı kullananlar için en az zararı vermesi açısından içeriğinde şu tip unsurların yer alıp almadığına dikkat edilmesi gerekmektedir:

  • Göz yakmayan içeriğe sahip olması.
  • SLS ve SLES gibi kimyasallara sahip olmaması.
  • Alerjen parfüm ya da alkol gibi kimyasallardan arındırılmış olması.
  • Organik ve besleyici içeriğe sahip olması.
  • Omega 6 ve GLA gibi besleyici yağlara sahip olması vb. 

Bebek şampuanlarının en az kimyasal oranı ve organik doğal yapıda olmasına yönelik daha pek çok detaya dikkat edilmesi gerekmektedir. 

Bebek Şampuanı En İyisi Hangisi? 

Bebek şampuanları arasında birçok farklı marka günümüzde alternatif ürünler üretmektedir. Bebek şampuan markaları arasında yer alan Bebe, Chicco, Panaten Baby, Sebamed, Uni Baby gibi başlıca markaları içeriği ile dikkat çeken doğal ürünlerinin tercih edilmesi mümkündür. 

Yerli ve yabancı birçok marka tarafından bebeklere yönelik şampuan ve bakım ürünleri geliştirilmektedir. Bu ürünlerin temel özellikleri ise kısaca şu şekildedir:

  • Göz yakmayan saç ve vücut şampuanı.
  • Hassas bebek bakım şampuanı.
  • Besleyici özelliklere sahip bebek şampuanı vb. 

Bebekleri için şampuan tercihlerini yapacak kişilerin mutlaka ürün detaylarına ve ürün içeriğine göre uygun olanları tercih etmeleri önerilmektedir. 

Yenidoğan Bebek Şampuanı Nasıl Olmalıdır? 

Yenidoğan bebeklerin banyo sırasında birçok etkene karşı korunması gerekmektedir. pH dengesi bu kapsamda en önemli unsur olacaktır. Bebeklerin cildindeki kötü bakteriler vücudu kötü bakterilere karşı korumaktadır. Bebek cildinin doğal yapısının bozulmaması için doğal içerikli malzemelerin kullanımı önemlidir. 

Doğal bebek şampuanı yapımı gibi evde uygulanacak bazı yöntemler tehlikeli olabilir. Bu nedenle herhangi bir karışım yapmadan doğal içeriğe sahip bilinen markaların en kaliteli bebek şampuan ve vücut şampuanı ürünlerini tercih ederek en iyi verimin alınması mümkündür. 

Bebek Şampuanı Ph Değeri Kaçtır?

Bebekler doğumdan bir süre sonra banyo yaptırılmalıdır. Bebeklerin cildi yetişkinlere göre çok daha hassas ve narin olduğu için buna uygun ürünler tercih edilmesi gerekir. Kuruluğa da yatkın olması nedeniyle nemlendirici ve yağların da kullanımı gerekebilir. pH değeri bir ürünün asidik ya da bazik olduğunu gösterir. Yeni doğan bebeklerin cildinde zararlı bakterilere karşı koruyucu doğal asit tabakası bulunmaktadır. Bu nedenle pH nötr yani oH 7 değerine sahip bir şampuan seçilmesi mümkündür. Bebek şampuanı ph değeri dışında içeriği konusunda diğer birçok unsurun incelenmesi gerekmektedir. İçeriğinde paraben, SLS veya diğer kimyasalların bulunmaması da önemlidir. Bebeğinizin ilk banyosundan itibaren doğal ürünlerle bakımının yapılması sağlığı için son derece önemlidir.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Last modified: 10 Ağustos 2022
Close