Written by 16:01 Anne & Bebek

Bebek Bezi Tercihi Nasıl Olmalıdır?

Bebek bezi tercihi, hem bizim yaşamımızı kolaylaştırması hem de bebeğin sağlığı açısından çok önemlidir. Peki, bebek bezi seçimi yaparken nelere dikkat etmemiz gerekiyor?

Bebek bezi, bebeğiniz dünyaya geldiği andan itibaren teniyle temas edecek olan bir parçadır. Bu nedenle bebek bezi tercihi yaparken çok dikkatli olmamız gerekir. Düşünmemiz gereken sadece pratik olması ve bizim yaşamımızı kolaylaştırması değildir. Öncelik bebeğin sağlığı olmalıdır.

Bebek Bezi Tercihi Nasıl Olmalıdır?

Bebek bezi seçerken bebeğin fizyolojik durumu başta olmak üzere rahatı ve sağlığı göz önünde bulundurulmalıdır. Bunun için bebek bezi alırken şu noktalara dikkat etmek gerekir.

Doğru Bedenin Seçilmesi

Bebeğe alınacak bez sızdırmaması için küçük beden alındığında bebek rahatsız olur. Rahat etmesi için büyük beden alındığında sızıntı olur. İdeal olan genel ölçüler değil bebeğinizin ölçülerini dikkate almaktır. Çünkü her bebek aynı kiloya ve beden ölçülerine sahip değildir. Bazı bebekler zayıf iken bazıları kiloludurlar.

Mümkünse test etmek için birkaç beden tekli bez alarak ideal ölçüyü bulmaya çalışın. Bir kez doğru bedeni bulduğunuzda sonraki bedenleri ayarlamanız daha kolay olacaktır.

Bezde Bağlantı Noktaları

Bezlerin bebeğin bedeninde durabilmesi için kullanılan ve yan bantlar olarak adlandırılan bağlantı noktalarının bebek için uygun olmasına dikkat edin. 

Bağlantı noktaları ne çok sert ne de çok esnek olmalıdır. Sert bağlantı noktaları bebeğinizin hareketlerini kısıtlar ve çok zorlanıldığında yırtılır. Fazla esnek bağlantı noktaları ise bebek bezinin gevşek durmasına ve sızıntılara neden olur.

Bezin Dış Dokusu ve Kullanılan Malzeme

Bebek bezinin bebeğe temas eden noktalarının bebeğinizi rahatsız etmemesi çok önemlidir. Çünkü sert ve tahriş edici yüzeyler bebeğinizin hassas teninde yaralara ve pişiklere neden olabilir. Dış dokunun bebeğin teninin hava almasına engel olmaması ve tenine zarar vermeyen yumuşaklıkta olması gerekir.

Her bebek bezi tüm bebekler için uygun değildir. Kullanılan malzemelerden dolayı bazı bebeklerin teninde alerjik reaksiyonlar oluşabilir. Bebeğin rahat edebilmesi için dış yüzeylerin mümkün olduğunca kimyasallardan uzak ve doğal bir yapıya sahip olması gerekir.

Bebek Bezinin Emiş Kapasitesi

Bebek bezlerinin temel işlevi idrar ve katı atıkların, bebeği rahatsız etmeyecek şekilde emmeleridir. Eğer alınan bebek bezi yeterli emiş gücüne sahip değilse bebek sürekli rahatsız olarak ağlayacaktır.

Bebek bezinin emici yapısının yeterli düzeyde olması önemlidir. Kullanılan emici unsurların miktarının az olması idrarın taşmasına ve bebeğin teninin tahriş olmasına neden olabilir.

Hava Alan Malzemelerin Kullanımı

Bebek bezlerinde kullanılan malzemelerin, hava alır yapıda olmaları çok önemlidir çünkü bebek uyurken rahatsız olmadan uyuması ve teninin havasız kalarak tahriş olmaması gerekir.

Bebeğin pişik olmasının en büyük nedenlerinden biri, pişik olan bölgelerin hava almamasıdır. Hava almayan bölgelerden yükselen ısı ile birlikte birbirine sürten cilt veya bez parçaları, bebeğin teninde pişmelere neden olabilir. Bu durumu önlemenin en kolay yolu, hava alabilen bebek bezleri kullanmaktadır.

Bebek Bezi İle Birlikte Almanız Gereken Ürünler

Bebeğinizin temizliği için sadece bebek bezi yeterli değildir. Ev dışına çıktığınızda, seyahatlerde ve tatilde bebek bezi ile birlikte yanınızda bulundurmanız gereken bazı ürünler var. Bebek bezi ile birlikte hangi ürünleri yanınızda bulundurmanız gerekiyor?

  • Alt Açma Örtüsü
  • Islak Mendil
  • Pişik Kremi
  • Yumuşak Kağıt Havlu

Bebeğinizin altını değiştirmek için nerede olursanız olun en pratik ürünlerden biri alt açma örtüsü veya alt bezidir. Sızdırmaz ve kolay temizlenebilir yapısı ile bebeğinizin altını her ortamda değiştirebilirsiniz. Etrafı kirletme derdi ve kaygısı taşımazsınız.

Islak mendil, bebeğinizin altını silmek için en pratik üründür. Su ve sabuna ihtiyaç duymadan bebeğinizin altını kolayca temizleyebilirsiniz. 

Bebeğinizin altını temizledikten sonra kurulamak için yumuşak kağıt havlu kullanabilirsiniz.

Eğer bebeğinizin hassas bir cildi varsa, pişik kremi bebeğinizi bezlemeden önce kullanmanız gereken bir üründür.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Last modified: 6 Mayıs 2022
Close