Written by 12:38 Elektronik

En İyi General Mobile Cep Telefonu Modelleri Hangileri?

Yeni bir cep telefonu almaya mı karar verdiniz? Yeni telefonunuzu almadan dikkat etmeniz gereken noktaları ve incelediğimiz bir General Mobile cep telefonunun özelliklerini içeren yazımızı okumanızı öneririm.

Cep telefonunuz artık ihtiyaçlarınızı karşılayamıyor veya cep telefonunuz arızalandığı için uygun bütçeli, ihtiyaçlarınızı uzun süre giderebilecek bir telefon almaya karar verdiniz. Peki, cep telefonu almadan önce hangi noktalara dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz?

İyi Bir Cep Telefonunda Olması Gereken Özellikler

Alacağınız telefonun fiyatı ne olursa olsun uzun süre gereksinimlerinizi karşılamasını istiyorsanız telefonda bulunması gereken özellikleri şu şekilde sıralayabiliriz.

Güçlü bir işlemciye sahip mi?

Günümüzce gelişen teknoloji ile birlikte cep telefonumuzda kullandığımız uygulamalar da hayatımızın hemen her alanına cevap verebilecek niteliklere sahip oldular. İhtiyacımız olan her konuda bir uygulama bulma imkanına sahibiz. Peki, almayı düşündüğünüz cep telefonunun işlemci gücü yeni yükleyeceğiniz uygulama ve oyunlar için yeterli mi?

İyi bir cep telefonu modeli almak istiyorsanız en azından 2.3 ghz hızında olmalı. Böylece uzun yıllar telefonunuzu, uygulama ve oyunlarda kasılma sorunu yaşamadan rahatlıkla kullanabilirsiniz.

İşlemcinin Çekirdek Sayısı Yeterli mi?

Cep telefonunuzu ihtiyacınız olan uygulamalarla dolduruyor ve sürekli oyun oynuyorsanız, işlemcinizin hızı yeterli gelmeyecektir. Çoklu işlemlerde, arka planda çalışan uygulamaların sayısının yüksek olduğu ve aynı anda çalıştırılan uygulama sayılarının arttığı durumlarda, işlemcide bulunan çekirdek sayısı büyük önem kazanır.

Bir çekirdek bir işlemci performansı sergilerken, 8 çekirdeğe sahip bir işlemci 8 işlemci performansı sergiler. En basit haliyle 8 çekirdekli işlemciye sahip bir cep telefonu ile en azından 8 uygulamayı aynı anda kullanabilirsiniz.

Yüksek Ram Kapasitesine Sahip Olmalı

Günümüzde alınabilecek bir cep telefonunun 3 gb altında olmaması gerekir. Hatta 3 gb dahi yeterli değil ancak en kötü ihtimalde idare edecektir.

Alacağınız cep telefonunda en iyi fiyat performans özelliklerini de göz önünde bulundurarak ram miktarı en azından 4 gb ram olmalıdır.

Yeterli Hafıza Kapasitesine Sahip mi?

Akıllı cep telefonu kullanıyorsanız hafızasının ne kadar hızlı bir şekilde dolduğunu da biliyor olmalısınız. Çekilen fotoğraflardaki ve videolardaki boyutun büyüklüğü telefon hafızalarının kısa sürede dolmasına neden olmaktadır.

Kamera kullanımının yanında,

  • Yüklenen uygulama ve oyunlar
  • Sosyal medya paylaşımları
  • Uygulamalar aracılığı ile paylaşılan dosyalar

Kısa sürede hafızayı doldurur.

Alınması gereken minimum cep telefonu hafızası 32 gb ideal hafıza miktarı 64 gb olmalıdır. 

Telefonun sabit hafızası da yeterli gelmediği için SD kart desteği önemlidir. SD kart desteğinin en azından 128 Gb veya 256 Gb olması gerekir.

Pil Gücü Yeterli mi?

Cep telefonunu elinden düşürmeyenlerdenseniz, yeni bir cep telefonu alırken mutlaka pil gücüne de bakmalısınız. Pilde bulunan mah değeri ne kadar yüksek olursa, pil de o kadar uzun süre dayanacaktır.

Alacağınız cep telefonunda pilin telefonun boyutuna göre en azından 5000 mah gücüne sahip olması gerekir.

En İyi General Mobile Cep Telefonu Modelleri

Sizlere tanıtmak istediğimiz cep telefonu modeli, fiyat performans oranı olarak, en iyi general mobile cep telefonu modeli diyebiliriz.

Telefon, uygun fiyata yüksek performans sunmak için tasarlanmış. Özelliklerine gelecek olursak,

Ürün Özellikleri

İşlemci: 8 Çekirdekli Octa-Core 2.3 Ghz MediaTek Çip

Ram kapasitesi: 4 Gb

Ağırlık: 185 gr.

Ekran Boyutu: 6.528 “

Hafıza Boyutu: 64 Gb SD kart desteği: 256 Gb

Pil Gücü: 5050 Mah

Kamera Özellikleri: 16MP+2MP+VGA, f2.0 Diyafram, Üçlü Yapay Zeka Arka Kamera. 

8 MP FF f2.0 Diyafram Selfie Kamera, Yapay Zeka Destekli Sahne Algılama

(Visited 1 times, 1 visits today)
Last modified: 27 Nisan 2022
Close