Written by 09:35 Elektronik

Samsung Galaxy A72 Modelleri ve Özellikleri

Akıllı telefon meraklılarının heyecanla beklediği Samsung Galaxy A72 modeli nihayet basına tanıtıldı. Teknoloji devi Samsung’un en çok talep gören akıllı telefon modellerinden biri olan bu cihazın öne çıkan özellikleri beğeni topluyor. Yenilenen Galaxy A serisinin ilk üyeleri olan A50 ve A70, çok yüksek satış rakamlarına ulaşmıştı. Bu seride geniş bir kullanıcı kitlesinin dikkatini çekmeyi başaran Samsung, serinin yeni modelini tanıttı. Bir süredir internet dünyasında ve sosyal medyada çeşitli iddialar ile gündeme gelen Samsung Galaxy A72 modelinin özellikleri nihayet belli oldu. Samsung Galaxy A72 akıllı telefon modeli ile şirket önceki başarısını takip etti ve çıtayı üst noktalara taşımayı başardı.

Samsung Galaxy A72 Özellikleri

Türkiye’de de geniş bir kullanıcı kitlesi bulunan Samsung markasının Galaxy modeli öne çıkan özellikleri ile dikkat çekiyor. Pek çok kullanıcı 5G versiyonu bulunmadığı için Samsung Galaxy A72 modeline temkinli yaklaşsa da diğer cihazlara kıyasla avantajlı yönleriyle öne çıkıyor. Kaliteli malzemeden üretilen Samsung Galaxy A72 modelinde işlemci performansı beklentilerin üzerinde olması sayesinde beğeni topluyor. Yapılan lansman sonrası Samsung Galaxy A72 modelinde A52 4Gmodeli ile benzer bazı özellikler dikkat çekti. Qualcomm Snapdragon 720 G işlemcisi bulunan Samsung Galaxy A72 modelinde oyun oynama performansı da yüksek seviyede tutuldu. Cihazda ayrıca 8 nm fabrikasyon süreciyle imal edilen 2.3 GHz seviyesine çıkabilen 8 çekirdekli işlemcinin olması büyük ilgi görüyor. Samsung Galaxy A72 akıllı telefonla oyun oynama performansı da giderek artıyor. Ayrıca akıllı telefon meraklılarının büyük ilgi gösterdiği kamera donanım özellikleri de kendi sınıfında beklentileri karşılamaya yetti.

Samsung Galaxy A72 Kamera Özellikleri

Samsung Galaxy A72 kamerası, daha gerçekçi fotoğraf ve video çekmek isteyenler için ideal özellikler taşıyor. Yüksek parlaklık moduyla birlikte gelen ekranda çok canlı fotoğraf ve video çekimleri takip edilebilir. Samsung Galaxy A72 ön kamerası, 32 megapiksel çözünürlük ile çok kaliteli fotoğraflar çekebilmek için yeterli görülüyor. Öte yandan f/2.2 diyaframa sahip ön kamera ile çok başarılı gece fotoğrafları da çekilebiliyor. Samsung Galaxy A72 akıllı telefon modelinin arka tarafında ise 4 farklı kamera bulunması dikkatlerden kaçmıyor. 

İlk olarak 64 MP f.18 diyaframa sahip geniş açılı ana kamerası sayesinde çok kaliteli fotoğraf ve video çekimine imkan tanıyor. Samsung Galaxy A72 arka kamerası bunun dışında 8 MP f2.4 özellikte telefoto kamera bulunduruyor. Bu telefoto lens ile uzaktaki görüntüler daha kaliteli biçimde ekrana yansıtılabiliyor. 12 MP f2.2 ultra geniş açılı kamera sayesinde dar alanlarda daha fazla obje kadraja sığmış oluyor. Son derece kullanışlı biçimde sıralanan Samsung Galaxy A72 arka kamera setinde son olarak 5 MP f2.4 makro kamera bulunuyor. Kendi sınıfındaki kameralara kıyasla son derece kullanışlı ve görsel açıdan tatmin edici sonuçlar sunuyor.

Samsung Galaxy A72 İşlemci Özellikleri 

Özellikle Samsung Galaxy A72 telefonla oyun oynamak isteyenler uzun bir süredir işlemci özelliklerinin açıklanmasını bekliyordu. Yapılan lansman ile birlikte Samsung Galaxy A72 işlemci özellikleri nihayet netlik kazandı. Serinini diğer telefonlarında olduğu gibi Samsung Galaxy A72 işlemcisi, Qualcomm Snapdragonn 720 G oldu. Bu işlemci 2.3 GHZ hız seviyesine çıkarak akıllı telefonda oyun oynamak isteyenlerin beklentilerini karşılıyor. Cihazda ayrıca Adreno 618 grafik birimi olması en son çıkan akıllı telefon oyunlarını yüksek çözünürlük kalitesinde oynatmayı sağlıyor. Samsung Galaxy A72 akıllı telefonla en son çıkan oyunlar kaliteden taviz vermeden rahatlıkla oynanabiliyor.

Samsung Galaxy A72 Ekran Özellikleri 

Türkiye’de geniş bir kullanıcı kitlesi bulunan Samsung markasının Galaxy serisinde merakla beklenen A72 basına tanıtıldı. Bu cihazın ekran özellikleri de öne çıkıyor. Samsung Galaxy A72 ekranı 6.7 inç olup Samsung teknolojisinin en kaliteli Super AMOLED çözümlerini bünyesinde barındırıyor. Ekstra parlak ekranda 1080 x 2400 piksel çözünürlük kalitesi film ve video izlemeyi çok daha keyifli hale getiriyor. 800 nit renk seçeneğine sahip Samsung Galaxy A72 ekranında bambaşka bir görüntü kalitesi olması bu akıllı telefonu rakiplerinin önüne geçiriyor. Yüksek kaliteli video performansı çalıştıran cihazda 4 K çözünürlükte 30 FPS video kaydı yapılabiliyor.

Samsung Galaxy A72 Batarya Özellikleri 

Özellikle akıllı telefon ile oyun oynayan veya film izleyen kişiler için en önemli kriterler arasında pil süresi de yer alır. Bu yüzden Samsung Galaxy A72 modelinde batarya özellikleri ve pil performansı da uzun süredir merak ediliyordu. IP67 sertifikası sayesinde 1 metre derinlikte 30 dakika boyunca su altında kalabilen Samsung Galaxy A72 modelinin bataryası da su geçirmez özelliklerini bünyesinde barındırıyor. Samsung Galaxy ailesinin daha önceki modellerinde 4500 mah kapasiteli bataryalar kullanılıyordu. Ancak heyecanla beklenen ailenin yeni üyesi Samsung Galaxy A72 modeli, 5000 mAh batarya kapasitesiyle karşımıza çıkıyor. 

25W hızlı şarj desteği ile piyasa sürülen Samsung Galaxy A72 modelinin batarya ömrünün başarılı performans ortaya koyduğu görülebilir. Samsung Galaxy A72 tanıtımında verilen değerlere göre akıllı telefonun 2 güne kadar pil ömrü sunduğu belirtiliyor. Samsung Galaxy A72 akıllı telefonda 3.5 mm kulaklık girişi yanı sıra aynı anda iki kablosuz kulaklık bağlantısı yapılabiliyor. Lansmanda Samsung Galaxy A72 akıllı telefonun Avrupa satış fiyatı açıklandıktan sonra ülkemizdeki fiyatları da belli oldu. 

(Visited 1 times, 1 visits today)
Last modified: 29 Ağustos 2022
Close