Written by 11:57 Kozmetik & Kişisel Bakım

Saçı Şekillendirmek İçin Hangi Ürünler Kullanılabilir?

Sabah evden çıkarken saçlarınızı şekillendirmek sizin için sorun oluyor mu? Saçınıza istediğiniz şekli verebilmek için doğru ürünü kullandığınıza emin misiniz?

Özellikle bayanlar için saçı şekillendirmek ve saçları istenilen şekle sokup sabitlemek büyük bir sorundur. Arkadaşında gördüğü bir saç şeklini yapmak isteyen bayanlar bir türlü aynı şekli oluşturamazlar. Bunun en büyük sebebi sadece saçın kalınlığı ve yapısı değildir. Günümüzde kullanılan saç şekillendiriciler en zor saçlara bile istenilen şekli verebilecek özelliklere sahiptirler.

Saç Şekillendirmede Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Aynı marka ve model saç şekillendiriciler herkeste aynı sonuçları vermez. Bunun en büyük sebebi saçların yapısındaki farklılıklardır.

  • Kalın saç
  • Kıvırcık saç
  • İnce saç
  • Yumuşak saç
  • Sert saç

farklılıklarından dolayı her ürün aynı saçta aynı sonuçları vermeyecektir.

  • Sonuç alamadığınız üründe ısrarcı olmayın. Sorun üründe veya sizde değil ürünün saçınızın yapısına uyum sağlamamış olmasındadır.
  • Saç tipinize göre saç şekillendirici alın. Kuru ve yağlı saçlar için farklı; kalın ve ince yapılı saçlar için farklı ürünler bulunur.
  • Aldığınız saç şekillendirici ürünün içeriğini mutlaka okuyun. İçeriğinde saçınıza zararlı olabilecek maddeler varsa kullanmayın. 
  • Mümkün olduğunca içeriği doğal olan ürünleri tercih edin. Şekillendiriciler içerisinde kimyasal maddeler ne kadar az olursa saçlarınız o kadar az zarar görür.

Saçı Şekillendirmek İçin Hangi Ürün Çeşitleri Kullanılabilir?

Çok farklı saç şekillendiriciler vardır. Hepsinin işlevi aynıdır, şekil verdiğiniz saçı dondururlar. Ancak kullanım farklılıkları, pratik oluşları, yoğunlukları ve donma süreleri farklı olduğu için farklı ürünler tercih edilebilir. 

Saç şekillendiricileri iki ana bölüme ayırabiliriz,

  • Nemlendirici, saçı ıslak tutan şekillendiriciler
  • Saç üzerinde donarak çekil veren şekillendiriciler

Saç şekillendirici türlerini şu şekilde sıralayabiliriz,

  • Saç kremleri
  • Saç jöleleri
  • Şekillendirici saç köpükleri
  • Sprey saç şekillendiriciler
  • Nemlendirici saç şekillendiriciler

Saç Spreyleri

Saç şeklinizi korumak istiyorsanız en hızlı sonuç alabileceğiniz ürün, saç spreyleridir. Saç spreyleri, şekil verilen saça püskürtülerek kısa sürede donarlar. 

Saçınızın hacimli ve kuru kalmasını önlemek için de nemlendirici saç şekillendiricileri tercih edebilirisiniz.

Saç Köpükleri

Saç köpükleri saça istediğiniz şekli verebilmeniz için ideal ürünlerdir. Saçınızı yıkarken saçınızda bulunan köpüklerle saçınızı nasıl istediğiniz şekle sokabiliyorsanız saç köpükleri de aynı sonucu verirler.

İstediğiniz saç şeklini belirleyin, saç köpüğünü saçınıza sıkın ve istediğiniz şekli vererek saçlarınızın donmasını bekleyin.

Saç spreylerinde donma süresi kısa olduğu için verilen şeklin bozulmadan sıkılması ve kuruması gerekir. Saç köpüğü daha yoğun olduğu için saça istenilen şekil verilerek donması beklenebilir. Bu yönüyle saç köpüklerinin daha avantajlı olduğunu söyleyebiliriz.

Saç Kremleri

Saç kremleri özellikle kuru saç tipleri için tercih edilirler. Saç kremleri saçı nemlendirerek besler ve sürekli hacimli bir görünümde kalmalarını sağlarlar. Kremlerin içerisindeki besleyici bitki özleri ve vitaminler saçı besleyerek güçlendirirler.

Yağlı saç tipleri de kullanabilirler ancak saç tiplerini rahatsız edeceği için kısa sürede yıkamak gerekir.

Saç Jöleleri

Saç jöleleri, en çok bilinen saç şekillendiriciler arasındadır. Koyu ve yapışkan kıvama sahiptirler. Saç jöleleri de ıslak ve kuru olarak iki türe sahiptir. Islak saç jöleleri saçı nemli tutarak şekil almasını sağlarken, kuru saç jöleleri saçta kuruyarak saça verilen şekli sabit tutarlar.

Hangi Ürünler Kullanılabilir?

Saçlarımıza istediğimiz şekli verebilmek için hangi ürünler kullanılabilir? Bu tümüyle sizin saç özelliklerinizle ilgilidir. Saçınızı tanıyorsanız, saçınız için en sağlıklı ürünü de rahatlıkla seçebilirsiniz.

Dikkat etmeniz gereken önemli nokta saçınızın özelliğine göre, kuru ve yağlı saçlar için ayrı üretilen ürünleri tercih etmeye çalışın.

Saç şekillendiricilerde kullanılan ürünlerin uluslararası sağlık onaylarına sahip olduklarından emin olmaya çalışın.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Last modified: 26 Nisan 2022
Close