Written by 10:28 Elektronik

Powerbank Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Teknoloji ve internetin gelişmesiyle mobil cihazların kullanımı da günümüzde bir hayli yaygın hale geldi. Elektrikli cihazların sayısının her geçen gün artması powebank gibi şarj desteği sağlayan cihazlara olan ihtiyacı da artırmaya devam ediyor. Bilindiği üzere taşınabilir şarj cihazı olarak tanımlanan bu güç kaynağı, dolu olduğu müddetçe cihazlarınızı, kapasitesi kadar sürede tam dolum gerçekleştirmektedir. Rahat taşınabilir olması sebebiyle özellikle seyahatlerde powerbankler birçok kişi için hayat kurtarıcıdır. Ancak şarj etmek istediğiniz cihazınıza uygun ürünleri kullanmazsanız powerbanktan istediğiniz verimi de alamazsınız. 

Verimli bir ve uzun ömürlü bir kullanım için powerbank alırken şu hususlara dikkat etmeniz tavsiye edilir:

  • İhtiyaca göre mAh değerinin doğru belirlenmesi. 
  • Marka güvenilirliği ve garantili ürünlerin tercih edilmesi. 
  • Port sayısı.
  • Kısa devre, şarjda takılı kalma sırasında dolumu kapatma gibi koruma özelliklerini barındırması. 
  • Tasarımı ve göstergeleri vb. 

Birçok kişi powerbank alırken dikkat edilecek hususlar konusunda kafa karışıklığı yaşamaktadır. Bu nedenle satın almadan önce ürünlerimiz arasında karşılaştırma yaparak ihtiyacınıza uygun olanları tercih edebilirsiniz.  

Şarj Süresi ve Güç Giriş Çıkışına Dikkat Edin!

Kablosuz her elektronik cihazda olduğu gibi powerbankte temelde bir harici batarya/pildir. Mobil cihazlarınızın kullanım durumlarına göre powerbankin ne kadar sürede şarj edileceği de önemli bir etkendir. Eğer çok sık powerbanke ihtiyaç duyuyorsanız, hızlı şarj özelliğine sahip modelleri tercih ederek şarj süresinin en aza indirilmesini sağlayabilir ve daha verimli kullanabilirsiniz. En iyi powerbank tercihini şarj süresi ve güç özelliklerine göre belirlemek oldukça önemlidir. 

Hem ihtiyacınıza göre hem de kullanacağınız ürünlere göre şarj süresi powerbankın kapasitesine göre değişecektir. Ortalama olarak ilk alındığında powerbankin 8 – 10 saat kadar bir şarj edilmesi gerekebilir. Tam boşaltma ve dolum yapılarak birkaç kullanımdan sonra daha çok verim elde edilebilir. 1A güce sahip bir powerbank 2000 mAh cihazı ortalama 2 saatte tam şarj edecektir. 2A özellikle ise bu süre 1 saate kadar düşebilir. Bu nedenle güç girişi ve güç çıkışı olan A değeri bu nedenle dikkat edilmesi gereken bir özelliktir.  

Powerbankte Port Sayısı Önemli Mi?

Port sayısı powerbank tercihinde önemli detaylardan biridir. Özellikle aynı anda birden çok cihazın şarj edilmesine ihtiyaç duyan kişiler, port olarak ifade edilen şarj bağlantı noktaları ile ihtiyacı kadar ürünleri tercih edebilmektedir. Örneğin cep telefonun ile beraber tabletini de şarj etmek isteyenler birden çok porta sahip ürünleri tercih edebilirler. Powerbank alırken neye dikkat etmeli sorusunun yanıtı için ihtiyacınızın belirlenmesi en temel unsurdur. 

Powerbank Nasıl Şarj Edilmelidir?

Powerbankinde şarj edilmesi sırasında cep telefonlarında veya tablet, bilgisayar gibi birçok elektronik cihazda olduğu gibi ilk şarjdan son şarja kadar bazı unsurlara dikkat edilmesi gerekmektedir. İlk birkaç kullanım için tam dolum ve tam boşaltma yapılarak şarj edilmesi tavsiye edilmektedir. Ancak sonraki kullanımlarda verimli bir şekilde cihazı kullanmak için ortalama yüzde 85 değerlerde şarj edilmesi mümkündür. Ürün özelinde de en iyi powerbank markaları şarj sırasında da koruma sistemleri de kullanarak cihazın uzun ömürlü olmasını sağlamaktadır.  

En İyi Powerbank Önerileri Nelerdir?ASUS ve Ttec gibi birçok marka her ihtiyaca yanıt veren powerbank ürünleriyle yaygın olarak tercih edilmektedir. 50.000 mAh gibi mega güce sahip taşınabilir şarjdan, 4000 mAh gibi daha küçük boyutlarda güç seçeneklerini güvenle tercih edebilirsiniz. Powerbank önerisi isteyenlerin karşısına çıkan bu iki markanın birçok modeli arasından ihtiyacınıza uygun güç seçeneklerine sahip olanları tercih edebilirsiniz.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Last modified: 19 Nisan 2022
Close