Written by 13:05 Anne & Bebek

Mama Sandalyesi Çeşitleri Nelerdir?

Bebeğiniz mamasını kucağınızda mı yiyor? Mamasını yerken ona uygun bir ortam hazırlamak ister misiniz?

Bebekler, belli bir vücut olgunluğuna eriştiklerinde doğru beslenme alışkanlığı edinme ve uygun pozisyonlarından dolayı mama sandalyesi onlar için daha uygundur. Mama sandalyeleri bebekler için kendi dünyalarını inşa etmeye başladıkları bir alan gibidir. Bu alanda kendi kararlarını alıp uygulamaya başlarlar. Biberonu devirmeleri ve dökmeleri bile onların gelişiminde ilk öğrenme, karar alıp uygulama süreçleridir.

Bebeğiniz İçin Doğru Mama Sandalyesi Seçimi

Bebeğiniz için doğru mama sandalyesini seçmek oldukça önemlidir. Çünkü her bebeğin davranışı birbiri ile aynı değildir. Bazı bebekler çok sakin iken bazı bebekler yerlerinde duramayacak kadar hareketlidirler.

Bebeğinizin genel durumuna göre doğru mama sandalyesini seçerek onun ev ortamında daha sağlıklı gelişim göstermesini sağlayabilirsiniz.

Mama Sandalyesi Seçiminde Dikkat Edilecek Noktalar

Bebeğiniz için bir mama sandalyesi almaya karar verdiğinizde, bebeğinizin sağlıklı gelişimi açısından dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır.

Mama Sandalyesinin Sırt Bölmesi Yatırılabilir Olmalı

Bebeklerin ilk zamanlarda gaz problemi olduğunu bilirsiniz. Bunun en büyük nedenlerinden biri de beslendikten sonra doğru beden hareketleri yaparak sindirim sistemlerinin doğru çalışmasını sağlayamamaları gelmektedir. 

Bebeğiniz beslenmesini bitirdikten sonra onun rahatlaması için mama sandalyesinin sırt bölmesi yatırılabilir olmalıdır. Bebeğinizin sağlıklı gelişimi için lütfen bu ayrıntıya dikkat edin.

Beslenme sonrası bebekler uyumayı çok severler. Gene bu durumda da bebeğinizin kısa bir şekerleme yapabilmesi için mama sandalyesinin sırt bölmesini yatırmanız yeterli olacaktır. Böylece sandalye üzerine devrilme ve kusmaların da önüne geçmiş olacaksınız.

Sırt Desteğinin Ayarlanabilir Olması

Bebekler ilk aylarda doğal olarak başlarını tutmakta zorlanırlar. Bu nedenle oturdukları mama sandalyesinin destek noktalarının ayarlanabilir olması oldukça önemlidir. 

Bebeğiniz henüz küçükken sandalyede rahat durabilmesi için desteklerin sıkılması, büyüdükçe de bu desteklerin gevşetilmesi gerekir. Böylece sürekli yeni bir mama sandalyesi almak zorunda da kalmazsınız. Hem bebeğiniz hem de siz rahat edersiniz.

Dengeli Tekerlek Yapısı

Bebeğinizin mama sandalyesinde dengede durabilmesi için sandalye tekerlekli ise, tekerleklerin uygun pozisyonlara konumlandırılmış ve yeterli sayıda olmaları gerekir.

Küçük bebeklerin mama sandalyeleri ile ilk yürüme alıştırmaları yaparken sürekli düştüklerine şahit olmuşsunuzdur. Bu durumun nedeni bebeklerin doğru pozisyon almayışı değil; sandalyelerdeki tekerleklerin için uygun sayıda ve doğru pozisyonda olmamalarıdır.

Bebekler belli bir yaşa kadar hareketleri kontrol etmekte zorlanırlar bu nedenle mama sandalyelerinin bebeği sürekli dengede tutacak özelliklere sahip olması gerekir.

Doğru tekerlek sayısı ne olmalıdır? Mama sandalyelerinde 3 tekerler bebekler için yetersizdir. Alacağınız mama sandalyesinde en azından 4 tekerlek olması gerekir.

Yükseklik Ayarı Bulunmalı

Aile olarak yemek yeme alışkanlığı küçük yaşlarda başlar. Ailenin her bireyi yemeğini kendi odasında ve farklı saatlerde mi yiyor? Bu durumun temel sebebi bebeklerin yemeklerini aileden ayrı yemeleridir. 

Bebeğinizin mama saatlerini ailece yemek yediğiniz saatlere denk getirmeye çalışın. Bu saatlerde mamasını yemese dahi onu yemek masasına yakınlaştırın ve sizinle birlikte olmasını sağlayın.

Bu noktada mama sandalyesi çeşitleri incelenirken dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta vardır. Mama sandalyesinin yükseklik ayarı yapılabilir bir sandalye olması. Bebeğinizin sizinle birlikte yemek yiyebilmesi için masasının yükseklik ayarını yapabiliyor olmanız gerekir.

Katlanabilir Olmalı

Bebeğinizin mama sandalyesinin kullanılmadığı zamanlarda ortada kalmasını istemiyorsanız katlanabilir mama sandalyesi çeşitleri incelenmelidir. Bu özellik ayrıca bebeğinizle birlikte pikniğe giderken de çok işinize yaracaktır. 

Katlanabilir mama sandalyesi türleri portatif özellikleri sayesinde kolayca istenilen yere taşınabilmektedir.

Önerdiğimiz mama sandalyesi çeşitleri,

(Visited 1 times, 1 visits today)
Last modified: 22 Nisan 2022
Close