Written by 13:11 Outdoor & Kamp

Kamp İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

Şehrin kalabalığından kurtulmak ve doğada arınmak için en iyi yöntemlerden biri kamp yapaktır. Günümüzde sayıları her geçen gün artan kamp tutkunları ise kendin doğaya attıktan sonra bir daha bu keyiften vazgeçemiyorlar. Ancak özellikle yeni başlayanlar kamp listesi ve malzemeleri konusunda yaşadıkları tereddütler nedeniyle daha başlamadan bu heveslerinden vazgeçiyor. 

Kamp yaparken elbette konfor alanının dışına çıkıldığı için mutlaka en iyi malzemelere sahip olsanız bile eksiklerle karşılaşacaksınız. Ancak hayati öneme sahip bazı malzemeler olmadan kampınız zevk vermekten ziyade bir kabusa da dönüşebilir. 

İlk Defa Kamp Yapacaklar İçin Hangi Malzemeler Gerekir?

Kamp yaparken güvenlik her şeyden önce gelmelidir. Özellikle vahşi yaşamın da olduğu alanlarda doğa kampı yapacaklar için kritik malzemelere ihtiyaç duyulur. Yeni başlayanlar ve ilk defa kamp yapacaklar ise belirli kamp alanlarında yavaş yavaş deneyim kazanabilirler. İlk defa kamp yapacaklar için malzemeler ise kısaca şöyle sıralanabilir:

Standart kamp ekipmanlarının yanı sıra her bütçeye ve ihtiyaca göre farklı ek malzemelerin de tercih edilmesi mümkündür. Kampta hayati öneme sahip malzemeleri yanınızda mutlaka götürerek sorunsuz ve keyifli bir kamp deneyimi yaşamanız mümkündür. 

Kış Kampı İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

Kış kampı zorlu hava koşulları nedeniyle çok daha tehlikeli ve profesyonellik gerektiren bir faaliyettir. Ancak kamp deneyimine sahip birçok kişinin kış kampını tercih ettiği görülüyor. İlk defa kış kampı yapacaklar veya kış kampı yapmaktan vazgeçemeyenler için gerekli birçok malzemeden söz edilebilir. Özellikle kış kampında tehlikelerin daha fazla artması nedenle buna karşı önlem alınması ve uygun malzemelerin mutlaka yanınızda bulundurulması önemlidir. 

Kampseverlerin kış kampı için gerekli malzemeler arasından kaliteli ürünleri tercih etmeleri son derece önemlidir. Aksi takdirde doğada hayati öneme sahip olacak tek bir basit malzeme bile kötü sonuçlara neden olabilir. Kış kampı için şu malzemelerin tercih edilmesi gerekir:

  • Mevsime uygun çadır ve uyku tulumu.
  • İlk yardım seti, kafa lambası, termal giysiler. 
  • Ateş başlatma ve hızlandırma ekipmanları.
  • Kalorisi yüksek ve pratik tüketilen gıdalar vb.

Temelde yaz veya kış kampı diye bir ayrım bulunmaz. Hangi mevsim olursa olsun kamp için aynı malzemeler tercih edilir. Ancak bu malzemelere ek farklı özellikte ve yapıda üretilmiş ürünler tercih edilmesi gerekecektir. Yaz ve kış kampı için gerekli malzeme listesinin daha da uzatılması mümkündür. 

Yaz Kampı İçin Hangi Malzemeler Gerekir?

Kamp yapmak için temel malzemeler arasında çadır ve uyku tulumu ilk sırada yer almaktadır. Kamp yapacağınız coğrafyaya göre gündüz sıcak olsa bile doğanın azizliğine uğramamak için hazırlıklı olmakta yarar vardır. Yaz kamp malzemeleri listesi genel kamp malzemelerinde olduğu gibi bütçeye ve kişisel tercihlere göre değişecektir. Her kamp için mevsimine uygun araç gereçlerin tercih edilmesi daha keyifli ve konforlu bir kamp için oldukça önemlidir. 

Her koşulda taşınması gereken başlıca kamp malzemeleri arasında özellikle çadır, uyku tulumu, mat, yastık gibi temel malzemelerin dışında, acil durumlara karşı mutlaka ufak bir ilk yardım setinin de yanınızda bulundurulmasında fayda vardır. Yaz kış demeden her mevsimde kamp yapma arzusu taşıyanlar hayati öneme sahip temel kamp malzemelerine ek olarak alternatif birçok ürünler ile konforlu bir kamp alanı yaratabilir.  

Kampa Giderken Alınması Gereken Yiyecekler Nelerdir?

Kampa giderken alınması gereken yiyeceklere ilişkin bir kural elbette yoktur. Ancak kampta pratik yemeklerin yapılması ve yüksek besin değerlerine sahip olan gıdaların tercih edilmesi önemlidir. Yükte hafif ancak ve besleyicilik konusunda yüksek değerlere sahip yiyecekler tercih edilebilir. Et, balık, yumurta, köfte, tavuk gibi ürünler taşınabilir. Ancak uzun süreli kamplarda, bilhassa sıcak günlerde bu malzemelerin bozulmaması için önlem almanız tavsiye edilmektedir. Kampa giderken alınması gereken yiyecekler arasından şunlara dikkat etmeniz önerilir:

  • Çantanızda çikolataya mutlaka yer verin.
  • Temiz su kaynaklarına yakın olun ve yanınızda mutlaka su bulundurun.
  • Yulaf ezmesi, süt tozu, makarna, erişte gibi doyurucu ve pratik ürünler bulundurun.
  • Konserve ürünleri ve kamp için uygun alevsiz yemek pişirme ürünleri tercih edebilirsiniz. 

Kampa yiyecek götürmek için sınırsız seçeneğe sahip olursunuz. Burada önemli olan en az yükle en yüksek besin değerine ve doyuruculuğa ulaşmaktır. Vahşi yaşamada ev sahipliği yapan alanlarda yemek pişirirken ayrıca dikkat edilmesi de gerekmektedir. 

Kamp İçin Gerekli Mutfak Malzemeleri Nelerdir? 

Kamp için önemli malzemelerden bir diğeri de mutfak ve yemek malzemeleri olacaktır. Bu malzemeler arasında kamp için uygun tencere – tava, saklama kabı, çatal, bıçak ve tabaklar ilk sırada yer almaktadır. Kamp için gerekli mutfak malzemeleri arasından seçimlerinizi ayrıca kolay temizlenebilir ve hafif, küçük yapıda ürünlerden yapmanız tavsiye edilir. Kolay taşınabilir oluşu ve temizleme zahmetinden sizi kurtaracak ürünlerin tercih edilmesi önemli bir unsur olacaktır.

Termos, kamp için uygun ocak ve bardaklarda bu kapsamda değerlendirilmelidir. Eksiksiz kamp malzemeleri arasında en önemlisi ise çöp torbasıdır. Doğada hiçbir çöpünüzü bırakmadan rahat taşınabilir ve sızdırmaz özelliklere sahip çöp poşetlerini de mutlaka yanınızda bulundurmanız gerekir. 

(Visited 1 times, 1 visits today)
Last modified: 19 Nisan 2022
Close