Written by 10:16 Outdoor & Kamp

Kamp Çadırı Tercih Ederken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Doğada kamp yapmak isteyen kişilerin en çok tercih ettiği ekipmanların başında gelen çadır, her türlü iklim koşullarında sorunsuz bir şekilde konaklama yapmayı kolaylaştırır. Doğa ile iç içe yaşam sürmek isteyenlerin mutlaka sahip olmak istedikleri çadır seçimi de rastgele yapılmaması gereken bir süreçtir. Özellikle kullanışlı ve konforlu bir kamp çadırı satın almak isteyenlerin kamp çadırı modelleri arasından seçim yaparken bazı kriterlere dikkat etmesi gerekir.

Kamp Çadırı Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

En ideal kamp çadırı seçimi konusunda doğa ile iç içe bir yaşam sürmek isteyenlerin kendi ihtiyaçlarını gözden geçirmeleri gerekir. Kamp çadırlarının farklı parçalardan oluştuğu göz önüne alındığında bazı kişilerin beklentilerine en çok hitap eden modelleri seçmeleri tavsiye edilir. Kamp çadırı seçiminde en çok tercih edilen çadır parçaları şunlardan oluşur:

  • Çadır dış tentesi
  • İç tente
  • Çadır tabanı
  • Poller
  • Çadır kazıkları 
  • Çadır ipleri

Genel anlamda 3 katmandan oluşan kamp çadırı seçerken dikkat edilmesi gerekenler, doğada konforlu ve sağlıklı bir şekilde vakit geçirmek isteyenleri yakından ilgilendirir. Çadırın dış ve iç katmanda sahip olduğu özellikleri dört mevsim boyunca kamp yapmak isteyenlerin özenle seçmesi gereken detaylardan oluşur.

Kamp Çadırı Çeşitleri Nelerdir?

Kamp çadırının seçiminde kaç kişilik olacağı ve hangi mevsimde kullanılacağı gibi detaylar son derece önemlidir. Kamp çadırının tasarımı ve kullanım amacı da doğa ile baş başa kalmak isteyen kampçılar tarafından göz önünde bulundurulmalıdır. Genel anlamda piyasada satışa sunulan ve doğa severler tarafından en çok tercih edilen kamp çadırı türleri şunlardan oluşur:

  • Kalabalık aile bireyleri ile bir arada kamp yapmayı sağlayan aile çadırları, birden fazla oda seçeneği ve yüksek tavanıyla kullanışlıdır. 
  • Bahar aylarında ve yaz mevsiminde kullanıma özel olarak hazırlanan 3 mevsim çadırlar en çok tercih edilen çadır modelleri arasındadır. 
  • Tek kişilik çadır türleri de taşıma kolaylığı ve hafifliği ile tercih edilir. 
  • Kış çadırları, adından da anlaşılacağı üzere soğuk geçen kış mevsiminde doğada ideal biçimde kamp yapılmasını sağlayan özelliklere sahiptir. 

Kullanım detayları ve ihtiyaçları baz alınarak kamp çadırı seçimi yapılması gerekir. Mevsimlik kamp çadırı seçerken, hangi hava koşullarında kamp yapılacağı konusu mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Bu sayede tüm ihtiyaçları karşılayan kaliteli ve ideal çadır modellerine kolaylıkla ulaşılabilir.

Kamp Çadırı Tercihinde Boyutlar

İnternet üzerinden veya doğa ekipmanları satışı yapan mağazalardan kamp çadırı alırken dikkat edilmesi gereken önemi noktalardan biri çadırın sahip olduğu boyutlardır. Çadırın kaç kişilik olduğu, sorunsuz kullanımı konusunda en önemli detaylardan biridir. Çadırın bagajı ve genişliği çadır alınırken göz önünde bulundurulması gereken hususların başında gelir. Kamp çadırı boyutları tek kişilik ise ortalama 1.5 metre olarak imal edilir. Buna ek olarak kamp çadırının kişi kapasitesine göre boyutları artabilir ancak bu durum taşınabilirlik konusunda bazı dezavantajlar yaratabilir.

Kamp Çadırı Özellikleri 

Kamp çadırlarının pratik bir şekilde kurulup toplanması gerekir. Kamp yapılan mevsime ve diğer çevre koşullarına en uygun özelliklere sahip kamp çadırı satın alarak doğada sorunsuz bir kullanım avantajı elde edebilirsiniz. Kamp çadırı özellikleri, çadırın kullanılacağı mevsim koşullarına göre farklılık gösterebilir. Örnek olarak yazlık bir kamp çadırında birçok havalandırma bölümü dışında hafif malzemeden üretim yapılır. Buna karşıt kış mevsimi için özel olarak üretilen kamp çadırlarında rüzgar ve soğuktan etkilenmeyen kalitedeki malzeme seçimi öne çıkar. Kamp çadırında malzeme kalitesi konforlu bir kullanım için çok önemli detaylar arasında yer alır.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Last modified: 21 Nisan 2022
Close