Written by 09:55 Kozmetik & Kişisel Bakım

İyi Bir Makyaj İçin Gerekli Ürünler Nelerdir?

Gözleri kamaştıran bir makyaj uygulaması için her kadının ihtiyaç duyduğu bazı önemli makyaj malzemeleri vardır. Hem doğal bir görünüm elde etmek hem de yüzdeki kusurları gizlemek için uygulanan makyaj stillerinde mutlaka bulunması gereken malzemeler kullanılır. Kadınların daha çekici ve güzel görünmek için tercih ettikleri kaliteli makyaj malzemeleri arasında şu ürünler yer alır…

Makyaj Bazı

Kadınların makyaj yaparken her zaman ellerinin altında tutmak isteyecekleri ürünlerin başında makyaj bazı gelir.  Fondötenden önce yüze uygulanan şeffaf bir jel olan makyaj bazı, cildin pürüzsüz bir görünüme kavuşmasını sağlar. Makyaj bazını uygularken yüze pürüzsüz bir şekilde yaymak ve ardından fondötene geçmek yeterlidir. Makyaj bazı kuruduktan sonra fondöten uygulaması yaparak muhteşem bir görünüm elde edebilirsiniz. 

Fondöten 

Adından da anlaşılacağı üzere fondöten makyaj uygulamalarının temelini oluşturan malzemelerdendir. Etkileyici bir makyaj yapabilmek için fondötenin doğru tonlarda sürülmesi çok önemlidir. En iyi fondöten markaları kullanılsa bile yüzde çizgi oluşmaması için makyaj süngerleri ve benzeri ekipmanlar kullanılmalıdır. Fondötenin başladığı ve bittiği yerlerde belirgin hatlar oluşmamasına dikkat edilmelidir. Boyun ve saç hattında fondötenin renk dengesinin pürüzsüz hale gelmesi önemlidir. Bazı kişiler fondöten yerine BB veya CC krem kullanarak da benzer görünümü elde edebilir. 

Kapatıcı

Yüzde meydana gelen küçük kusurları, koyu halkaları veya lekeleri gizlemek için en mükemmel makyaj malzemelerinden biri de kapatıcıdır. Ten rengine uyumlu bir kapatıcı seçimiyle çok güzel bir makyaj sonucu elde edilebilir. Kremsi ve pürüzsüz formüle sahip kapatıcı çeşitleri arasından kendi cilt tonunuza uygun rengi seçerek küçük kusurların üstesinden gelebilirsiniz. 

Allık

Etkileyici bir makyaj yapabilmek için kullanılan allıklar, yüzünüze doğal bir ışıltı katan kozmetik ürünlerdir. Ten rengine uyumlu ve sıcak tonlarda allık seçimi yapay görünümü ortadan kaldırarak doğal bir ışıltı verir. Allık sürmek isteyen kadınlar elmacık kemiği boyunca uygulama yaparak etkileyici bir görünüm kazanabilirler. Daha göz kamaştırıcı bir görünüm elde etmek isteyen kadınlar allık kullanımı sırasında elmacık kemiğin en üst noktasına çok az olacak şekilde aydınlatıcı dokundurabilirler.

Göz Farı 

Göz alıcı bakışları ortaya çıkarmak için kadınların en çok kullandığı kozmetik ürünler arasında göz farı yer alır. Dumanlı bir göz makyajı yapabilmek için uygun tonlarda göz farına ihtiyaç vardır. Doğal bir ışıltı tercih eden kadınlar da nötr bir palet kullanarak abartıya kaçmadan göz farı sürebilirler. Kişisel zevklere göre değişen göz farı tonları arasından sizin için en uygun seçimi yapana kadar farklı tonları denemeniz tavsiye edilir.

Eyeliner

Hemen hemen bütün makyaj çantalarında yer alan eyeliner, göz makyajını bir üst seviyeye çıkarmak için tercih edilir. Hızlıca eyeliner kullanarak çok sempatik ve güzel bir görünüm kazanabilirsiniz. Eyeliner üst kirpik hattınıza uyguladıktan sonra yüz makyajını tamamlayabilirsiniz. Kadınların kendi isteklerine uygun renk tonlarında eyeliner çeşitleri bulunduğu için aralarından seçim yapılabilir. 

Maskara 

Yüze hacim ve belirgin parlaklık kazandırmak için maskara seçimine de dikkat edilmelidir. Kadınların makyaj çantalarında mutlaka yer vermek istedikleri maskaralar arasından uygun tonlarda seçim yapılmalıdır. Kirpikleri kıvırıp eyeliner çektikten sonra makyajı daha da göz alıcı hale getirmek için maskara uygulaması yapılabilir. Maskara çubuğunu ustaca oynatarak kirpiklerin en iyi şekilde ayrışmasını ve kalınlaşmasını sağlayabilirsiniz. Ekstra hacimli bir görünüm elde etmek için maskaranın bir kat daha uygulanmasında fayda vardır. En iyi makyaj malzemeleri ile göz alıcı bir görünüm elde edebilirsiniz.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Last modified: 21 Nisan 2022
Close