Written by 16:05 Elektronik

IOS İşletim Sisteminin Avantajları Nelerdir?

IOS işletim sistemi, Apple firmasının cihazlarında kullanmak için oluşturduğu işletim sistemidir. Iphone Operating System kısaltılarak IOS olarak adlandırılmıştır.

IOS, Apple tarafından üretilen cep telefonu,  tablet ve medya aygıtlarında kullanılmaktadır. Her işletim sisteminin kendi içerisinde avantajları olduğu gibi IOS işletim sisteminin de kendine has avantajları vardır. Apple, IOS işletim sistemini kendi ürünlerine özel olarak oluşturduğu için diğer işletim sistemlerine göre daha stabil çalışmaktadır.

IOS İşletim Sisteminin Avantajları Nelerdir?

İOS işletim sistemi kapalı kaynak ile yazılmış ve dış müdahalelere kapalı tutulmuştur. İşletim sisteminde değişiklikler sadece sistem geliştiricileri tarafından yapılmaktadır. Bu durum işletim sistemini gelişime kapalı hale getirse de, kodların işleyişini herkese açmadığı için güvenli bir kullanım imkanı sunmaktadır.

İOS işletim sisteminin avantajlarını kısaca şu şekilde sıralayabiliriz,

Güvenilir Bir İşletim Sistemidir.

İOS işletim sistemini diğer işletim sistemlerinden faklı kılan en önemli özelliklerden biri güvenilir bir işletim sistemi olmasıdır. Güvenlik, kullanıcıların IOS tercih etmelerinde ilk sıralarda gelmektedir.

Zararlı Yazılım Barındırmaz

İşletim sistemi kapalı kod yapısı ve düzenli güncelleştirmeler ile virüs ve trojanlara karşı daha güvenlidir.

Stabil Çalışma Özelliği

Apple, IOS işletim sistemini sadece kendi ürünleri için hazırlamıştır. Diğer işletim sistemleri gibi çok farklı donanımlarla uyum sorunu yaşama olasılığı olmadığı için daha stabil ve istikrarlı çalışmaktadır.

Sade, Görsel ve Kolay Kullanım

IOS, görsel bakımdan şık, gereksiz ayrıntılardan uzak ve kolay bir kullanıma sahiptir. İşletim sisteminin desteklemesi gereken sadece bir ürün olduğu için içerisinde gereksiz ayrıntılar bulunmaz. Sade ve kolay bir kullanıma sahiptir.

Hızlı Bir İşletim Sistemi

İşletim sistemi sadece Apple tarafından üretilen ürünlerin çalıştırılabilmesi amacıyla oluşturulduğu için daha hızlı bir performansa sahiptir. Daha az ram ihtiyacı duyar ve uygulamalar daha hızlı çalışır.

Düzenli ve Geniş Kapsamlı Güncellemeler 

İşletim sistemi sadece Apple ürünlerine yönelik olduğu için güncellemeler düzenli ve çoğu eski ürünler de dahil geniş kapsamlıdır.

Kasma ve Donmalar Nadir Görülür

IOS işletim sistemi ürüne özel hazırlandığı için akıcı bir işletim sistemidir. Kasma ve donmalar nadir görülür.

IOS İşletim Sisteminin Dezavantajı Var mı?

İnsanın kullanımına sunulan her şey avantaj ve dezavantajı ile birlikte gelir. Çünkü her insanın beklentisi ve bakış açıları farklıdır. Hiçbir şey tam anlamı ile mükemmel değildir. 

IOS işletim sisteminin de dezavantajları var ancak avantajları ile kıyaslandığında çok önemli olduğu söylenemez.

Örnek verecek olursal IOS işletim sistemi açık kaynak kodlu değildir ve istediğiniz gibi özelleştiremezsiniz. Uygulamaları satın almak zorundasınız.

İşletim Sistemi Neden Önemlidir?

İşletim sistemleri elektronik ürünlerin çalışması için gerekli yazılımlardır. Bilgisayar, tablet ve akıllı telefonlar işletim sistemleri olmadan kullanılamazlar.

İşletim sistemi, elektronik ürünlerin içerisinde bulunan aygıtlarla yazılımlar arasında veri alışverişi yaparak donanımın çalışmasını ve kullanılabilmesini sağlar.

Bir ürünün ne kadar hızlı ve stabil çalışacağı, içerisinde bulunan donanım ve işletim sisteminin ne kadar uyumlu olduğu ile ilgilidir.

Akıllı telefonları, tabletleri ve medya oynatıcıları işlevsel hale getiren işletim sistemleridir. İşletim sisteminin hızlı ve güvenilir olması da bu noktada büyük önem kazanmaktadır.

Akıllı telefonlar öncesinde, cep telefonları şu an olduğu kadar işlevsel değillerdi. Telefonları küçük birer bilgisayara dönüştüren teknolojik gelişmeler ve işletim sistemleri olmuştur.

Bir telefonun içerisinde bulunan donanım ne kadar güçlü olursa olsun her zaman bir işletim sistemine muhtaçtır. Donanımın gücünü açığa çıkartan ve ürünleri kullanılabilir hale getiren işletim sistemleridir.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Last modified: 29 Nisan 2022
Close