Written by 16:54 Anne & Bebek

Göğüs Pedleri Ne İşe Yarar?

Hamilelik ve doğum sonrası dönemde kadınların fiziksel olarak bazı değişimler yaşadıkları bilinir. Annelerin bu dönemlerinde özellikle ihtiyaç duydukları bazı ekipmanlar vardır. Bunlar arasında yer alan göğüs pedleri emziren annelerin en sık kullandığı ürünlerin başındadır. Emziren annede istemsiz bir şekilde ortaya çıkan süt akıntısının yarattığı sorunları gidermek amacıyla özel materyalden üretilen göğüs pedleri kullanılır. Annelerin emzirme süreçlerinde bebeklerinin daha kolay ve acısız bir şekilde süt emebilmelerini sağlamak adına göğüs pedleri kullanmaları önemlidir.

Göğüs Pedi Nedir?

Doğumun ardından kadınlarda prolaktin hormonu hızlı bir şekilde salgılanmaya başlar. Anne ile bebek arasındaki özel bağı sağlayan en önemli hormonların başında gelen prolaktin kadınlarda süt üretimini doğrudan etkiler. Bebeğin beslenmesinde anne sütü önemlidir. Bu yüzden bebek doğuştan gelen emme hareketi ile sütün annenin vücudundan süt salgılanmasını sağlar. Bebek doymuş olsa bile emme refleksi ile uyarılan meme süt üretimine ve salgılamaya devam eder. Annenin üretilen fazla sütü sağarak depolaması gerekir. Bunun dışındaki durumlarda fazla süt, annenin memesinden istemsiz bir şekilde sızabilir. Kıyafetlerde süt sızıntıları olmaması için emzirme dönemindeki anneler için göğüs pedi kullanımı son derece önemlidir. Emziren, fakat birçok farklı sebepten ötürü sosyal hayatta yer almak durumunda kalan anneler için göğüs pedleri, kullanışlı anne – bebek ekipmanları arasındadır.

Göğüs Pedi Özellikleri Nelerdir?

Emzirme dönemindeki annelerin kıyafetlerinde süt sızıntısı olmaması için göğüs pedi kullanmaları tavsiye edilir. Göğüs pedi özellikleri göz önüne alındığında son derece emici özelliği sayesinde, kasılmalar sonucu memeden sızan süt sabit tutulur. Böylelikle annelerin elbisesi her zaman kuru kaldığı için günlük yaşantılarında istenmeyen görüntülerle karşılaşmaları önlenir. Hijyen koşullarına uyması için ayrı ayrı paketlenen göğüs pedinin taşınması da oldukça pratiktir. Eğer emziren bir anneyseniz, süt sızıntılarına çözüm bulmak için özel olarak üretilen göğüs pedi kullanmanız tavsiye edilir. Emzirme sütyeni ile göğüs kalkanı gibi ekipmanlar kullanarak emzirme döneminde yaşanılan tüm sorunların üstesinden gelinebilir. Pratik olduğu için göğüs pedi kullanımı anneler arasında oldukça yaygındır. 

Göğüs Pedi İşlevi

Bebeğin emme hareketi ile anne sütünü sağması durumunda süt akışı hız kazanabilir. Bunun sonucunda bebek emzirme sonrasında doymuş olsa bile anneden süt akışı devam edebilir. İşte bu tür durumlarda kıyafette istenmeyen ıslaklık görüntüsü olmaması için yumuşak dokulu göğüs pedi kullanılabilir. Bebeğini emzirdikten sonra herhangi bir sürprizle karşılaşmak istemeyen anneler için göğüs pedi kullanımı ideal bir çözümdür. Taşıması son derece kolay olan göğüs pedinden günlük ihtiyacınız kadar olanını çantanızda muhafaza ederek bebeğinizi emzirdikten hemen sonra güvenli şekilde kullanabilirsiniz. Süt sızıntıları yüzünden sorun yaşamak istemeyen anneler, mutlaka dünyaca ünlü markaların üretmiş olduğu kaliteli göğüs pedlerinden satın alıp kullanmaya başlayabilir. 

Silikon Göğüs Pedi Ne İşe Yarar?

Kadınların emzirme döneminde göğüs uçları çeşitli sebeplerle çatlayabilir. Bu tür durumlarda tahriş olan meme ucunu korumak amacıyla göğüs ucu yerine geçen silikon göğüs kalkanı kullanılabilir. Emziren kadınların sık sık ihtiyaç duydukları bu ekipmanlar, günümüzde en çok satan anne – bebek kategorisi ürünleri arasında yer alır. Son derece dayanıklı bir madde olan silikon, hassaslaşan ve tahriş olan meme ucunu etkili biçimde koruyan materyaldir. Ayrıca silikon maddesinin kokusuz ve tatsız olması, bebeğin emzirme işleminde herhangi bir olumsuz etkenle karşılaşmamasını sağlar. Çatlamış veya tahriş olmuş meme uçlarına sahip olan anneler silikon göğüs pedi ile acı çekmeden bebeklerini gönül rahatlığı ile emzirebilirler.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Last modified: 20 Nisan 2022
Close