Written by 13:25 Kozmetik & Kişisel Bakım

En İyi Göğüs Kremi Markaları Hangileri?

Sağlıklı bir görünüm ve sağlık için çoğu kadının hayatından en az bir kez kullandığı veya almak istediği göğüs kremlerini ne kadar iyi biliyorsunuz? Göğüs kremleri gerçekten işe yarıyor mu?

Göğüs kremleri iki nedenle kullanılırlar,

  1. Sağlık sorunları nedeni ile
  2. Estetik görünüm için

Kadınlar özellikle hamilelik ve emzirme döneminde göğüslerinde meydana gelen deformasyon nedeni ile sorun yaşarlar. Hamilelik dönemi ile birlikte göğüslerdeki büyüme ve sonrasındaki küçülmeler göğüslerde,

  • Çatlama
  • Sarkma
  • Ve şekil bozukluklarına

Neden olurken. Emzirme döneminde de meme ucu çatlakları görülür.

Tedaviye erken dönemde başlanılması ve uygun göğüs kremleri ile tedavi sürecine girilmesi sarkma, çatlama ve derideki bozulmaların önüne geçmektedir.

Emzirme döneminde meme ucu çatlakları için üretilen kremlerin içerikleri bebeklerin sağlığı düşünülerek üretilirler. Meme uçlarında iyileşmeyen inatçı çatlaklar, göğüs kremleri sayesinde kısa sürede iyileşirler.

Kremler, göğüste meydana gelen rahatsızlıklara göre farklı içeriklere sahiptirler. Estetik amaçlı kullanılan kremlerde daha çok hormonal yapı ile ilgili iken çatlak ve sarkmalar için kullanılan kremler dokuları iyileştirici ve yumuşatıcı etkilere sahiptirler.

Kullanımları Kolaydır

Göğüs kremlerinin kullanımları kolaydır. Leke bırakmayan özellikleri sayesinde iç çamaşırlarında lekeye neden olmazlar.

Jel kıvamındaki yapıları sayesinde göğüsleri ve meme uçlarını tahriş etmezler. En iyi göğüs kremi markaları, kremlerinde cilde ve sağlığa zarar vermeyen doğal içerikler kullanırlar.

Formüllerinde bulunan doğal bitki özleri sayesinde rahatsız etmeyen doğal kokulara sahiptirler.

Göğüs Estetiği İçin Kullanılan Kremlerin Etkileri

Göğüslerin büyüklükleri, şekilleri ve dolgun durup durmadıkları kadınlar için büyük bir takıntı haline gelebilir. Özellikle,

  • Ergenlik döneminde
  • Evlilik sürecinde
  • Hamilelik döneminde
  • Emzirme dönemi sonunda

Kadınlar göğüslerindeki değişimi problem haline getirebilirler. 

  • Göğüsleri küçük olan bayanlar, göğüslerini büyütmek için,
  • Göğüsleri büyük olan bayanlar ise göğüslerindeki sarkmayı düzeltmek için 

arayışa girerler. 

Peki göğüs kremleri gerçekten işe yarar mı? Göğüsleri büyütmek ve dolgun göstermek için farklı içeriklere sahip kremler üretilir. En iyi göğüs kremi markaları uyguladıkları formüllerle göğüslerde değişim sağlamayı başarmışlardır.

Göğüslerde meydana gelen değişimin ne kadar kalıcı olacağı ise kremin kullanım süresi, kalitesi ve içeriği ile ilgilidir.

Kremlerin içerisinde bulunan bitki özleri veya kimyasallar ciltüstü ve ciltaltı dokuya etki ederek, göğüs dokusunu toparlayıp sıkılaştırırlar. Böylece göğüslerde meydana gelen sarkmalar ve deformasyonlar da önlenmiş olur.

Küçük göğse sahip bayanlar için kremler ise hem iç dokuya hem de hormonal yapıya etki ederek göğüslerin daha büyük ve dolgun görünmesini sağlarlar.

En İyi Göğüs Kremi Markaları Hangileridir?

En iyi göğüs kremi markaları, sağlıklı ve doğal bitki özü kullanan markalardır. İç ve dış dokuyu etkileyecek olan kremlerin içeriği önemli olduğu için, sağlık açısından uygun olmayan maddeler kremlerde kullanılmaz.

İstenilen sonucun alınabilmesi için doğru kremin tercih edilmesi önemlidir. Her insanın metabolizması ve metabolizmanın dışarıdan giren maddelere karşı verdiği tepkiler de farklıdır.

Hassas bir cilde sahip bayanlar bir cildiye uzmanına başvurarak kendisi için en iyi olan kremi seçebilir. Böylece olası yan etkilerin de önüne geçilmiş olur.

Göğüs Kremleri Emzirme Döneminde Kullanılabilir mi?

Göğüs kremlerinin içerikleri, estetik ve sağlıkla ilgili kullanımlarda farklılıklar gösterirler. Meme çatlakları için kullanılan göğüs kremlerinin içerikleri bebeğin sağlığı da dikkate alınarak hazırlanır. Ancak her kullanım öncesi meme uçlarının temizlenmesi önerilir.

Estetik amaçlı kullanılan göğüs kremleri ise emzirme döneminde ya hiç kullanılmamalı veya emzirme saatleri ile etkin maddelerin ciltte kalış süreleri dikkate alınarak emzirme saatleri belirlenmelidir. En ideal uygulama için doktorunuza danışmayı ve krem kullanım kılavuzuna bakmayı unutmayınız.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Last modified: 29 Nisan 2022
Close