Written by 10:11 Anne & Bebek

En İyi Emzik Markaları Hangileri?

Hepimiz, yeni dünyaya gelen bebeklerin sağlığını düşünerek hareket ederiz. Onları rahat ettirmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışırız. Beslenmesinden uykusuna, kıyafetlerinden sağlığına kadar her alanda her şeyin en iyisini almak için elimizden gelen tüm imkanları seferber ederiz. Peki, bebeğinizin sağlığı için en iyi emzik markalarını araştırdınız mı?

Çok küçük bir ayrıntı gibi gelebilir ancak bebeklerin doğrudan ağız yoluyla temas ettikleri emzikler, sağlık açısından çok önemlidir. Yeterince araştırılmadan alınacak emzik çocuğumuzda,

  • Alerjik reaksiyonlara
  • Sindirim sistemi sorunlarına
  • Uyku bozukluklarına

sebep olabilir.

Emzik Alırken Dikkat Etmemiz Gereken Noktalar

Bebeğinize alacağınız emziği, en iyi emzik markaları ve özelliklerini göz önünde bulundurarak alabilirsiniz. Peki, bebeğinize almayı düşündüğünüz emzikte hangi noktalara dikkat etmeniz gerekir?

Askılık ve Saklama Kutusu Hijyen Sağlar

Emzikler bebeklerin ağızlarından sık sık düşerler. Düştükleri yer tozlu ve temiz değilse ağlayarak emzik bekleyen bebekle, sağlığını düşünen anne rolü arasında kalabilirsiniz. Yere düşen bir emziği gönül rahatlığı ile bebeğinize verebilir misiniz? Bulunduğunuz yerde emziği hijyenik bir şekilde temizlemenizi sağlayacak malzeme bulamazsanız neler yapabilirsiniz?

“Benim başıma böyle şeyler gelmez, çok dikkatli bir anneyim” diyorsanız kendinize fazla güvenmemeyi öğrenin. Çünkü siz ne kadar dikkatli olursanız olun bebeklerin dünyası çok farklıdır ve belli bir yaşa kadar tümüyle ihtiyaçlara odaklı yaşam sürerler. Emziği bir ihtiyaç olarak görüyorsa ona emziği vermeniz gerekir.

Emziklerin düşmesini ve hijyenik saklama koşullarını sağlamak aslında çok basit. Emzik alırken askılığı ve saklama kutusu olmasına dikkat edin. Askılıklı emzik, bebek emziği ağzından atsa dahi boynuna bir iple asıldığı için yere düşmeyecektir.

Emziğin Üretildiği Hammaddelere Dikkat Edin

Emzik yapımından kullanılan maddelerin sağlık standartlarına uygun olduğuna emin olun. Üretimlerinde BPA içeren maddeler bulunmamalıdır.

Emzik yapımında kullanılan iki ana hammadde vardır. Kauçuk ve silikon. Silikon emzik modelleri, koku yapmayan tatsız yapıları ile daha sağlıklı ve kullanışlıdır ancak dişleri çıkan bebekler için uygun değildir. Çünkü diş darbelerine karşı dayanıklı değillerdir. Bebekler dişleri ile parçaladıkları silikonları yutabilirler.

Kauçuk emzik modelleri, elastik yapıları sayesinde silikonlara göre daha dayanıklıdırlar ancak kauçuk emziklerin koku ve tatları itici gelebilir. 

Bebeklerin diş çıkarma dönemine kadar silikon emzik, diş çıkardıktan sonra ise kauçuk emzik tercih edilebilir. 

Emzik Tabanı ve Önemi

Bebekler neyi yutup, neyi yutmamaları gerektiğini bilmezler. Bu yüzden onları korumak için bizim tedbir almamız gerekir. 

Emzik tabanı olmayan emzikler, çocuklar için her zaman büyük risk taşır. Çünkü gayriihtiyarî yutulan emzikler soluk borusunu veya yemek borusunu tıkayabilir.

Bu sorunların önüne geçmek için emziklerde “emzik tabanı” bulunur. Böylece bebekler isteseler de emzikleri yutamazlar. Emzik alırken, emzik tabanının yeterince geniş olduğundan emin olun.

En İyi Emzik Model ve Markaları Hangileridir?

Bebeğiniz için en iyileri olduğuna inandığımız bazı emzik marka ve modellerini sizin için derledik. 

Mamajoo Silikon Ortodontik İkili Emzik Ekru Kaplan

AB Standartlarına uygun, ISO 9001 belgeli, BPA içermeyen hammaddeler kullanılarak üretilmiştir. Silikon yapıları sayesinde kötü koku içermezler.

Philips Avent Ultra Air Emzik

Bebeklerin sağlığı düşünülerek özel olarak üretilmiş bir emziktir. Saklama kabı aynı zamanda hijyen sağlayan özelliğe sahiptir. İlk kullanımdan önce 5 dakika kaynayan suda bekletilmesi önerilir.

Chicco Physio Compact Kauçuk Tekli Emzik

Bebeklerin rahat etmesi için özel olarak üretilmiştir. Hassas ve yumuşak yapısı sayesinde bebekler için kolay kullanım imkanı sunar. 

Philips Avent Ultra Air Night Karanlıkta Parlar Gece Emziği

Philips’ten bebeklerini gece merak eden anne babalar için karanlıkta parlayan emzik modeli. Karanlık ortamlarda bebeğinizi kolayca görebilir veya yere düştüğünde onu kolayca bulabilirsiniz.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Last modified: 26 Nisan 2022
Close