Written by 11:57 Anne & Bebek

En İyi Çift Yönlü Bebek Arabası Modelleri

Tüm anne ve babalar ailelerine yeni katılan bebeklerinin rahat etmesi için ellerinden geleni yapmaya çalışırlar. Onlar için her şeyin en iyisini ve en konforlusunu tercih etmek isterler. Düşünülen sadece bebeklerin konforu değildir aynı zamanda güvenliği ve sürekli göz önünde bulunmaları da önemlidir. 

Bazen bebeğimizin, gördükleri ve duydukları karşısında verdiği tüm tepkileri görmek isteriz. Onun gelişimini yakından takip ederek güvende olduğundan emin olmak isteriz.

Çift yönlü bebek arabası modelleri, bize istediğimizde bebeğimizle yüz yüze gelmemizi ve onu görerek yürüyüş yapmamızı sağlarlar. Bu durum özellikle bebeğimizle olan iletişimimizin gelişmesinde çok önemli bir ayrıntıdır. Çünkü bebekler bizim onlara verdiğimiz tepkilere bakarak hareket eder ve gelişirler. 

Ancak bazı durumlarda bebeğimizin bizi görmeden arabasında oturması, bizden bağımsız hareket ederek gözlemler yapıp tepkiler vermesi, onun bireysel gelişimi ve güven kazanması açısından son derece önemlidir.

Bu iki özelliği bir araya getiren bebek arabaları, çift yönlü bebek arabası modelleridir. Yani bebeğin oturuş pozisyonunun her iki yöne de ayarlanabildiği bebek arabalarıdır.

Çift Yönlü Bebek Arabası Alırken Dikkat Etmemiz Gereken Noktalar

Çift yönlü bebek arabası alırken nelere dikkat etmek gerekir? Çıkarılabilir ve yıkanabilir kılıflar, fren sistemi ve güvenlik kemerleri gibi tüm bebek arabalarında olması gereken bazı temel özellikler dışında dikkat etmemiz gereken başka ayrıntılarda vardır.

  • Bebek arabası uzun süre kullanılabilecek dayanıklılıkta olmalı.

Bebek arabalarının bir çoğu etiketlerinde 3,5 yıl kullanılabilir ibaresi bulundurur ancak gene bir çoğu bu süreyi tamamlayamadan dağılmaya başlar. Çünkü kullanılan malzeme kalitesi 3,5 yıl bebeğinizi taşıyabilecek kalitede olmaz. 

Çift yönlü bebek arabası alırken üretiminde kullanılan malzemelerin uzun süre kullanıma uygun olduğuna emin olun.

  • Kılıfları çıkarabilir ve yıkanabilir özellikte olmalı.

Gene bir çok bebek arabasının kılıfları çıkarılabilir ve yıkanabilir özelliğe sahiptir ancak çoğu modelde kılıfların çıkarılması gerçekten zordur ve yıkandıktan sonra veya güneşten dolayı kısa sürede solmaya başlar.

Çift yönlü bebek arabası modeli alırken kılıflarının kolay çıkarılabilir olduğundan, kaliteli kumaş ve solmayan renklere sahip olduğundan emin olmaya çalışın.

  • Kolay katlanabilir özellikte olmalı.

Bir çok anne baba, çift yönlü bebek arabası alırken bu özelliğe çok fazla dikkat etmezler. Bebek arabası kullanılmaya başladığında bu özelliğin ne kadar önemli olduğu anlaşılmaya başlanır. Bazı bebek arabalarını katlamak ve yeniden açmak gerçekten büyük uğraş gerektirir.

Bebek arabasında gerçekten kolay bir katlanıp açılma özelliği olduğuna dikkat edin. En iyi çift yönlü bebek arabası modellerini test ettiğinizde göreceğiniz en önemli ayrıntılardan birinin tek bir düğmeden kolay açılıp kapanma özelliğine sahip olduğunu göreceksiniz.

  • Fren sisteminin güvenli olduğuna emin olun.

Anneler bebeklerini dolaştırmak için parka götürdüklerinde bir banka otururlar ve bir süre sonra diğer annelerle sohbet etmeye başlarlar. Eğer arabanın bulunduğu ortam eğimli ve bebek arabası freni yeterince güvenli değilse, dalgın anımızda bebek arabasının gözümüzden kaybolduğuna şahit olabiliriz. 

Benzer durum alışveriş veya yolda yürüyüş sırasında bebek arabasını park etmemiz gerektiğinde araçların yoğun olduğu yerlerde de olabilir. Dikkat edilmesi gereken bu noktanın gözden kaçırılmaması gerekir.

  • Kullanılan malzemelerin sağlık onaylı olup olmadığına dikkat edin.

Bebek arasında kullanılan çok sayıda kumaş, plastik aksam ve boya bulunur. Bu ürünlerin kanserojen madde içermediğine dair ürünün onay belgelerinin olduğundan emin olun.

En İyi Çift Yönlü Bebek Arabası Modelleri

Yukarıda bahsettiğimiz noktaları göz önüne alarak alacağınız çift yönlü bebek arabasında bebeğinizin güvende olacağına eminiz. Peki, hangi çift yönlü bebek arabası modelleri var?

Sizlere önereceğimiz çift yönlü bebek arabalarını incelemek ister misiniz?

Maxi-Cosi Adorra Bebek Arabası

Quinny Moodd Bebek Arabası 

Baby2go 6021 Soft Çift Yönlü Bebek Arabası

Comfymax Çift Yönlü Lüks Bebek Arabası 

Britax Römer Affinity 2 Bebek Arabası

Maxi-Cosi Lila CP Bebek Arabası 

Quinny Hubb Bebek Arabası 

Comfymax Çift Yönlü Bebek Arabası

(Visited 1 times, 1 visits today)
Last modified: 7 Mayıs 2022
Close