Written by 16:36 Anne & Bebek

Emzirme Yastığı Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Emzirme minderi kullanmanın faydaları, ilk defa anne olan kadınların internet üzerinden araştırdıkları konuların başında gelir. Yenidoğan bebeği olan kişiler, bebeklerini emzirirken hem emzirme pozisyonuna hem de bebeklerinin konforlu olmasına büyük önem gösterir. Ayrıca anne-bebek ilişkisinin temellerinin atılabilmesi hem de bebeğin sağlıkla büyüyüp gelişebilmesi için emzirme oldukça önemlidir. Emzirme yastığı kullanmanın avantajları sayesinde bebekler daha ideal ve sağlıklı bir pozisyonda emdiği için bu durum anne ve babaları da mutlu edebilir. 

Emzirme Yastığı Nedir?

Emzirme minderi olarak da bilinen emzirme yastığı, bebeğinizi beslerken üzerinde tutabileceğiniz bir yastık çeşididir. Özel olarak tasarlanan bu minder veya yastıkta bebeğin baş ve kalça kısmından desteklenip ideal pozisyonda tutulmasına yardımcı olan bölmeler vardır. Emzirme yastığı ilk kez anne olma duygusunu tadan kadınların da sık sık tercih ettiği bir bebek bakım ekipmanıdır. Bebeği baş ve kalça kısmından desteklemesi için içi elyaf dolgulu bölümleri bulunan bu yastıkların, her bütçeye uygun fiyatlı çeşitleri mevcuttur. 

Emzirme Yastığı Çeşitleri Nelerdir?

Emzirme yastığı türleri bebeği beslerken kullanılan bu minderlerin şekline ve kullanım özelliklerine göre farklılaşabilir. Hem sahip olduğu özellikler hem de kullanım imkanları bakımından emzirme yastığı türleri şu şekilde sıralanır:

  • C şeklinde olan emzirme yastıkları dışarıdan bakınca hilal şeklini andırır. En çok kullanılan emzirme yastığı olarak bilinen bu türde, kullanma konforuna göre bele önden veya arkadan destekleme yapılabilir. 
  • Cırt cırtlı emzirme yastıkları, işlevsel açıdan son derece kullanışlı emzirme minderi arayan annelerin tercihidir. Emzirme minderinin üzerine yatırılan bebek bu minderde popo kısmından cırt cırtlar sayesinde sabit tutulabilir. Bebeğin kaymadan ve sabit pozisyonda durmasını kolaylaştıran bu emzirme yastıkları acemi anneler için idealdir. 
  • İçi oyuntulu emzirme yastıkları, ince bir yatak gibi görünür. Dikdörtgen şeklinin ortasında bebeği yerleştirebileceğiniz bir oyuntusu olan modeliyle son derece kullanışlıdır.
  • Sırt destekli emzirme yastıkları, bel ve sırt ağrılarını önlemeye yardımcı olacak minderleri olan modellerdir. Bu emzirme yastıklarında bir ucuna bebeği yatırıp diğer ucuna sırtınızı yerleştirerek hızlı ve pratik bir şekilde kullanabilirsiniz. 

Emzirme Yastığı Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

Emzirme minderi kullanmanın avantajları

annelere büyük kolaylık sağlar. Hem evde hem de dış mekânda bebeği emzirmesi gereken her anda anneleri büyük dertlerden kurtaran emzirme yastığının faydaları şunlardır:

  • Bebeğin en ideal pozisyonda beslenmesine yardımcı olur. 
  • Bebeğin kusma ya da sütü geri püskürtme gibi istenmeyen durumları en aza indirir. 
  • Emzirme minderinin yüksek olması sayesinde memeyi bebeğe verebilmek için annelerin eğilmesine gerek kalmaz. 
  • Yumuşak dokulu ve ergonomik yapısı bulunan emzirme yastığı bebeğin konforlu ve stresten uzak bir şekilde karnını doyurup uyumasını kolaylaştırır. 
  • 6 aylık ve emeklemeye başlayan bebeklerde oturma minderi olarak da kullanılabilir. 
  • İkiz bebek sahipleri için son derece kullanışlı olan emzirme yastığı, ikiz bebeklerin aynı anda beslenmesine yardımcı olur. 

Emzirme Yastığı Nasıl Kullanılır?

Emzirme minderi kullanımı, özellikle yeni anne olma heyecanını tadan kadınların internet üzerinden yaptıkları araştırmalarda öne çıkmaktadır. İster iç mekanda ister dış mekanda bebeğin emzirilmesi gereken her anda sorunsuz bir şekilde kullanılabilir. Emzirme yastığını belinize açık kısmı arkanızda kalacak şekilde yerleştirin.

  • Minderi yerleştirdikten sonra bebeğin başını yastığın alt kısmıyla destekleyin. 
  • Emzirme yastığı ile bebek yüksekte duracağı için eğilmeye gerek kalmaz. 
  • Bebeğin oturma şeklini ideal pozisyona sokabilmek için bebeği minderin ortasından desteklemek faydalıdır. 

İşte emzirme yastığı kullanmanın avantajları, annelere büyük kolaylık sağlarken, bebekler için de konforlu biçimde beslenme imkanı tanır.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Last modified: 21 Nisan 2022
Close