Written by 10:46 Elektronik

Çocuklar İçin En İyi Telefon Modelleri

İletişim ve bilgi çağında artık her yaş grubundan kişi akıllı cep telefonu, tabletler ve bilgisayar kullanıyor. Özellikle akıllı telefonlar günümüzde nerdeyse 3 yaşından itibaren çocukların elinde görülmeye başlıyor. Erken yaşlardan itibaren çocukların bu tür teknolojiler ile karşılaşması bir yandan faydalı kullanıldığında gelişimlerine olumlu katkı sağlarken, diğer yandan olumsuz bir takım sorunlara da neden olabilmektedir. Okul çağına gelen çocuklarının hem güvenliği için hem de çocuklarının okul hayatına katkı sağlamak için çocuklara uygun telefon modellerini araştıran ebeveyneler ise hem fiyat hem de performans açısından en iyi ürünleri araştırmaktadır.  

Çocuklar için telefon alırken yaş kriterine mutlaka özen gösterilmesi gerekir. 10 yaş için telefonlar ile daha büyük yaş grubu için telefonlar arasında belirli farklar ortaya çıkabilir. Ebeveynlerin hem uygun fiyatı hem de kalitesi nedeniyle tercih ettiği başlıca telefon modelleri ise şöyle sıralanabilir:

Önde gelen birçok akıllı telefon markası elbette sadece çocuklara yönelik bu cihazları üretmemektedir. Aynı zamanda fiyat ve performans ürünü arayan ve giriş – orta segment bir telefon arayan herkes için uygun özellikler taşımaktadır. 

Çocuklar İçin Akıllı Telefon Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Çocukları için en iyi akıllı telefonları tercih etmek isteyen ebeveyneler, günümüzde oldukça erken yaşlardan itibaren kullanılmaya başlayan akıllı telefon modelleri arasından seçim yapmakta zorlanmaktadır. Çocukların ısrarına rağmen bütçelerini sarsmadan ve çocuklarının beklentilerini karşılayacak modellerin tercih edilmesi son derece önemlidir. Çocuğun telefon bağımlılığı gibi sorunlar yaşamaması için de ebeveynlerin uygulama sürelerini ayarlayabilecekleri ve benzer özelliklere sahip cihazları da tercih etmeleri önerilmektedir. 

Çocuklar için akıllı telefon satın almak isteyen ailelerin dikkat etmesi gereken başlıca unsurlar kısaca şöyle özetlenebilir:

  • Çocuğun yaşı ve istekleri.
  • Cihazın düşme, çarpma, suya dayanıklılık gibi etmenlere karşı dayanıklı olması.
  • İşlemci ve ram özellikleri. 
  • Gövde koruması ve tasarımı.
  • Uygun fiyatlı olması.
  • Ebeveyn kontrolüne izin verip vermemesi vb. 

Tercih edilecek akıllı telefon modellerinin hem teknik hem tasarım açısından çocukların kullanımına uygun olması önemlidir. Özellikle dayanıklılığının yüksek olması ve uygun fiyatlı oluşa da önemli bir tercih sebebi olacaktır. 

Çocuklara Kaç Yaşında Akıllı Telefon Alınmalıdır?

Doğduğu ilk günden itibaren akıllı telefonlar ve teknolojik cihazlar ile tanışan günümüzde çocukları, haliyle erken yaşlardan itibaren bu ürünleri istemeye başlıyor. Konuya ilişkin yapılan uzman araştırmaları ise çocuklar için en uygun telefon kullanımı yaşını gözler önüne seriyor. Alman Aile Bakanlığı uzmanları tarafından yapılan araştırmalara göre 11 yaşından küçük çocukların bilinçli olarak telefonları yönetemediği ifade edilmiştir. 11 yaşındaki çocuğa telefon seçerken de yine çocuklar için en verimli olabilecek cihazların tercih edilmesi öneriliyor. 

Çocuklar İçin Akıllı Telefon Fiyatları Ne Kadar?

Çocuklar için teknoloji kullanımının küçük yaşlardan itibaren başlaması ve okula başlamasıyla artarak devam etmesi aileler için uygun fiyatlı telefonların da ortaya çıkmasını sağlamıştır. Telefon fiyatları genel ekonomik şartlara göre değişiklik gösterse de bazı modeller çocuklara fiyat ve performans açısından uygun olabilmektedir. Her yaş grubunun beklentisi farklı olacağı için telefon seçimlerinin birazda çocuğun istekleri doğrultusunda alınması gerekmektedir. Bu nedenle ebeveynlerin doğru ürünü tercih edebilmek için popüler ürünler arasında da karşılaştırmaları yapmaları tavsiye edilir. 

Günümüzde birçok akıllı telefon modelinde teknik detaylarına göre farklı fiyatlar görülür. Pahalı telefonlardan ziyade ortalama 2 bin – 8 bin TL arasında akıllı telefonlar çocuklar için en iyi fiyat ve performans seçeneklerini sunacaktır. Elbette bütçenize göre tercih edeceğiniz ürünlerde değişecektir. 

Casper VIA E4 

Uygun fiyatlı oluşuyla dikkat çeken Casper akıllı telefon modelleri, 14 yaşındaki çocuğa hangi telefon alınır gibi soruların yanıtlarını araştıranların ilk karşısına çıkan seçenekler arasında yer alıyor. İnce gövdesi ve tutuş kolaylığının yanı sıra pil süresi de çocuğunuzun uzun süre telefonunu kullanmasını sağlayacaktır. Parmak izi okuyucusu dahil birçok amiral gemisi ile yarışmayı başaran Casper VIA E4, en uygun fiyatlı akıllı telefon modeli olarak tercih edilebilir. 

Oppo Realme C11 

Ortalama 2 bin – 3 bin lira arasında bir bütçe ile 10 yaş cep telefonu arayanlara iyi bir alternatif olmaktadır. Oppo’nun yenilikçi tasarımı ve birçok iddialı telefon modeli ile performansı ile yarışan özellikleri, çocuklar için akıllı telefon alacaklara Oppo Realme C11 dayanıklılığı ve pil ömrü ile öne çıkmayı başarmıştır. 

Xiaomi Redmi 9C Modelleri 

Çin merkezli teknoloji devi Xiaomi, ürettiği yeni akıllı telefon modelleri ile dünya genelinde en çok tercih edilen akıllı telefon markalarından biri olmayı başarmıştır. 6,53 inç geniş ekranı, 5000 mAh pil gücü ve kamera özelliklerinin dışında, dayanıklılığı sayesinde çocuklar için Redmi 9C modelleri çok sık tercih edilmektedir. Elbette uygun fiyatları da ebeveynler tarafından bu telefon modelinin tercih edilmesindeki en büyük etkenlerden biri olmayı başarıyor. 

Xiaomi Redmi Note 10S

Hızlı şarj özelliği, geniş ekranı, güçlü kamerası ve sıçrama, toza ve suya dayanıklılık gibi IP53 sınıflandırmasıyla hem çocuklar hem de genç yetişkinler için tercih telefonlar arasında yer almaktadır. Xiaomi Redmi Note 10S tasarımıyla da öne çıkmaktadır. Uygun fiyatı ile birçok markanın amiral gemisi ile yarışabilen Xiaomi Redmi Note 10S sadece çocuklar için değil her yaş grubu tarafından tercih edilebilir. 

General Mobile GM 21 Plus 

MicroSD kart desteği ile hafıza sorunlarının da ortadan kaldırılmasını sağlayan General Mobile GM 21 Plus modeli, uzun ömürlü 5050 mAh Li – İon Polymer bataryası sayesinde de verimli bir şekilde kullanılabilmektedir. Çocukların hem okul hayatında hem de gündelik yaşamda tercih son derece verimli bir kullanım sağlayacağı en iyi akıllı telefonlar arasında yer almaktadır. 3 bin lira altında akıllı telefon önerisi arayan aileler için bu ürün teknik detayları ve uygun fiyatı ile birçok sorunun çözümünü sağlayacaktır.  

Oppo A16 

Uygun fiyatı ve tasarımı dikkat çeken bir diğer telefon modellerinden Oppo A16, HD+ göz koruyucu ekranı, uzun pil ömrü, kamerası ve işlemcisi ile her açından fiyat performans ürünü arayanların ilk tercihi olmaya devam ediyor. Çocukları için bir akıllı telefona çok para vermeden uygun fiyatlar cihaz almak isteyenler için performansı ile beklentileri karşılayacak olan Oppo 3000 TL’lik telefonlar ile kıyaslandığında bu fiyatın altında alınacak en iyi modeller arasında yer almaktadır. 

Samsung Galaxy A22 

Dünyanın önde gelen teknoloji firmalarından Samsung, birçok farklı alanda olduğu gibi akıllı telefonlarıyla da her türlü ihtiyaca yanıt vermektedir. Samsung telefonlar modellerine göre hem en ucuz fiyatlı hem de en iyi performans özellikleri ile ilk sıralarda yer alacaktır. Özellikle Galaxy A22 modelinin çocuklar için oldukça etkili bir kullanım özelliği sunduğu görülebilir. 3 bin – 4 bin TL arasında bir bütçe ile en iyi telefonu arayanlara A22 modeli güzel bir alternatif olacaktır. 

(Visited 1 times, 1 visits today)
Last modified: 19 Nisan 2022
Close