Written by 10:32 Elektronik

Çocuklar İçin Akıllı Saat Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Çocuğunuzun nerede olduğunu merak ediyor musunuz? Kimlerle birlikte olduğunu ve neler yaptığını öğrenmek istiyor musunuz? 

Çocuğumuz evden dışarı adımını attığı andan itibaren haklı olarak endişeleniyoruz. Gelişen teknoloji ile birlikte firmalar, bu endişelerimizi giderecek yeni ürünler piyasaya sürüyorlar. Akıllı telefonlarla birlikte hayatımıza giren akıllı saatler sayesinde, atılan her adımı takip edebilecek yeteneğe sahip olabiliyoruz.

Okula zamanında ulaşabildi mi? Dersten çıktı mı? Şu an ne yapıyor?

Tüm bu soruların cevabını öğrenmek için sürekli çocuğunuzu takip etmenize ve yanında bulunmanıza gerek yok. Teknolojinin getirdiği en güzel yeniliklerden biri de GPS sistemi ile konum takibi yapılabilen akıllı saatlerdir.

Çocuklar için akıllı saat özellikle şehir hayatında lüks olmaktan çıkıp ihtiyaç haline gelmeye başladı. Şehrin karmaşası ve sürekli artan tehlikeler anında bilgi almanın önemini gün geçtikçe artırıyor.

Çocuklar İçin Akıllı Saat Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Alacağınız akıllı saati ne için aldığınızı unutmayın lütfen. Çocuğunuza alacağınız akıllı saatin temel işlevi, çocuğunuzu tehlikelerden uzak tutacak takibi ve bilgi akışını sağlamak olmalı.

Akıllı saat seçimi yaparken şu noktalara lütfen dikkat edin:

Muhatap Bulabileceğiniz Markalara Yönelin

Teknolojik ürün alırken birçoğumuz haklı olarak öncelikle fiyatlarına bakarız. Ancak fiyatlar sadece rekabetten dolayı düşük olmayabilir. 

Akıllı saat alırken şu soruları mutlaka sorun:

  • Ürünün geçerli garantisi var mı?
  • Birebir değişim yapılıyor mu?
  • Satın aldığınız akıllı saat arızalandığında ürünün garantisinden yararlanabiliyor musunuz?
  • Muhatap bulabiliyor musunuz?
  • Yetkili teknik servisi nerede?
  • Yetkili teknik servisin telefon numarası nedir?

Bu sorulara çoğunlukla markalı ürünlerde olumlu yanıt alabilirsiniz. Eğer bu sorulara sizi tatmin edecek cevaplar alabiliyorsanız saati güvenle satın alabilirsiniz. 

Fiyatı daha düşük olduğu için alacağınız akılı saatin bir süre sonra kullanılamaz hale gelebileceğini daha kötüsü sizinle ilgilenecek bir muhatap bulamayabileceğinizi de unutmayın.

Akıllı Saatin İşlevleri Sizin İçin Yeterli mi?

Alacağınız akıllı saatin fiyatı, markası, modeli ve rengi ne olursa olsun işlevleri sizin isteklerinizi karşılayamıyorsa büyük hayal kırıklıkları yaşayabilirsiniz. Unutmayın her akıllı saat, akıllı takip GPS özelliğine sahip değildir. Her akıllı saatle çocuğunuzun anlık fotoğrafını çekip neler yaptığını göremezsiniz.

Çocuklar için alınacak akıllı saatlerde hangi özelliklere bakılmalı?

  • GPS sistemi var mı?
  • Doğru konum bilgisi verebiliyor mu?
  • Anlık ortam fotoğrafı alınabiliyor mu?
  • Sesli mesaj alınıp gönderilebiliniyor mu?
  • Acil yardım çağrısı yapılabiliyor mu?
  • Arama kısıtlaması yapılabiliyor mu?

Bu özellikler arasında özellikle GPS özelliği olduğunu iddia eden akıllı saat modellerine dikkat edilmesi gerekir. Birçoğu, şebeke verileri üzerinden konum bildirir ki bu bildirimlerden gerçek konum bilgisi alınması mümkün değildir.

Konum bilgisinden emin olamadığınız durumlarda ise akıllı saatin, ortam görüntüsü alabilme imkanı veren kamerasının olması önemlidir.

Akıllı Saatin Yazılımı Güvenli mi?

Akıllı saat içerisinde kullanılan yazılım olası güvenlik açıklarına karşı güncelleniyor mu? Eğer güncelleme yapılmıyorsa telefonun kontrolü başkalarının eline geçebilir.

Çocuğun Gizliliğini Güvence Altına Alıyor mu?

Çocukların kullandığı akıllı saatlerin tüm işlevlerinin kullanılabilmesi için sim kart takılı olmalıdır. Akıllı saat çift taraflı arama koruması ile numaranın, dolayısı ile çocuğun gizliliğini korumalıdır. Çocuğunuzu sadece sizin belirlediğiniz numaraların aramasına izin verebilmelisiniz. Ayrıca dışarıdan da sadece belirlenen numaralar çocuğunuzu arayabilmeli.

Akıllı saate dışarıdan sizin dışınızda herhangi bir erişime izin verilmemelidir.

Acil Durumlarda SOS Özelliğinin Kullanılabilir Olması

Çocuğunuz zor durumda kaldığında SOS özelliği ile başkaları tarafından fark edilmeden arama özelliğini aktif hale getirebilmesi ve ortamın dinlenebilmesi önemlidir.

Su Geçirmez Özelliği Var mı?

Çok dikkate alınmasa da yağışlı havalarda da çocuğunuzla iletişim halinde olmanız açısından önemli bir özelliktir.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Last modified: 25 Nisan 2022
Close