Written by 13:49 Anne & Bebek

Baston Puset Nedir?

Bebekleri ile sık sık seyahat eden anne ve babaların baston puset kullanımı son derece önemlidir. Bebek arabası arayan ebeveynlerin sık sık sordukları sorular arasında baston puset nasıl seçilir sorusu da yer alır. Bir çeşit bebek arabası modeli olan baston puset, klasik bebek arabalarına kıyasla daha kullanışlı modellerdir. Anne ve babaların bebeklerinin konforunu düşünerek satın almak istedikleri baston pusetlerin hafif ve katlanması kolay olduğu için geniş kullanım alanı mevcuttur. Eş-dost ziyaretlerinde bebeğin rahat bir şekilde taşınması için baston puset tercih edilir. 

Baston Puset Nasıl Kullanılır?

Klasik bebek arabalarına kıyasla baston puset kullanımı çok daha pratik ve kolaydır. Kısa bir yürüyüşe çıktığınızda bile baston puset içine oturtacağınız bebeğinizi sorun yaşamadan dilediğiniz yere taşıyabilirsiniz. Bebek arabalarının bir alt grubu olan baston pusetlerin kullanımı çok basittir. Şehir hayatına adapte olan anne ve babaların bebekleri ile seyahat etmesini kolaylaştıran baston pusetlerin ergonomik olması için bazı detaylara sahip olması gerekir. Baston pusetler diğer bebek arabası modellerine kıyasla daha hafif ve kolay katlanabildiği için kullanımı pratiktir.

Baston Puset ve Klasik Puset Farkları Nelerdir?

Bebeklerin şehir içinde rahatlıkla taşınmasını kolaylaştırmak için baston puset veya klasik puset kullanılmalıdır. Bebek arabası türlerine kıyasla baston pusetler ağırlık bakımından sunduğu avantajlar sayesinde anne ve babalar tarafından tercih edilmektedir. Baston puset faydaları arasında şu özellikler bulunmaktadır:

  • Baston pusetler, klasik pusetlere kıyasla çok daha hafiftir. 
  • Ergonomik şekilde hazırlanan baston pusetler taşıma kolaylığı sunar. 
  • Hafif ve dayanıklı malzemeden üretilen baston pusetler kolaylıkla istenilen yere götürülebilir. 
  • Bebeğin güvenli ve konforlu bir şekilde oturup yatmasını sağlar. 
  • Her bebeğin yaş ve kilosuna göre farklı modelleri mevcuttur. 

Baston pusetler hafif olması sebebiyle anne ve babaların bir numaralı tercihleri arasında yer alır. Klasik pusetler daha ağır malzemeden üretildiği için taşıma konusunda bazı problemler yaratabilir. Her bütçeye ve ihtiyaca uygun baston pusetler mevcuttur. 

Baston Puset Çeşitleri Nelerdir?

Bebeklerin doğumdan itibaren güvenli ve konforlu bir şekilde taşınmasında baston pusetlere ihtiyaç duyulur. Günümüzde farklı materyallerden üretilen ve farklı tasarımları ile öne çıkan baston pusetlerin ağırlıkları 4.5 ile 7 kilogram arasında değişir. Avrupa Standartlarına göre 15 ile 17 kilogram arasında değişen baston pusetler bebeğin gelişimine bağlı olarak 3 ile 3.5 yaşına kadar kullanım imkanı vermektedir. Bebek ekipmanları üreten dünyaca ünlü markaların bebek arabaları modelleri olduğu gibi baston puset çeşitleri de piyasaya sürülmektedir.

Baston Puset Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Anne ve babalar baston puset seçiminde bazı kriterlere dikkat etmelidir. Özellikle bebek arabalarının güvenliği konusunda Avrupa Birliği tarafından belirlenen bazı standartlar vardır. Türkiye’de satışa sunulan baston puset standartları TS EN 1888 standardı olarak bilinir. Türkiye’de satışa sunulan bütün bebek arabalarında ve baston pusetlerde bu standardın olması gerekir. Hafif malzemeden üretilen baston pusetler anne ve babalara büyük kullanım kolaylığı sağladığı için tercih edilmelidir. Ergonomi konusunda taşıma kolaylığı sağlayan baston pusetlerde ayrıca bebeğin sağlığını olumsuz etkilemeyecek kalitede kumaşlar bulunmalıdır.

Baston Pusetin Özellikleri 

Yenidoğan bebekler günün farklı saatlerinde uykuya dalabildiği için baston pusetin konforlu yatış kademelerine sahip olması gerekir. Satın alacağınız baston puset sadece oturma amaçlı kullanılıyorsa bebeğin konforlu bir şekilde uyumasına engel olacaktır. Ayrıca tenteli baston puset sayesinde bebeğin zararlı güneş ışınlarına karşı korunması sağlanabilir. Bebeğin cildi güneş ışınlarına karşı hassas olduğu için yakıcı etkilerden korumak amaçlı tenteli baston puset modelleri tercih edilmelidir.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Last modified: 20 Nisan 2022
Close